Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád Michaela Caina, mám rád britské filmy a mám rád šedesátá a sedmdesátá léta, takže na Italian Job jsem se fakt těšil. Ale nakonec musím konstatovat, že remake filmu v podobě Loupeže po italsku byl zkrátka lepší. Možná celkový zážitek shazoval podivný Cainův dabing, který mi k němu moc nešel, možná pár nelogičností a možná také vtipný, ale podivně seknutý konec... Ač nebylo špatné, hody se nekonaly, spíš takový pouliční fast food. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle je skvělý zástupce lupičských filmů. Jen mě moc nenadchnul začátek, než se začalo něco vůbec chystat. Ale následovalo opravdu originální provedení loupeže s oněma úžasnými minicoopery. Na celou akci je radost pohledět. Úník je doprovázenou velmi hodící se hudbou. A konec? Nemá chybu... -"Hang on a minute, lads. I've got a great idea. Eee..." ()

Reklama

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Napsaný je úplně děsně, scénarista byl mě odevzdat diplom...ale budiž. Když v tom nebudete hledat mouchy a díry ve scénáři, jako že jich tam je morda, tak se na to dá s radostí koukat. Viděl jsem to poprvé až dnes a užíval jsem si skvělá šedesátá léta s tou prima hudbou od Quincyho Jonese, která tam neskutečně padnula. Celé to je jenom o té honičce aut po Turíně a tomu se přihrbil i celý film, ale ode mne dobrý. Líbilo se mi to. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som videl aj povodny Italian Job, nielen jeho rymejk zo roku 2003. Kvalitna filmova jazda, ktoru zabezpecuje skusena ruka rezisera Petera Collinsona, vyborne - miestami az sqele - herecke vykony /Michael Caine/, a poriadny kus akcie. Dalej treba spomenut prepracovany scenar, maximalne zaujimave lokality a zaver..... na ten proste nejde zabudnut. 100 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Remake si moc nepamatuju, jen že to byl celkem napínavý zlodějský film. Originál je bohužel tak trošku meh. Hlavní hrdina po propuštění z vězení zorganizuje "dokonalou" loupež v Itálii - 4 miliony ve zlatě z automobilky Fiat. Stačí vyvolat dopravní zácpu a v chaosu ujet i se zlatem. Michael Caine to táhne, bavila mě postava hlavního bosse, který je ve vězení víc než ředitel věznice. Nikdo další zajímavý už tu ale není, samotný zlodějský plán je jeden velký chaos a náhoda. A protože film je napůl komedie, ty honičky ve finále jsou spíše jak z grotesky, než napínavé. Autíčka v chrámech, v kanále, na střeše atd... no ale bylo to celkem vtipné. 3* za naprosto stupidní konec... SPOILER autobus se všemi a zlatem se houpe nad propastí... a rozjedou se titulky. Hergot to aspoň jeden zlodějský film nemůže dopadnout "dobře"? ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Lamborghini Miura, které si zahrálo ve filmu, nikdo neviděl 46 let. Nikdo ani nevěděl, co přesně se s ním po filmu stalo. Po natáčení ho odkoupil prodejce aut, ale Lamborghini během let měnilo majitele, ale ti o jeho roli ve filmu asi nevěděli. Až v roce 2015 se dvěma britským obchodníkům s auty vůz podařilo získat, ti totiž zjistili že vůz se v roce 2005 dostal do rukou výrobce luxusních jachet Norbetta Ferrettiho. Ten byl přitom synem dealera, který ho získal po natočení filmu. Odhadovaná cenu vozu je jeden milión liber, tedy asi 37,5 miliónu korun. (Maulincio)
  • Budova, na jejíž střechu vyjedou Mini Coopery s policejním autem, je původně veletržní hala Torino Palavela, která byla v roce 2004 přestavěna na sportovní arénu pro potřeby zimních olympijských her v roce 2006. (Marator)

Reklama

Reklama