Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad výrazu nuda k po*rání. Režijně absolutně nezvládnutá věc, které chybí jakékoliv napětí, drajv, gradace či dokonce zajímavě vykreslená hlavní postava. Co na tom, že se to Cooper snaží pojmout co nejvíce realisticky, když z hlediska mafiánského žánru se jedná o naprostý průser, v němž nedokáže divákovi správně naservírovat ani ty základní žánrové prvky. A proč zde sakra hraje polovina Hollywoodu, když zde téměř nikdo nemá co hrát? Ano, Johnny Depp je po delší době konečně zase za pana herce. Bohužel ovšem pod taktovkou režiséra, jenž si to vůbec nezaslouží. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Má to fakt nekolik chyb, tady někdo nevěděl jestli z toho udělat nahláškovanou pecku nebo drama. Každopádně se to střídalo a připadalo mi to nevyvážený. Herci se do svých postav vůbec nehodili. Tvůrci chtěli prostě nalákat na herecky obsazení a tak tam šoupli Deppa atd. Do role Edgertona by se mi teda víc hodil např. Val Kilmer už kvůli tem vlasum..Ty učesi se na ne vůbec nehodily. Pak zbytečně dlouhá stopáž, spousta ukecaných míst, který mě doslova nudily. I když je to ale natahovaný jak svině tak se ale našlo pár dost dobrých scén jak např. Whitey někoho prokouknul, nebo to rozhodování jestli syna odpojit či ho nechat na živu to mě dostalo. Je to tak 50 na 50. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečně roztahaný a v mnoha ohledech až zbytečně uzavřený pohled na jednoho z nejobávanějších gangsterů americké minulosti. Johnny Depp nepůsobí, jako nebezpečný a všehoschopný gangster, i když pro vraždu nejde daleko a režie je po všech směrech fádní a bez nápadů. Jako celek funkční ale z materiálu mohla vzniknout obrovská pecka, místo snesitelného průměru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, kterej chce strašně moc bejt čtvrtým Kmotrem, paradoxně mu to ale zase tolik neubližuje. Ukecanej a rozvláčnej, jenže zároveň taky hypnoticky vtahující a vyžadující od diváka hravou orientaci v postavách. Dlouho jsem v kině nezažil takovou fandovskou euforii z toho, jak se na plátně postupně objevovalo čím dál víc top hollywoodskejch ksichtíků - radost pohledět! Depp famózní. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po x letech dostal Depp konečně veskrze vážnou a zápornou roli a těžce zabodoval. Naposledy co pamatuju si střihl záporáka snad v Astronautově ženě, ale jeho tehdejší mimozemský slizák byl jen slaboučký odvárek jeho současného gangsterského superslizáka. Maskéři se na něm fakt parádně vyřádili a jeho nezapomenutelná albínská držka s velkými šedomodrými duhovkami a čelní pleší má určitě aspoň z poloviny zásluhu na uvěřitelnosti jeho výkonu. Film je to sice rozvleklý, nepříliš záživný, připomínající svým nudným syžetem obdobné politické gangsterky ze sedmdesátek či osmdesátek (taky se v sedmdesátkách a osmdesátkách odehrává), ale díky zábavnému pohledu na psychopata Deppa a jeho řádění jsem si ho většinou docela užíval. A jestli jsem jak koukám dal středoproudově nudnému a moralizujícímu Deppově Blow trojku, tady nemůžu jinak než za čtyři. Ale ta čtvrtá je jen a pouze za Johnnyho. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • James "Whitey" Bulger sa skrýval v Santa Monice (Kalifornia) a po dolapení úplne pohŕdal políciou. Súd ho odsúdil na dve doživotia plus päť rokov za objasnených 11 vrážd. (Jadro)
  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Johnny Depp, avšak kvôli honoráru z projektu vycúval. Požadoval 20 miliónov amerických dolárov, no producenti mu boli ochotní zaplatiť len polovicu. Neskôr sa ale predsa vrátil. (Sufferer)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama