Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (459)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemná, řemeslně skoro bezchybná retro gangsterka. S příběhem podle skutečné události, který je věrohodný, ne nějak přehnaný, ale hlavně s Johnym v hlavní roli, který už nehraje žádné "potrhlé" osoby, ale Jamese Bulgera. Chlapíka, který hlavně v 80 letech ukazoval na jihu Bostonu, svou krutou a nelítostnou tvář. Se spoustou špinavých peněz, korupce, práskačů a vlastně se vším, co k takovému příběhu patří. Když tak nad tím vlastně přemýšlím, je to rozhodně jeden z nejlepších filmů na dané téma, co jsem za poslední roky viděl. Lepší čtyřka. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film a potvrzuji zdejší názor, že vyvolal v divákovi sympatie opačné polarity, s čímž se už nedá nic dál dělat. ;-) Třetí "koukatelný" film Deppa, asi ne náhodou, se stejnou tématikou (Kokain, Krycí jméno DB), i když u herce na samé špici žebříčku je to žalostně málo. Holt co člověk, to názor, alespoň v tomto případě o nic závažného nejde. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp, ako James Joseph "Whitey" Bulger, Jr. , prečo nie ? , ak mu to dopomôže vytvoriť vyhrotený herecký výkon, tak určite, áno, lebo Depp, potreboval poriadny film, vlastne, najlepšia časť z celého filmu, je jeho výkon, ktorý miestami dvíha adrenalín do krvi. Stále sa jedná o kvalitného herca, ktorý, ak by si vyberal - starostlivejšie svoje úlohy, tak by to s ním nevyzeralo tak - bledo ! Schopiť by sa mal, pokiaľ je ešte čas, a nespoliehať sa na osvedčené - filmové série. Johnny si zahral - gangstera a zároveň - informátora pre FBI. Joel Edgerton, zručne sekunduje - Johnnymu, ako agent - Federal Bureau of Investigation, ktorý to má všetko - očividne na háku, toleruje mu to, t. j - mafiánovi necháva voľnú ruku, kryje ho, a tak si robí, čo mu je akurát po vôli. Zbaviť sa nepohodlných, konkurentov. A Benedict Cumberbatch, je ako senátor s deviatimi deckami na konte, že je i bratom - Whitea Bulgera, to mi nejako do seba - nepasovalo. Film disponuje kvalitným obsadením, nielen spomínanej trojice, ale i napríklad - Kevin Bacon, je stále medzi nami, kiež by mal viacero takýchto úloh, Peter Sarsgaard, mimochodom, manželka mu je - Maggie Gyllenhaal, taktiež stojí za povšimnutie, i keď sa správa - nelogicky. Režisér - Scott Cooper, už kope za prvú ligu, máva kvalitné herecké obsadenie, ale nemôžem si pomôcť, niečo mi na ňom - prekáža, považujem ho, za nie schopného a zapamätania - zaujímavého tvorcu, s ktorým by som rád - počítal do budúcnosti. Je to režisér, ktorý ma nedokáže zaujať svojou - réžiou, ktorej niečo chýba ! Nevyužitý potenciál má on sám, ale najmä celý film, ktorý maximálne ťaží z dvoch výkonov - DEPP a EDGERTON, kde druhý pán, je na tom v súčastnosti po hereckej stránke, oveľa lepšie, k tomu - koketuje i za kamerou, kde jeho DEBUT - THE GIFT, má skvelý nábeh. Ale zase - prvý pánko, má dostatok skúseností, a tak si - mafiánsku odyseu - kradne pre seba, alebo práve - jeho praktiky, reč, postavu, si zapamätám najviac ! Škoda, to by museli - režírovať - MAJSTRI : SCORSESE, COPPOLA, či DE PALMA, a to aspoň o 20. rokov - späť, aby sa z toho tu, stala veľkolepá udalosť, najmä neskúsenosť režiséra, podkopáva celkové vyznenie snímku !!!! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se po deseti letech nějakým nedopatřením octnul v normální roli. Není pirátem, kadeřníkem, upírem, indiánem ani pirátem. Je to gangster... rovnou ten největší v historii Bostonu. Sice má na sobě tradičně tolik makeupu, že by to stačilo na natření jachty, jeho výkon ale hravě strká do kapsy všechny ty kokoty, který ztvárnil doposud. A je to fajn! První polovina filmu je dokonce víc než skvělá. Jakmile ale už není koho vraždit, film upadá do rutinní dramatický krimi kaše, kterou známe ze Zákona a pořádku. V rámci žánru se tedy nic světobornýho nekoná, je ovšem příjemnou změnou vidět zase něco, co se nezabývá zbytečnostma a jede si to ryze onen brutální příběh jednoho a mnoha lidí, kteří v touze po moci zrazovali a mordovali koho mohli. Nuže technicky a herecky bezchybný, scénáristicky ale všechna esa padnou v první hodině a pak už není moc na co koukat. Slabší čtyři. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Největší mafiánský průser za hodně dlouhou dobu. Film absolutně bez drajvu a napětí, bez tolik potřebných dobových vypalovaček pro navození té pravé atmosféry. Nebýt Deppa s tunou make-upu a pár hvězd ve vedlejších rolích, budu si myslet, že se Cooper posunul do ryze béčkových vod. Pryč je syrovost a industriální cover Out of Furnace. Tady mají tvůrci pocit, že pár dobových kostýmů a několik slušných mordů udělá díru do světa, ale nikoliv. Snímek skoro bez hudby a když, tak Junkie XL prostě neví kudy kam a jeho počin pasuje spíše do mysteriózních hororů, než do napumpované gangsterky. Postavy absolutně bez energie, s monstrózní dávkou diváckého odosobnění. Tenhle materiál měl potenciál jak prase, ale musel by ho zpracovat sofistikovanější tvůrce. Trochu to tou kostýmovkou vzdáleně připomíná American Hustle, kde je taky hodně potenciálu a kde nic tu nic, avšak Black Mass chce strašně moc být American Gangster, ale ani z daleka jím není. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Pravý James "Whitey" Bulger prohlásil, že není fanouškem Johnnyho Deppa, a že odmítá film zhlédnout. Depp prohlásil že Bulger několikrát odmítl jeho návštěvu, když se připravoval na svou roli. (DavidUrbanCZ)
  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama