Reklama

Reklama

Knight Rider - Legenda se vrací

(seriál)
  • USA Knight Rider (více)
USA, (2008–2009), 12 h 2 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Dave Andron

Hrají:

Justin Bruening, Deanna Russo, Paul Campbell, Smith Cho, Bruce Davison, Yancey Arias, Sydney Tamiia Poitier, Val Kilmer, Mark Adair-Rios, Paula Garcés (více)
(další profese)

Epizody(17)

Knight Rider je späť! Mike Traceur bojuje proti silám zla s pomocou nezničiteľného automobilu KITT, obdareného umelou inteligenciou. (oficiální text distributora)

Recenze (180)

tron 

všechny recenze uživatele

„Len pokojne.“ – „Pokojne nie je môj štýl.“ Nemyslel som, že to niekedy poviem, ale David Hasselhoff mal charizmu. Ako toto odvážne tvrdenie vysvetlím? Jednoducho. Porovnám hasselhoffského Knight Ridera s remakom. Fakt netuším, čo preboha Douga Limana (ako producenta) viedlo k iniciovaniu nakrútenia novej verzie tohto kedysi populárneho seriálu. Akože hej, za istých okolností to mohlo fungovať. Ale dané okolnosti sa nedostavili. Zlyhalo tu podľa mňa v prvom rade herecké obsadenie, ktoré je otrasné. Doug šupol za volant svalnatého dvadsaťročného hošana s nerealisticky dokonalým chrupom (toto má byť vojnový veterán?) a vedľa neho posadili umelú figurínu z výkladu s obchodom na spodnú bielizeň. Scenáre sú mizerné, pochádzajúce snáď z nikdy nenakrútených nových dielov Walkera, texaského rangera (dobrí sa smejú a kamarátia spolu, zlí majú jazvy, škaredo sa správajú k deťom a chcú peniaze z nelegálnej činnosti). Nevravím, že pôvodný seriál mal lepšie scenáre. Ale mal Hasselhoffa, ktorý tie blbé zápletky a smiešne akčné scény obdaroval svojou charizmou vysokého atletického chlapa v tesných rifliach, kovbojských čižmách a obrovskými kučeravými vlasmi. Remake sa príbehmi zasekol v 80. rokoch. Nenadchli ma ani prešľapy voči logike (horiace auto v mestskej premávke sa rútiace 300 km/hod si nevšimne ani jedna policajná hliadka?), ani zmodernizovanie (KITT a jeho šofér vlastnia bat-jaskyňu s desiatkami vedcov, lekárov a počítačových expertov, KITT je de facto Transformers, ktorý sa je schopný za 10 sekúnd zmeniť na úplne iné vozidlo atď.). Našťastie diváci mali rovnaký názor, ako ja a zarazili to už po prvej sérii. ()

BradleyT odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí herci, nevýrazné příběhy, dementní teenagerovské dialogy, které podle mého patří spíš do Beverly Hills 90210. Navíc sprostá vykrádačka původního seriálu, za což paradoxně můžeme poděkovat, poněvadž to tím pádem zvyšuje hodnocení Knight Riderovi z 82hého. Jen nechápu, že od režírování takové sr.čky neodradil seriál nevíce atraktivní "Knight rider team". FUJ ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

V současné hromadě seriálů různých kvalit chápu, že nový Knight Rider není nic extra. Nezajímaví herci, dialogy k pláči, neuvěřitelná debilita celkově, ... . Ale i přesto jsem na to koukal rád, asi jsem potřebal něco tupoučkého na "zábavu" a popravdě s dalšími, dalšími díly se mi to začalo líbit. První část série je ubohá. Ještěže přišel zlomový díl a všichni trapáci vypadli a zůstalo tam je osazenstvo, které za něco stálo. Jsem rád za podobné seriály, jinak bych už ani neznal rozdíl mezi seriálem X a seriálem Y, jelikož jsou povětšinou na podobné téma. Schválně otázka do pranice - kolik je seriálů z nemocničního prostředí? Kolik o suchém humoru? Kolik rádoby zajímavých detektivních seriálů? Tuna! Ale seriál, který v dnešní době přijde jako něco "nového" těch tu zase tolik není! ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Skoro vždy, když měl někdo v seriálu problém, vytáhl KITT nějakou super věcičku z kapoty (nebo z jiné části auta) a všechny šťastně zachránil. Často jsem měl tím pádem pocit, že sami autoři nevědí, čím by měli KITTA ještě vylepšit, a proto do něj do každého dílu vecpali kdejakou blbost - jednou laserový zaměřovač, podruhé bomba, potřetí se napojil na kamerový systém na ministerstvu. Čím víc tam toho scénaristé dávali, tím víc mi to připadalo strašně dětinské a stupidní. Ovšem, proč bych nedal alespoň tři hvězdičky za ty vedlejší vztahové zápletky, krásné oči od Deanny Russo a hlavně za pěkně upraveného - ale sice totálně přemačkaného různýmy nesmysly - Mustanga? 50%. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Ehh... Co dodat, pilot vypadal slibně, ale hned v prvním díle dokázali autoři postavit na hlavu nejen fyzikální zákony, ale i veškerá pravidla, nastavená v pilotu. KITT snížil svoji teplotu, ale raketa se navádí na teplotu pasažéra? WTF? Mustang se umí změnit v nákladák... Otevřeme dveře do haly s vakuem, vzduch se ani nehne... Majk řídí auto a přitom sleduje přes celé čelní sklo několik různých videí... A to je jen prvních 10 minut. K tomu přidáme naprosto debilní postavy, dialogy (a vlastně celý scénář) zřejmě psalo pětileté dítě, nic nedává smysl. Jedna hvězda jen a pouze za cool mustanga a sexy herečky, nic víc tu k vidění není. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Paul Campbell (Billy) a Bruce Davison (Charles Graiman) už predtým spoločne hrali v seriáli Hviezdna loď Galactica (od r. 2004), pričom Campbellova postava sa tiež volala Billy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama