Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...výrazné zlepšení oproti minulému dílu... temnější ladění filmu jedině prospívá, místy až groteskní vložky a Bardem je charismatický záporák... Trochu mi srala ta "Rodinná pouta" ale jinak... to nemůžu říct... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Z předchozího dílu si nepamatuji už ani ň. Měl jsem ze začátku problém dokonce i se zařazením ksichtu Orlanda Blooma. Nakonec ale ty rodičovské provázanosti budou tím hlavním, co by mi mohlo utkvět nejdéle (a to myslím hlavně tu druhou dvojici díte-otec). Jinak je to pořád stejná taškařice. Hudba se snad už také mění minimálně. Depp je otravnou karikaturou své vlastní postavy zábavné snad jen v prvním díle. A záporák je... trochu divný. Ke konci jsem čekal jeho fyzickou i morální záchranu a chybělo mi vysvětlení jeho prokletí. (možná jsem ale nedával tolik pozor, když mi ostatní věci byly dost volné) ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek série Pirátů z Karibiku, ale po prvním díle to šlo hodně z kopce a od tohohle snímků jsem nic neočekával. Už to netáhne jenom Johnny Depp a není hlavní atrakcí, ale najdou se zde mladí talentovaní a hlavně sympatičtí herci, kteří chtějí hrát a dávají to najevo. Obrovský rozpočet filmu je tady hodně znát hlavně souboje na moři jsou krásně udělané. Skvělé kino Imax, kde soundtrack filmu ovládne celý sál a 3D efektů je tu požehnaně = velkolepá plavba. Za mě 80% ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Noví piráti napravují reputaci série po předchozím katastrofickém dílu. A to díky tomu, díky čemu měl úspěch už první díl. Zábavu vám servírují především situace, do kterých se hrdinové dostávají a samotní hrdinové - to se ale týká pouze původních pirátů s Jackem v čele. Všechny nové postavy (především mladý Turner a Carina) trpí neskutečnou kýčovitostí a neschopností herců. Když ale Orlando a Keira očividně nemají zájem v sérii pokračovat naplno, nešlo asi jinak. Co mě však opravdu mrzí je to, kam se ubírá nádech příběhu. Byť jsou ty příběhy stále fajn, tak zcela zbytečně se tvůrci snaží zaujmout děti fantasy prvky, které se v tomto díle zvrhly do přeplácané kraviny. Přes všechny ty trojzubce, hvězdičky, chapadláky apod. se už nedostává tolik prostoru dialogům a klasickým pirátským situacím. Původní úhlavní nepřítel pirátů - anglické loďstvo se zde vrhá do pozadí a místo toho tu je týpek, kterému vlajou vlasy.V dalším díle očekávám mimozemšťany a blanické rytíře. :) ()

anli 

všechny recenze uživatele

Takže Jack Sparrow popáté.A co nám přinesl tentokrát?Po čtvrtých Pirátech jsem měl trochu obavy ,jaký příběh nás čeká a po čem scénaristé šáhnou.Trochu jsem se v duchu přimlouval ,aby se vrátili k původnímu rozpracovanému příběhu a pokračovali v něm.A oni mě vyslyšeli.Takže pátý film se propojuje s původními třemi a čtvrtý jakoby pro něj neexistoval ,což v kontextu příběhu je jedině dobře.A rovnou říkám ,že film dopadl výborně a skoro se nebojím říct skvěle.Na začátku se trochu divák vpraví do děje a seznámi s dvěma novými hlavními postavami ,které jsou velmi mladé a tak nějak doplňují osvědčený herecký ansámbl doplněný neuvěřitelně geiálnímJavierem Bardemem ,jehož démonický Salazar je jasně nejlepší padouch z celé série.Ano ,je to tak.Je až neuvěřitelně skvěle zahraný a opravdu z něj jde strach.Jinak tu potkáme opět a samozřejmě Jacka ,který je v podání Johnnyho Deppa opět skvělý ,zábavný a vtipný.Trochu jsem se bál ,co by ještě Johnny téhle postavě mohl dát ,ale úplně zbytečně.Je prostě pořád stejně vtipná ,zábavná a je stále radost jí na plátně sledovat.Také s radostí jsem opět viděl Orlanda Blooma a Keiru Knightley ,i když tady mají jen malý doplňkový prostor ,tak nějak jsem patří a pro děj jsou poměrtně důležití.Takže sledujeme cestu za trojzubcem Poseidona ,který by měl zrušit všechny předchozí mořské kletby.Je to podívaná patřičně napínavá ,dobrodružná a velmi zábavná.A několik scén je opět hodno uložení do zlatého fondu akce-pozor malý spoiler-například úprk na koních a tažení celé dřevěné budovy banky přes půl města .Je to opravdu úchvatná a dechberoucí scéna a stejně tak scéna popravy Jacka a mladé astronomky.To co pak následuje a Jackův tanec s gilotinou je opravdu neuvěřitelně vtipné ,dynamické a zábavné.Ano ,bezesporu přitažené za vlasy ,ale to přece vůbec nevadí a to právě divák touží vidět ,no ne?A stejně tak několik scén na moři a zejména veškeré scény s kapitánem Salazarem a jeho kumpány ( a takový žralok-zombie taky nemá chybu ) .Vizualizace je opět dokonalá a místy opravdu dechberoucí ,stejně jako kamera ,výprava ,zvuk a samozřejmě hudba ,která k Pirátům neodmysliteně patří a o kterou se tentokrát postaral Geff Zanelli ,samozřejmě s použitím původních několika motivů ,to by bez toho ani nešlo.Režisérské duo vše zvládlo bravurně a musím jim složit poklonu ,že ukočírovali takový cirkus.Takže tu máme parádni rodinnou podívanou se vším všudy ,na kterou se budeme dívat zas a znova.Díky nepřekonanému druhému dílu dávám jasných 90% ,no a konečně víme ,jak Jack ke kompasu přišel a k čemu slouží.Sakra co ten kompas po dědovi ,taky vypadá nějak divně. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Příjde mě,že už chvílema vaří vodu a neví co tam dat. Nebýt Jacka 1 hvězda navíc zabít jednu z nejlepších postav co se kdy v této sérii vyskytovala je na kriminál. P.s. záporák je k smíchu .(navíc se zde těžce vykrádá první díl) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Je příjemné zase slyšet ty staré známé tóny a vidět Jackovu tvář v novém dobrodružství. I když jsem se hodně bála, že to bude další otravný pokračování, které si zakládá jen na pověsti. Dá se říct, že Elizabeth a Will jsou jen vyměněni za jejich mladší verze a jinak jde všechno jako při starém. Zápletka s nějakou mýtickou kletbou, kupa známých pirátů a dávka humoru. Možná někomu scéna s bankou přišla absurdní, ale já se u ní skvěle bavila. Navíc ty efekty byly vážně skvělý a celkově se nedá říct, že by mě pátý díl Pirátů zklamal. Naopak příjemně překvapil. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Stále horší a horší. Celá série měla skončit u ledu po prvním díle, který byl skvělý ve všech směrech. Ačkoliv budu oponovat řadě lidí, tak jsem byl vedle toho relativně spokojen i se čtvrtým dílem (Na vlnách podivna), který fungoval jako takové svěží oddechová podívaná, ale nezařazoval bych ho do samotné série. Stejně tak jsem vnímal i tento, ale bohužel se dostavilo pouhé zklamání. Příběh pro mě nezajímavý, nové postavy naprosto nudné a chabé, vtipy nevtipné a nulové a návrat starých postav zbytečný s naprostým cítěním jen toho, aby se z filmu samotného vytřískalo pochopitelně co nejvíce pěnez. Do toho ta občasná nelogičnost některých věcí, které jsou vyvráceny oproti předchozím dílům. A ta závěrečná scéna.. Jen doufám, že to byl pouhý žert ("sen") a Jones zůstane pěkně u dna - teda to jen v případě, pokud vůbec ještě někdy nějaké další rozšíření pirátů vznikne. Vůbec by mi nevadilo nějaké krvavější a drsnější pokračování a to klidně i bez hlavní ikony Sparrowiče, který už jednotlivou sérii spíše táhne směrem dolů. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Po pár letech tu máme další pokračování, tentokrát opět se zápletkou kolem Jacka Sperowa.Ten se pomalu potápí a nedaří se mu! Vše je propletené kolem kapitána Salazara, kterého v mládí Jack uvěznil v zakletém trojůhelníku. Jediná šance na přežití je bájný trojzubec, kterého se pokouší najít syn zakletého Orlanda Blooma s pomocí Cariny, která pátrá po své minulosti, kdo je její otec. Až na začátek, kde piráti táhnou obří dům celou osadou byl film celkem ve slušném tempu a s pěknými efekty. Konec pěkně uzavřený a nové pokračování může zas začít. 75% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jako chápu, že se snaží dojit krávu, dokud mléko dává, ale opravdu je potřeba natočit od jednoho úspěšného filmu aspoň 5 kousků? U spousty filmů mě mrzí, že nemají pokračování děje, ale právě to je na nich kouzelné.. Jak by asi vypadal „E.T. – Mimozemšťan 7“? Jasně, po úspěšné 1 a 2 přišla nepříliš záživná 3 a 4.. Poslední 5 křivku propadu zase zvedá, ale opravdu chceme vidět Deppa, který se na plátně chová, jakoby mu odumřela polovina mozku, zas a znova? Hlavní postavy za celou sérii neprodělaly absolutně žádný vývoj, jen se mění padouch a kulisy.. Zápletka je lehce poupravena a vedlejší role přeobsazeny.. Nemůžu říct, že by to nebylo barvitě natočeno a ze bych se pár scénkám nezasmála, ale tak nějak celému tomu počínání chybí už originalita, sex-appeal a pořádná šťáva.. „Piráti z Karibiku“ už mají odpirátěno a chtělo by další investice ve filmovém průmyslu investovat jinam.. PS: Naprosto mi uchází obsazení Orlanda Blooma a Keiry Knightley na posledních pár minut filmu.. Jakože aby se na ně nezapomnělo? ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Doposiaľ v tomto roku som sa v kine nenudil, ako práve pri piatom diely Pirátov z Karibiku. Pekne sa na to pozerá ... pekne sa to počúva ... len to tak nejako zostane pri technických aspektoch filmu ... ktoré sa po istom čase aj tak presunú do nevnímania. Počas celého trvania filmu sa neudeje nič čo mi pozdvihlo zo sedačky, či mi dodalo pocit vzrušenia. Od začiatku som sa vôbec nestaral a nezaujímal čo sa s postavami stane na konci; a všemožné klišé a 'zvraty' tomu nijako nenapomohli. Rovnako aj herecké výkony všetkých prítomných mi prišli veľmi silené a bez energie. Čo ma však držalo v pozornosti bol korzet slečny Scodelario - to však nepoukazuje na filmové kvality ako na moju skazenosť! Všetko ohľadom piatych pirátov pôsobí fádne, a aj tie najgrandióznejšie scény putujú do zabudnutia, lebo už som ich videl v iných filmoch v lepšom prevedení (viď Fast & Furious in Caribbean). A to nehovorím o tom čo postavy vo filme hovorili, či vtipy ktoré boli vyslovené. Spomínam si že pri jednej hláške som trošku vybuchol od zasmiatia sa, no poväčšine som len krútil hlavou, a prihlúplo sa usmieval od nechápavosti. Najväčšou devízou pre mňa boli všetky tie krásne lode a všetko čo s nimi súviselo; na to sa mi vždy dobre pozerá a táto čas histórie ma vždy fascinovala. Koniec koncov, nie som sklamaný, že som Salazarovu pomstu videl v kine. Z čoho sklamaný naopak som, je, aký bol tento film nezáživný a nudný. Avšak! Ak mám byť úprimný, pre TÚ JEDNU scénu na konci filmu sa oplatilo v kine presedieť dve hodiny, a nabehli aj zimomriavky ... takže som zjavne v úvode klamal, že sa neudialo nič vzrušujúce. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Po čtyrce jsem žádný velký zázrak od nové dílu nečekal, a on kupodivu přišel. Nová režisérská dvojice Joachim Rønning a Espen Sandberg pochopili, proč jsme si zamilovali první Piráty a úspěšně se to pokouší zopakovat. A z mého pohledu se jim to víceméně podařilo, a co víc, donutili mě se těšit na další díl. Prokletí Černé perly bylo a stále je parádním dobrodružným filmem, kde je spousta akce, humoru, lásky a fajn hlavní hrdina Jack Sparrow. A totéž nabízí i Salazarova pomsta, jen s jedním velký rozdílem. A tím je, že Jack Sparrow už není, tak vtipný a zábavný jak býval. Naštěstí se do popředí dostávají nové postavy, které film dobře táhnou a krásně se kolem nich buduje příběh. Tvůrci se vrací ke "komornější" jedničce a film a i samotné vyprávění funguje mnohem lépe. Film zbytečně nepřešlapuje na místě, a jakmile se vyrazí na moře, tak film nezastaví až do závěrečných titulků. A to je jen dobře. Tady žádná nuda nehrozí a kupodivu to funguje i v dialogové rovině a fungují i emoce. Dost mě potěšilo, že režiséři umí pracovat s vtipy, gagy(gilotina, házení lodě do moře, pirátská inteligence) a i akce jim nedělá problém. Akce sice, není tak nápaditá jako v prvních třech dílech, ale rozhodně neurazí a někde velmi mile překvapí. A po technické stránce se opět jedná a parádně odvedenou práci. Co se týče herců, tak tady se moc překvapení nekoná. Johnny Depp si jede svoje a je mnohem zábavnější, než v předchozích dvou filmech. Javier Bardem není špatný jen mě jeho záporák nesedl. Geoffrey Rush si to opět dává a skvěle baví. Brenton Thwaites je fajn a svoje si s přehledem odehraje. Největší klenot filmu je, ale Kaya Scodelario, která si krade skoro všechny svoje scény pro sebe a je velmi příjemný oživení filmu. Jak už jsem dost jasně naznačil, film velmi dobře šlape a má dobré scény, a to ať už jde o bankovní loupež, popravu nebo hledání trojzubce. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta je poctivá blockbusterová podívaná, která se povedla a rozhodně je to poctivý dobrodružný film. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší "Piráti", než jsme doufali. Bardemův Salazar je super crazy-creepy, Jack pobral malinko více koncentrace, patos se zaměřil správným směrem a až na úvodní předlouhé uvádění do děje a budování příběhu je to parádní akční jízda. Bitky a šaškárny na lodích jsou sice značně nepřehledné a chaotické, ale zbytek je v pořádku. Nechybí ani super-happy finále, kvalitní ubulená limonáda od Disney. Ale to je jen taková tečka na konce, takže za mě žádný problém a v průměru se tenhle lehký letní blockbuster celkem povedl. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Piráty mám rád a bylo proto skvělé vidět starou známou sestavu opět v akci. Samozřejmě už to není, co to bývalo, ale ten skok v kvalitě není až tak patrný, tudíž když přivřu oči nad některými zbytečnostmi a vezmu v potaz, že už se jedná o páté dobrodružství na vlnách, které mě mimochodem nenudilo, asi budu chválit. Nové postavy byly hlavním impulsem, do toho strašidelný a tajemný oceán se opět probudil k životu a já už tak nějak věřil, že další pokračování nebude a tudíž budeme mít vcelku rozumné zakončení - ČSFD mi ovšem tento pocit vyvrátila a já nevím jestli se na šestku těšit nebo se jí obávat, už teď byl totiž příběh hodně praštěný. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Jednička je nepřekonatelná - každý další díl je jenom a jenom horší. Jediná pozitivní věc je Bardem v roli Salazara, ale jinak všechno ostatní je prostě hloupý a pitomý. Depp je už prostě totálně mimo, Keira nemá prsa a Orlando stojí za prd. Rush měl zůstat mrtvej po prvním díle a Černá perla zůstat někde v muzeu. Suma sumárum - vyloženě protrpěné 2 hodiny. ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Říkám si v čem je tento díl odlišný od předchozích "Pirátů". Vlastně v ničem. Humor Johny Deppa je předvidatelný a ničím nepřekvapující. Jde už spíše o pirátskou komerční záležitost, vytřískat trochu peněz z lidí a možná.....možná příjde i další díl. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Smotaný příběh dával protentokrát tak bídného smyslu, že jsem brzy rezignoval na pochopení mlhavých motivací náhodně rozestavených a po šachovnici za neurčitým "MacGuffinen" ještě svévolněji táhnoucích figur. Nicméně film to byl bez debat ohromný a výpravou i triky doslova ohromující (přičemž nejlepší akční scénu předložil hned ze začátku - bankovní loupež). Tajtrlíkující Depp pak mátožně trapil či snesitelně rozesmíval půl na půl, takže ve výsledku spokojených 60%. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama