Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upírská detektivka řízlá trošku moc velkou dávkou romantiky, ale to se dalo snést, protože mám s hlavním hrdinou společnou slabost pro Sophii Myles. Co díl to případ a jako nit se všemi šestncti díly vine pomalu se vyvíjející vztah dvou hlavních hrdinů. Potěšilo mě, že tady se slabší nedala nazvat ani jedna z epizod. Škoda, že to producenti zarazili, protože náběh na další řadu tam byl a navnadil. 85% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po relativním zklamání z True Blood jsem pomalu přestával věřit, že může existovat televizní seriál, který by upíry dokázal využít opravdu pořádně. Pravděpodobně jsem ho ale našel. Moonlight vypadá po pár dílech vážně zajímavě. Skvělá atmosféra, opravdu dobře ztvárnění upíři (žádní emoboys z True Blood) a napínavý děj. Upíry si seriál mírně upravuje, ale díky tomu vypadají zajímavěji. Je dobře, že se tvůrci nebáli dát upíry na světlo. Dokazuje to, že na rozdíl od jiných si tvoří vlastní svět a pouze si neupravují ten starý... Přitom samozřejmě neočekávejte, že by upíři světélkovali... ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Moonlight mi přišel asi jako nejlepší seriál s upírskou tématikou, i když srovnává se mi to hůř, u jiných kazí dojem další série a tady mi v hlavě zůstala jen ta jedna jediná jako hodně povedená. Není tu žádná překombinovatnost, krvežíznivost, nic, jen prostě je hlavní postavou upír..jinak "člověk" jako každý jiný, kterého potkáváte denně v práci - není to o pití krve a rituálech ale právě spíš o běžném životě. Alex O'Loughlin zde má neuvěřitelné charizma a eleganci, která nevím ani tak jestli je dána tou rolí a upírskostí nebo prostě jím, ale je vážně škoda tak malého prostoru pro jeho realizaci, seriál by určitě další díly snesl. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Parádny seriál. Upíri tu nie sú nijak idealizovaní, ani zatracovaní, jednoducho sú to bytosti s podobnými chybami ako my. Navyše seriál neskutočne baví v oboch rovinách. Či už sa jedná o tú kriminálnu(prepracované prípady) alebo romantickú(momentálne mi nenapadá veľa TV párov s takouto CHÉMIOU). Ako už bolo spomenuté, veľká škoda, že bol zrušený pred Sajrajt mániou, mohol sa dožiť viacej sérii. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Nevěřila jsem, že by se mi mohl líbit další seriál s upíry, ale jsem příjemně překvapená. Troufám si říct, že je to lepší než TVD. Bohužel už dopředu vím, že je jen jedna série. Je toho škoda. Všichni tři hlavní hrdinové jsou velmi kvalitní herci a svou roli zahráli perfektně, přesvědčivě. Seriál je dost emotivní, není hloupý, vše je dobře promyšlené. Především mě překvapil Mick, ráda bych s ním ještě něco viděla. Beth mi zase šíleně připomíná Kate Winslet a možná proto je mi tak moc sympatická. Dávám plný počet, moc se mi to líbí. Třeba je dobře, že to nemá víc dílů, možná by to ztratilo to kouzlo.... //// Po posledním díle mé srdce pláče. :( Naopak. Seriál by měl mít mnohem víc dílů, kouzlo by to neztratilo. Zbylo tak strašně moc prostoru pro pokračování. Nechápu, proč ho zrušili. Bylo to fakt nádherný, ach jo.... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Seriál je založen na knize Trevora Munsona. (TomikZlesa)
  • Seriál Moonlight byl dříve znám jako projekt Twilight a měl se na něm více podílet i David Greenwalt, který měl s upíry a detektivy již bohaté zkušenosti - napsal a režíroval mimo jiné několik desítek epizod seriálu Angel a Buffy, přemožitelka upírů. Nakonec však ze spolupráce sešlo, a tak Greenwalt napsal scénář pouze k jedné epizodě Moonlight (konkrétně Out of the Past). (CrypzzXD)
  • Dle původní koncepce měli mít upíři jakési "tepelné senzory". Jinými slovy, měli umět rozeznávat živé a neživé pomocí vydávaného tepla. (Barrymore)

Reklama

Reklama