Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co takhle ten klub od něj odkoupit? - Zkoušel jsem, nechce. - A jeho vdova by prodala?" V mládí jsme si na ulici taky hráli na policajty a na zloděje, ale zůstaly nám z toho jen vzpomínky na ono pověstné pif paf. Jimmy, Bill a John však v dospělosti dokázali proplést zločin s FBI a politikou tak dokonale až by se z toho jednomu zvedl žaludek. Jenže žijeme v době, kdy se uvedené propojení stalo standardem a každý významnější šmejd si platí svého kriminalistu, státního zástupce a politika, aby nemusel za mříže pokaždé, když ho někdo obviní z malicherností jakými jsou prodej drog, sázkařské podvody, vydírání nebo vraždy. Mně je tedy u podobných snímků spíše smutno, zábava žádná, sympatická postava nikde (omlouvám se agente Wyshaku) a tak jsem alespoň rád, že život zakončil tuto historku z podsvětí ku spokojenosti občana řádně platícího daně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Gangsterský film natočený úplne odlišným spôsobom, než na aký je bežný divák zvyknutý. O čo menej je tu akcie a strieľačiek, o to viac tu je obsažne bohatých dialógov a hier s charaktermi jednotlivých postáv, ktoré veľmi vhodne dopĺňajú samotný naratívny príbeh. Tie sú tu veľmi dobre rozobraté, najmä hlavná postava Jamesa Bulgera, ktorú stvárnil po všetkých smeroch perfektný J. Depp. Páčila sa mi hlavne jeho povahová zmena - zo síce tvrdého človeka ale zároveň i milujúceho otca až do totálne krutého človeka bez najmenších známok citov alebo ľútosti. A všetky tieto povahové črty vrátane širokej palety emócií zvládol Depp zahrať ako z veľkej učebnice, klobúk dole. Na druhú stranu, škoda, že celý film stojí väčšinou práve len na jednotlivých postavách, chcelo to ešte nejaký nápad a viac vzrušujúcejších a prípadne aj pointovo bohatších scén. Inak veľká spokojnosť, ten kto má rád J. Deppa si film určite užije, je to jeho herecký koncert. 75/100 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová konverzační rekonstrukce skutečných událostí, kde je vše naprosto v pořádku, ale zároveň nás vůbec nic nepřekvapí a výrazněji nevytrhne z letargie monotónního a citově odcizeného vyprávění. S postavami se neztotožníme, pouze jejich předem načrtnuté osudy sledujeme okem nezainteresovaného soudce, stejně jako to dělá záměrně strohá režie. Potěšil bravurní výkon Deppa (takhle se hraje očima), dobře napsané dialogy a hudební podpis Junkie XL, ostatní zůstává výrazně ve stínu klasických děl hollywoodské mafiánské školy... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne. Johny Depp je späť. Že mu to trvalo. Ale musím povedať, že som tomu len a len rád. Black Mass je konečne film, ktorý má skutočne silnú drámu, veľmi dobre spracovaný príbeh a venuje sa zaujímavému človeku, ktorý v minulosti páchal ťažké zločiny. Napriek tomu ho však občas môžeme vidieť ako človeka, v ktorom sú aj reálne emócie (aspoň teda v prvých častiach filmu). Postavy sú skvelé, príbeh je skvelý, spracovanie a temná atmosféra, ktorá nás neustále gniavi je absolútne fantastická. Vieme o Jimmym skutočne veľa, no stále máme pocit, že niečo skrýva a môže nás miestami šokovať. A je to tak. Pre mňa skutočne skvelý film tohto roku, ktorý rozhodne nesklamal moje očakávania. Ak máte radi temné filmy z gangsterského prostredia a Johnyho Deppa, tak je to film presne pre vás. Doporučujem. Hodnotenie: A- ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divna maškarada s mnozstvom znamych xichtov zamaskovanych k nepoznaniu. Mal to byt akoze mafiansky film, ale uplne to postrada akukolvek atmosferu a vysledkom je neskutocna nuda rovnaka ako v ostatnych Cooperovych filmoch. Ten chlap toci neznesitelne filmy, ale nejakym zazracnym spôsobom sa mu dari do nich ukecat kopu skvelych hercov. Tentokrat ma to dost mrzi, lebo pribeh Whitey Bulgera si zasluzil lepsi film. Ale musim pochvalit aspon Deppa. Napriek sialenej maske po dlhej dobe podava kvalitny vykon. A to ho ja fakt nemam rad a ani ho prilis neuznavam ako herca, ale tentoraz sa chlapec snazil. P.S. Najdivnejsie vo filme pôsobi Kevin Bacon, kedze nema ziadnu komicku masku ako ostatni herci. 4/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Až do zatčení Jamese Bulger byl na seznamu deseti nejhledanějších uprchlíků FBI, a to po dobu 12 let. FBI nabídla za jeho dopadení odměnu 2 miliony amerických dolarů. (Besor)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama