Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Filmové Sněhurky zůstanou zřejmě navždy ve stínu Disneyovy, s tím je třeba se smířit. Vizuálně působivý příběh má všechny potřebné přísady - vtipná a sarkastická Robertsová v úžasných šatech, trpící Sněhurka (může mi někdo říct, proč má Collinsová brežněvovské obočí?...fakt hnus...), rozhodný princ, temný les a pamprdlíci. A pak klasické protiklady jako život a smrt, láska a nenávist, závist a skromnost.... Je tam drak. Ovšem je to taková vypelíchaná chcíplotinka. On to vlastně není normální drak, tak asi proto. Několik scén se mi hodně líbilo - očistná kúra macešina, útok přerostlých loutek a princ v roli pudlíka. Já bych tedy přidal temnotu, ale budiž, i na vnitřnosti došlo... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak až takúto komédiu som priznám sa nečakal. Singh použil svoje kejkle mejkle v úplne inom žánri a mňa to celkom bavilo. Máme tu klasickú grotesku spojenú s klasickou rozprávkou a tieto dva žánre sa v mojich očiach nebijú. Je príjemné vidieť, že si zo seba robí srandu aj Julia a v súboji dvoch neobvyklých Snehulienok u mňa táto s nadhľadom natočená verzia víťazí. Je škoda, že v závere asi zasiahlo štúdio a pridalo sem absolútne nevhodnú CGI príšeru, ktorá dosť kazí dojem, ale Singh zachoval chladnú hlavu a v úplnom závere naplno ukázal, odkiaľ pochádza. Už som písal, že jeho filmy mi pripadajú ako mainstream, ktorý by pochádzal z hypotetických veľkých európskych štúdií, ktoré by mali na to, konkurovať tým hollywoodskym a Snehulienka si napriek komerčnému potenciálu uchováva jeho výrazný rukopis. Koniec koncov si tu robí z neho a svojich predchádzajúcich extrémne vážnych filmov tak trochu šoufl. Treba komentovať, že príbeh sa odohráva v krajine mimoriadne otužilých ľudí, ktorí pobehujú po zasneženej krajine buď nahí, alebo s ľahkým topom a nepoznajú prechladnutie? "Ako chrobák som bol zneuctený kobylkou" :))) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že alespoň pro ty výtvarně vypiplané scény to stojí za pozornost. Desítky milionů dolarů evidentně padly na honosné sály, výrobu umělého lesa a vymazlené kostýmy. Indický tvůrce Tarsem Singh, který stále čeká na pořádné prosazení v továrně na sny, má pevnou autorskou vizi a výtvarné cítění, které mu můžou mnozí kolegové jen tiše závidět. První plus. Ironická Julia Roberts (zatraceně jí to sluší) bezpečně strká zbytek hereckého osazenstva do kapsy. Druhé plus. Zbytek ale pokulhává. Uvolněná a bizarní hra na postmoderní pohádku s bollywoodskou tečkou selhává v tom, že mezi těmi esteticky poutavými záběry nalézáme show, kdy se parta lidí snaží po svém vyzrát na klasické pohádkové téma. Zůstali však jen na půli cesty, protože jejich pohádka není až tak dojímající a jejich jízlivost není až tak vtipná. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po zlých recenziách prekvapivo dobré. Vtipné a nápadité. Klasické prvky rozprávky použité, ale v značne inom význame. Akcia pestrá, hlavná hrdinka prekvapivo sympatická... Notorický známy príbeh ohlodaný na kosť v pôsobovej (pre niekoho bizarnej) vizuálnej podobe a obohatený o moderné témy (finančná kríza :-)). Režisérova VOJNA BOHOV je čisté peklo demencie, Snehulienka je príjemná takmerrozprávková jazda, ktorá má však miestami rovnaké gule ako SNEHULIENKA A LOVEC... a podstatne viac sviežeho čierneho humoru... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nadchol a sľuboval veľa, no všetko podstatné - komickými hláškami počínajúc - v ňom už bolo povedané. Vizuálne krásne a farebné, obsahovo trochu dementné a hudobne príšerné - očakávala som epickejší soundtrack, ktorého absencia mi dosť okresala celkové dojmy. Julia Roberts hláškuje jedna radosť a v úlohe kráľovnej som si ju užívala, celú snímku drží nad priemerom ona. Lily je nebesky sladká a Hammer sympaťák, no línia s trpaslíkmi ma vyrušovala, film občas strácal dych a hoci sa v žánrovom zaradení vyskytuje dobrodružný/dráma, v súčasnej filmovej zábave tieto elementy nemajú žiaden rozmer. Veľký potenciál zostal, ako to už býva zvykom, nevyužitý. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Lily Collins (Snehulienka) sa štyri mesiace intenzívne učila šermovať. V jednom súboji s princom (Armie Hammer) je totiž 150 presných pohybov v snehu a medzi stromami, takže bolo nutné zvládnuť nielen techniku šermu, ale aj akrobaciu, rovnováhu a výdrž. (krasomama)
  • Trpaslíkům byla jména změněna na Napoleon, Half Pint, Grub, Grimm, Wolf, Butcher a Chuckles, aby vzbuzovali větší respekt. (R´Hell)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama