Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (581)

tron 

všechny recenze uživatele

Ježiš, Arnold, to čo si nám urobil?! Teror nekompromisne spáchaný na úbohom divákovi, ktorý nemá šancu brániť sa, ani utiecť. Scenár je taký príšerný, že chudák ostáva už po prvých minútach paralyzovaný a cit do končatín sa mu vráti až s vyslobodzujúcimi záverečnými titulkami. Arnold je v danej úlohe nevhodný, drevený a občas smiešny. Len sa mi to zdalo, alebo sa mu triasli ruky, keď držal zbraň? Mrzí ma, že to hovorím, som od útleho detstva jeho veľký fanúšik, ktorý úprimne verí, že Arnie je za istých okolností celkom slušný herec (Maggie, Likvidátor). Ostatní sú na tom ešte biednejšie; tím pozostáva z vyložene nesympatických a odpudivých indivíduí a kreatúr. Chápem, že členovia TAKÉHOTO tímu musia byť čiastočne "zlí" a "zašpinení", aby nebudili pozornosť skutočných zločincov. Ale toto bola odporná prehliadka vrahov, magorov, psychopatov a kofotov. Jednotlivé vraždy boli čisté WTF. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páni, tak toto bola super krvavá a drsná akčná jazda špinavým prostredím drog a rôznych nechutností. Filmu vládne drsná "mluva", nadávky a husté vtípky, síce sa niekedy niečo takéto vyskytne aj v iných Švarcíkových filmoch, tu toho však bolo bezkonkurenčne najviac. Ich koncentrácia vás prikvačí na stoličku a celý čas riadne prefackáva. V tomto smere vynikol hlavne Joe Manganiello, ktorý zatienil aj Arnyho. Naproti tomu mi tu vadila Mireille Enos, ktorá tu pôsobila ako päsť na oko, jej husté reči som nezhltol, skôr tá jej "drsnosť" a "hrubosť" iritovali. Vôbec sa sem typovo nehodila. Celý film sa preto každým svojim akože hustým slovom utápala maximálne iba ak tak v trápnosti. Na jej miesto by som radšej preobsadil Michelle Rodriguez, ktorej by tá rola padla ako uliata. Škoda. Čo sa týka dejovej linky, tak na akčný film bola prekvapivo dobrá, zaujímavá a ladená do celkom slušnej krimi roviny s mierne prekvapivým vyvrcholením. Jej súčasťou bola samozrejme častá akcia a napätie. Arny opäť dokázal, že ešte nepatrí do starého železa, aj keď vo filme je už jeho vek riadne vidieť. Stále však točí skvelé filmy, len tak ďalej. 80/100 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $10,508,518Tržby Celosvetovo $21,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,391,874Tržby za predaj DVD v USA $4,285,953║ tešil som sa na to, doteraz vždy u mňa režisér David Ayer bodoval ale tu to je také nemastné neslané ani dobrý thriller ani dobrý akčný film, dosť rozpačité, s Arnoldom sa mal vybrať skôr do odľahčenejších akčných vôd, toto mu nesedí /45%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mann je taky milovník drsných chlapů, tvrdé akce a syrového military feelingu, stejně jako Ayer. Oba mají nakoukáno/nastudováno/zažito a umí realistickou atmosféru. Každý na to jde ale z opačného konce. Mann z horních pater sociálních vrstev (narkobaroni, profesionální lupiči, tajní cops ve Ferrari), Ayer z těch dolních (loosers gorily bez vyšších životních cílů). Jako akci David zvládá bravurně, to ne že ne. Tak syrové přestřelky plné kulek a destrukce tu nebyly dlouho, ale ostatní parády už jsme viděli v jeho jiných filmech, takže feeling neohromí a ty jeho převratné steady cam/FPS záběry taky nejsou žádnou novinkou. Furt by to ale byla slušná jízda nebýt hloupého scénáře. Arnold nevadí. Nerve se, jen střílí, takže ok. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsou to sprostá hovada bez vychování, která překračují zákon. Než ho však překročí úplně, platí za jednu z nejúčinnějších zbraní proti drogovému podsvětí. Pronikají v utajení a s úspěchem do drogových organizací. A to i díky tomu, že v jejich čele stojí šestašedesátiletý ranař Arnie. Jenže jedna akce, u které si uvědomí, že se dá žít i líp než jen z policejního platu, z nich začne dělat nepohodlné cíle. Jednotka se zužuje a Arniemu, který je zároveň stíhaný tragickou ztrátou rodiny, dochází trpělivost. A i jeho kroky budou mít doslova tragický rozměr. Režisér David Ayer (napsal Training Day, natočil Patrolu) už nejednou ukázal, že ho zajímají špinavé ulice plné děvek, zoufalců a vrahů. Znovu sází na atmosféru a snahu dostat diváka doprostřed intenzivní akce. A také na živočišnost jeho adrenalinem nadopovaného týmu zabijáků s policejními plackami na krku (jsou mezi nimi netradičně i Sam Worthington nebo Josh Holloway). Sabotage je rychlá a drsná škola, Arnoldovi to v týmu sluší (když si dá ale napříště zase nějakou sólovku, zlobit se nebudu) a Ayer za kamerou nešetří nikoho, tam to po nárazu na přední sklo odskáče cyklista, tam to do hlavy koupí ženská. Jen si musím rýpnout do scénáře, myslím, že se Skipem Woodsem (zpackal poslední Smrtonosnou past) se pánové zrovna dvakrát nesnažili, nelogičnosti a díry v ději si kupily, roztahané, a tak trochu neefektivní vyšetřování také příliš nepotěší. Přesto Ayer, který má mariňáckou minulost, znovu rád sahá po ruční kameře a svým dynamickým stylem, kterému estetizace neubírá na dojmu autenticity, získává potřebné body!! A já jsem tak trochu rád, že mým 8000. ohodnoceným filmem téhle databáze je kousek (ač má své nedostatky), ve kterém kraluje jedna z nejvýraznějších filmových ikon posledních třiceti let!! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Film ohlásili pod názvom Ten, jeho pracovný názov bol Breacher, no nakoniec bol počas postprodukcie premenovaný na Sabotage. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. októbra do 13. decembra 2012 v amerických štátoch Georgia, Connecticut a New York. (m.a.t.o.)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama