Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 4
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 4

Recenze (123)

tančísvlky odpad!

všechny recenze uživatele

Po dvoch hodinách seriálu : "Toto čo má zase byť , až človek žasne . Výkladná skriňa slovenského hereckého osadenstva sa podujala na ďaľší prepadák. Nekonečné žanrové zábery ulíc Bratislavy navodzujú atmosféru veľkého diela . Bohužiaľ je to len výplň prázdného času , neschopnosti režiséra a scenára. Bonboník je "vynutené" obsadenie spoluscénaristky Zuzany Fialovej hrajúcej sa ako vždy na herečku aj keď ňou nikdy nebola . Chvíľami to vyzerá ako komics Profesionáli na Jojke ...Čo chcel týmto seriálom básnik povedať netuším , ak sa pokúšal o ďalšie znemožnenie tentoraz aj pred českým obecenstvom tak sa to podarilo . Prosím, už ďalšie seriály na slovensku netočte je to smiešne zlé . Vytratila sa profesionalita z minulosti a schopnosť napísať "obyčajný" seriál zo života čomu by sa dalo veriť ..." Všetko ostatné tu hovorí kvalifikovane "honajz" ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení, ale bohužel nestačí na to, aby vytáhla tuto sérii sedmi detektivních epizod - pravda, se sympatickými postavami - do červeného pásma. Kriminálka Staré Mesto si prostě tak nějak "dělá to svoje", aniž by oslňovala kamerovými filtry a podobnými vychytávkami (na to tu máme Stropnického a jeho partu od Anděla), a nejde tomu příliš co vytýkat. Jenom to, že sice neurazí, ale ani nenadchne - dnes už si nepamatuju ani jeden díl, jen kdo hrál hlavní role, a že Milan Lasica je stále velký boss:) A to na víc než na 60% nestačí. Dobře, možná by mohlo na sedmdesát, na tu bídu okolo, ale to by potom nebyl znát ten masivní kvalitativní posun, který se stal s druhou - úplně jinak pojatou - sérií. Tu, na rozdíl od téhle, vřele doporučuju. ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Neštěstím tohoto seriálu je jednoznačně Zuzana Fialová. Zuzana Fialová jako scénáristka, která všechny (narozdíl od ní pěkné) herečky vyšachuje, přidělí jim okrajové role lauzerek a sama vyžere 99% vysílacího času pro sebe. Dovedete si představit, že o takovou Táňu Pauhofovou nebo Sandru Novákovou v reálným životě nikdo ani nezavadí, zatímco tuhle almaru chtěj všichni píchat a to furt? Dále Zuzana Fialová jako herečka, která nedbaje na svůj rozrostlý podvozek a dvě brady neustále, ale tím myslím doopravdy v každém záběru, dělá na někoho mrdavý oči - na dědka odvedle z baráku, na kolegy policajty, na vlastního devítiletýho syna, na vlastní sedmdesátiletou matku, dokonce i na vyšetřovaný a podezřelý. Ona to prostě jinak před tou kamerou nedovede. Bylo mi z ní až fyzicky špatně - egomaniačka, která nějakou záhadou století dostala šanci vystavět si kult, nebo se o to aspoň pokusit. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa osobne to vyzerá na najväčšie fiasko posledných rokov... Je to ako Komisár Rex bez komisára Rexa... Triviálne(!) kriminálne zápletky, prepchanosť zmámymi tvárami (a z toho vyplývajúca značná zbytočnosť niektorých scén a postáv), malá vierohodnosť Zuzany Fialovej, zdĺhavosť, nevyužitie retro atmosféry a vzápätí nevyužitie "akčných" moderných prvkov... Zlaté V MENE ZÁKONA...___Pár epizód sa napokon podarilo, čím to je, že Slovenská televízia má začiatky takmer všetkých svojich seriálov také slabé??? ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jeden díl, takže moje hodnocení berte s rezervou, ale vůbec mi to nepřišlo špatné. Zuzana Fialová s Matějem Hádkem jsou docela solidní dvojka, děj měl spád a rozhodně se neuchyloval k trapnostem typu Kriminálka Anděl z produkce TV Nova. Jenom se mi nelíbí snaha imitovat názvem seriálu produkci z cyklu CSI, tvůrci si tím spíš trochu škkodí. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)

Reklama

Reklama