Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po dvou nepříliš podařených kouskách v podobě 3 a 4 dílu přichází Scary Movie 5, které světe div se, není tak příšerné! Některé scény mi přišli vážně vtipné a dokonce jsem se sem tam i smál a nebyl to ironický úsměv. Asi nějvíc mě pobavila parodie na Zrození planety opic. Pár fajn nápadů, scéna se Snoop Doggem a Cabin in the woods, chytrý Ceasar, to bylo fajn. Ale víc jak dvě hvězdičky si to rozhodně nezaslouží! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Málokdy se už donutím sledovat takové filmy jako je Scary movie. Pamatuji si doby, kdy všichni znali alespoň první 3 díly, jelikož to bylo něco vcelku nového a neohraného - a také vtipného. Každý kdo chtěl být "in" tyto snímky musel umět nazpaměť. Dnes tomu tak naštěstí není, ale každý kdo má alespoň stručný přehled v hororovém odvětví si musel být vědom toho, že tento movie je smíchán hned z několika hororů - minimálně jsem si všimla těchto odkazů: Paranormal Activity, Mama, Evil Dead a Black Swan. Ovšem nemohu si také pořád stěžovat a musím se snažit najít na snímcích tohoto rázu něco vtipného. Takovým vtipným momentem shledávám rozhovor Snoop Dogga s jedním hercem o tom jak se snažili zjistit jaký horor jim připomíná tu chatu v lesích. Nemusím jednoznačně moc chodit kolem horké kaše, jelikož chaty v lesích jsou oblíbenými destinacemi :-). ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Scary movie sérii, ale tohle je její nejslabší článek. To, že mě nebaví Paranormal activity a jeho variace, je můj problém, ale absence humoru (respektivě přemíra trapných vípků) a nekompaktnost filmu, je objektivní důvod, proč je lepší tenhle díl nevidět.Jedna hvězda za Ashley a její péči o děti, ale chybí mi klasika - Anna Faris :-/ Bída ()

maddy 

všechny recenze uživatele

TOTÁLNA KRAVINA, ktorú ani nemám chuť komentovať, ale keďže nie som odporca tejto parodickej série a svojho času som ju mal celkom rád, tak musím vyjadriť nechuť až odpor, ktorý sa dostavil s jej piatym pokračovaním. Upadajúci trend bol síce značný už od začiatku (Scary Movie (5*) / Scary Movie 2 (4*) / Scary Movie 3 (3*) / Scary Movie 4 (2*), ale že päťka klesne až na absolútne dno som teda vážne nečakal ani po tej nude, ktorú naservíroval trailer. Aktuálny materiál na parodovanie bol pritom zvolený priam ukážkovo, či už známe hororové kúsky Mama (v podstate celý dej je variácia na Mamu, tak ako bol kedysi prvý Scary Movie variáciou na Scream), Evil Dead, Paranormal Activity, v jednej nepodstatnej scéne aj Sinister alebo známe filmy Black Swan a Rise of the Planet of the Apes, prípadne pár narážok prekvapivo aj na The Help a Inception, ale nevykúzliť zo scén ani jeden fungujúci vtip je až trestuhodné. Druhotriedne hollywoodske rádoby hviezdičky ako Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Ashley Tisdale alebo Simon Rex (už sa nečudujem prečo od toho zutekala ikona série Anna Faris) sa síce pokúšajú o vtip snáď 8652x počas filmu, ale absolútne všetko vyúsťuje do totálne trápnosti až nevkusu. Navyše dielo skazy dokonáva aj samotný režisér, ktorý celý film natočil pravdepodobne s mariškou v ústach, lebo inak si neviem vysvetliť zmysel asi štyridsiatich scén, ktorú sú pustené v zrýchlenom režime, prípadne zvolený strih, ktorý scény usekne ani nie stotinu po vyznení (ehm) vtipu hneď na to nadväzuje ďalšia nezmyselná päť sekundová „vtipná“ scéna a takto nesúrodne sa pokračuje pomaly po celý film so scénami nahádzanými na seba bez ľadu a skladu. Nie, nie, nie a ešte raz NIE! Druhý krát to už nechcem zahliadnuť ani len jedným okom. Pri takých blbostiach ako 30 Nights of Paranomal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo sa nad tou trápnosťou dá mávnuť rukou, keďže to sú skrz naskrz amatérske počiny s minimálnym rozpočtom. Ale že v dnešnej dobe niekto so všetkou serióznosťou vyšle do kín toto? Ani sa nečudujem tomu prepadu. Ďakujem neprosím, sériu radšej ukončiť. Bratia Wayansovci našťastie presedlali k novej rozbiehajúcej sa paródii A Haunted House (3*), tam to ide aspoň o niečo lepšie. CELKOVO: 1* - aj to len z čistej ľútosti a za to, že som sa asi 2x v duchu pousmial (od zasmiatia to malo však na míle ďaleko). ()

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak tohle bylo opravdu hodně špatné. Všechny čtyři díly Scary Movie miluji a těšil jsem se i na pětku, i když jsem tušil, že kvalita už bude asi nižší. Přesto jsem nečekal odpad. Víte co - tvrdit o předešlých dílech, že měly filmařské kvality nebo že se tam nevyskytovaly blbé vtipy, by také nebylo moc objektivní. I tak se ale v každým díle objevily tak vtipné scény, až jsem ze židle padal. Scary Movie 5 mě však otrávilo a stěží tam najdete alespoň trochu dobrý vtip. Parodované filmy jsou výborné, ale je to tak trapná slátanina, až se mi nechce věřit, že to takhle otřesně mohlo dopadnout. A především chybí Anna Faris, která někdy předešlé díly zachraňovala. Scary Movie 5 je prostě omyl, který v této podobě raději ani neměl vzniknout. PS. Nechápu, jak to může mít vyšší hodnocení než jakýkoli předchozí díl! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně v čase 0:07:13 si lze všimnout, že D'Andre (Mac Miller) má v jedné ruce pistoli a ve druhé ruční samopal, ale ve scéně v čase 0:07:16 má v obou rukách pistole. (dc125)
  • Přibližně v čase 34:19 si můžeme všimnout, že je zrychlený čas. Jenže zatímco v ložnici Jody (Ashley Tisdale) a Dana (Simon Rex) je zrychlení vidět, Maria (Lidia Porto) žehlí a luxuje pomalu, přestože v její scéně by měl být čas zrychlený také. (Rose.Doesnow)
  • Jedná se o jediný film série, kde nefiguruje žádné hlavní postavy z předchozích filmů. Neobjevuje se Cindy Campbell (Anna Faris) ani Brenda Meeks (Regina Hall). (rafix)

Reklama

Reklama