Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sněhurka je v celé zemi nejkrásnější a to nejde pod nos její maceše. Zuřící královna se rozhodne půvabné princezny zbavit. Naštěstí je tu krásný princ, který Sněhurku už dlouho miluje a jehož láska dokáže být silnější než smrt... (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ta černovlasá Němka Laura Berlín docela ještě ušla, vlastně to bylo jediné, co se mi na této (ne)pohádce líbilo. Vedle těch malformovaných trpajzlíků její krása ještě víc vyčnívala. Ostatní v celé této nezvládnuté šaškárně stojí za vyližpepu. Jako bych německým soudruhům nejraději řekl: "Tudy ne, majn frojnden. Držte se raději Stefanie nebo Ahoj, strýčku doktore a neprzněte nám pohádky, vy Geršáci." ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V jednom království měli opravdu děsivého šaška, taky tam měli Sněhurku a posléze čarodějnici a takové ukecané zrcadlo, co neumělo odpovědět přesně na otázku a v tom bylo jádro problému. Princ s vízorem frajírka s pionýrem či jinou epesní motorkou, jak jsme je vídali v osmdesátých letech, už to nemohl příliš zhoršit. Nemohl do okamžiku, kdy se Sněhurkou na samém konci začal tančit - do rytmu děti, do rytmu! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O nemeckej filmovej tvorbe mám všeobecne hodne nízku mienku, no a v prípade televíznych snímkov a seriálov je to ešte horšie. Zistil som, že Nemci nevedia točiť filmy, a preto sa ich produkcii vyhýbam. Avšak občas predsa len natrafím na nejaký ten titul s označením made in germany. Teraz naposledy to bola rozprávka zo série príbehov bratov Grimmovcov "Snehulienka" (Schneewittchen), ktorú v roku 2009 natočil režisér Thomas Freundner. Na to, že je to nemecký televízny produkt, tak to vôbec nebolo až také príšerne nepozerateľné, ako som sa pôvodne obával. Snehulienka bola síce neskonale naivná, ale sympatická. Zlá kráľovná bola fakt vrcholne protivná. A siedmich trpaslíkov hrali liliputáni. Ja som sa pri tom celkom fajn pobavil. ** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poněkud nezvládnutá adaptace klasické pohádky. Král zemře na infarkt přímo před kamerou, po zámku a okolí se motá maskovaný princ, ale nijak významně do děje nezasáhne, je mu upřen dokonce i záchranný polibek, který je nahrazen pro princeznu poněkud nedůstojným vykašláním otráveného sousta. Sněhurka sama je sice pohledná, trpaslíky však neustále sekýruje a když dá vařit vodu, tak ne na polévku, ale na mytí, navíc předvede vrcholný akt naivity, když královně přes všechna varování a zkušenosti třikrát skočí na stejnou fintu. No a zlou královnu nakonec po odhalení všech nepravostí vyprovází ze zámku potlesk. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Propánajána. No, takhle to dopadá, když si člověk jednou za půl roku zapne k nedělnímu obědu telku s očekáváním, že si odpočine u jedné ze svých nejoblíbenějších pohádek a raných dětských hrdinek - Sněhurky. Jenže co očekávat od pohádky, kterou si vzali na paškál naši západní sousedé, místo odpočinku pak přijde rozčarování a zhnusení nejen z podivně zmatlaného scénáře (během hodiny sledujete třikrát téměr totožnou scénu až na pár drobností:D + Sněhurčino probrání se a vyplivnutí jablka), ale hlavně z naprosto odpudivých, šaškujících hereckých výkonů (podstoupil někdo z nich alespoň měsíční kurz herectví?). Tu jednu hvězdu nakonec dávám za překrásnou představitelku Sněhurky, kvůli níž jsem byl ochotný to dokoukat, hrát ovšem vůbec neuměla..no nevadí. 20% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co-co-co-copak je to ?? Polévka ?? Kaše ??" - "Voda na koupání !!" - "Tak řekni něco !!" - "Trpaslíkům voda nedělá dobře, v horké vodě se můžou scvrknout !! A my už jsme tak dost malí !!" ;) ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh Sněhurky byl zfilmován již mnohokrát. Problém je v tom, že animovaná verze z roku 1937 nastavila laťku příliš vysoko.Německé zpracování Sněhurky je mimořádně ošklivé. Sněhurka není půvabná, zlá královna nevypadá nijak zle a trpaslíci vypadají jako banda pobudů. Jednání královny je málo rafinované, Sněhurka působí jako hloupá husa. Prostě ztráta času, Dětem bych film nedoporučoval. Mohly by k Sněhurce a celému příběhu získat odpor. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Doteraz som bol z najnovšieho spracovania rozprávok bratov Grimmovcov ich krajanmi nadšený. Gýč môže byť aj užitočný, ak je milo spravený. Ale toto bolo odpudivé, dokonca Snehulienka sama bola nesympatická. Mám rád, keď sa rozprávky pojmú inovatívne, ale táto bola "prázdna." Nevadí mi najivita príbehu a ak rozprávka má pozitívnu atmosféru, prehliadam chyby scenárov. Tu ale všetky postavy pôsobili ako slaboduchí úbožiaci, ba až debili. ()

Aerine 

všechny recenze uživatele

Němci prostě neumí dělat pohádky. Sněhurka není nijak extra půvabná (minimálně ne do doby, než ji trpaslíci uloží do rakve - pak z ní stylisté ještě dokázali něco málo vykřesat), natožpak aby byla krásnější tisíckrát. Královna je hysterka, princ ňouma - ještě že Sněhurku probralo poskočení rakve, polibek by asi nic nevyřešil :D Jednu hvězdičku dávám za trpasličí písničku a celkem fajn exteriéry. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Taková amatérská verze klasické pohádky, která nemá co nabídnout, snad jen vyjímečně špatnou kameru. Ale Sněhurka je celkem hezká (a taky blbá). ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Zdařilé zpracování klasické pohádky bratří Grimmů, dobré herecké výkony, výborná písnička sedmi trpaslíků (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7...) - v němčině zněla dost dobře. Snad jedinou výtku mám ke krátké stopáži. Trochu nechápu tak nízké zdejší hodnocení. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá naivně točená pohádka o naivní Sněhurce, kterak se ta nakonec přeci vrátila zpátky na saský hrad Kriebstein. ()

Ydrosten odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla pohádka. To byl prostě špatný vtip. Přepnuto po 30 minutách, kdy mi partnerka řekla že čumím na jakousi kravinu která je odpudivá a otřesná už těma hercema ( a přitom na to čuměla ona. Já si jen přisedl ) ()

PRobin 

všechny recenze uživatele

Zatímco princ běhá zmateně po lese s šaškem, královna kuje pikle v podobě škrtícího pásku nebo známého otráveného jablka. Pohled na Sněhurku je sice hezký (vzhledem k tomu co nabízí zbytek), ale její hloupost si říká o Darwinovu cenu. Otázka trpaslíka: "Jak ji mohla znovu ošálit?" tak získává nový, ironický charakter. Jednu hvězdičku si zaslouží odstrčení prince ženoucího se k polibku a vychrchlání otráveného sousta, které celé parodii na pohádku nasadilo korunku. Prostý lid v podhradí pak tleská a divák má chuť se k nim přidat už jen proto, že celé to mučení je u konce. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na další německé "kvalitní" pohádky, tak musím uznat, že toto byl pro mě větší nadprůměr. Dějově se to vůbec nevymykalo obyčejné známé předloze, ale možná to je i dobře, Karkulka (USA 2010) se vymkla a víme, jak to u fanoušků dopadlo :). Na pohádku vcelku dobré, herecky to je taky dobré. Kostýmy jsou taky v pořádku, jen to zrcadlo... to by šlo udělat tak krásně a né do toho dát vyklíčovanou hlavu nějaké ženy, to bylo sprominutím příšerné... 55%. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za to, že je to natočeno tak, že se to nejvíce podobá originálnímu znění od bratří Grimmů. No jelikož je to pohádka nemohli tam nechat královnu utančit v železných střevících na rozžhavených uhlích k smrti tak ji vytleskali z království což mohlo být domyšleno lépe, když i v kreslené Disenyovské vrzi královna zemře. Jinak kdo tu prohlašuje,že je Sněhurka najivní husička ať si jde stěžovat ke zdroji jelikož takto to v originálním znění bylo. Nebylo tam jen otrávené jablko...No je pravda, že obsazení mohlo být lepší, herecké výkony taky no jako pohádka pro děti je to víc než dostačující:) ()

Reklama

Reklama