Reklama

Reklama

Mortal Kombat: Legacy

(seriál)
USA, (2011–2013), 3 h 4 min (Minutáž: 7–14 min)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Webseriál Mortal Kombat: Legacy byl vytvořen jako reklama pro chystanou stejnojmennou hru. Seriál nás v devíti dílech seznámí s hlavními hrdiny Mortal Kombat universa. Seriál je prequel a jeho příběh se odehrává před všemi filmy a hrami.
Seriál režíruje Kevin Tancharoen, který se také podílí na scénáři a produkci. Původně vznikl pouze krátkometrážní film Mortal Kombat – Rebirth, který měl ukázat, že Kevin Tancharoen a jeho tým zvládnou i celovečerní film. S tímto filmem obíhal studia a internetové publikum z něj bylo nadšeno. (-Marc-)

(více)

Recenze (152)

mcb 

všechny recenze uživatele

Sympatická akční blbinka na jedno použití, kde je vidět ohromný potenciál režiséra. Škoda jen, že raději z devíti desetiminutových epizod nemohl udělat jeden celovečerní film. Bylo by funkčnější a navíc by to tak nekolísalo na kvalitě. Některé díly tak oslní originalitou (Johnny Cage), jiné zase zajímavou stylizací (Lord Raiden), v jiných je zase výborná akce (epizody s Michaelem Jai Whitem), ale jako celek je to nekompaktní, hlavně kvůli tomu, že je to jen prostá přehlídka charakterů. Nic světoborného, ale rozhodně neurazí a trochu i navnadí. Ale na co? ()

Salem 

všechny recenze uživatele

první a druhý díl dobry, bylo to dobře udělaný, ten třetí už tak dobrej nebyl, ale cenil jsem že tam byl David Nykl a Erica Cerra, hlavně si lidi musej říkat že je to WEBSERIÁL ne normální seriál do kterýho se prachy jenom sypou za reklamu, oni nebudou něják extra bohatý, ale ty herci tam jsou dost známí ()

Reklama

RajAthen 

všechny recenze uživatele

To kouzlo prvního filmu zkrátka obnovit nelze. Navíc si nemohu pomoci, ale toto není v pravém slova smyslu seriál, jelikož zde není dějová spojovací linka, snad až na očekávání, že se někteří z borců sejdou na prknech, co zachrání (náš) svět. Spíš jde tedy o reklami na jednotlivé borce, které nejsou samy o sobě špatné, ale jejich kvalita je celkem kolísavá. Nejvíce jsem nepobral příběh Raidena, hrome je snad největší devízou Boha blesku a Ochránce říše země, že na něj hůře působí paralyzátor?? Film by z toho ale špatný být nemusel, jen to dovedně namíchat... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

První epizoda je docela slabá. Spousta laciných zpomalovaček, uhýbání kulkám (i Neo by záviděl), málo, a ještě ke všemu těžce neinovativní souboje tělo na tělo. Na to, že v epizody mají vysvětlovat motivaci postav "přihlásit" se do turnaje, nedozvíme se tu kromě třech známých jmen nic. S hodnocením pochopitelně počkám až po všech devíti epizodách. PS: Sedmá z devíti teď vypadá jak Jacksonovo (myslím tím Michaela) dvojče. Fuj.//// Druhý a třetí díl už trochu poodkrývá něco z té motivace - Kano dostal ksicht, Cage zmlátil producenty a dostal nabídku od záhadného žluťáka (doufám, že mě nikdo nezakleje, že jsem nenapsal "Asiata" nebo něco podobnýho, prostě jen popisuju barvu toho muže) a padla zmínka o Jaxxoých pažích. Nicméně stále je to takové nemastné, neslané./// Čtvrtý a pátý díl jsou víceméně zbytečné. Pokus o kolorovaný komix se moc nezdařil, nedaří se ani pokus o epický přesah do jiné dimenze příběhu. Zato šestý díl s Raidenem je naprostá bomba. Nese se přesně v duchu MK: Rebirth, tzn. co nejrealističtější s trochou mystična. Skvělá "špinavá" atmosféra, vhodný herec, krásně syrové násilí. Tento díl je bez chyby.//// Další dva díly se Scorpionem a Sub-zerem (a Quan-chim) nestojí ani za řeč./// Sektor a Cyrax - bohužel, amatérština, kde za nějakou řeč stojí poslední souboj dva proti jednomu. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Kladem díla jsou bezesporu reálně "ošklivé" prostředí a dobře zpracované souboje, které možná neoplývají přehršlí akrobatických kousků (i když i zde se výjimky najdou), ale jsou dynamické a choreograficky zvládnuté. Děj se zde nedá příliš posoudit, na takhle malém prostoru na nudu není čas, ale taky není čas cokoliv rozvést. Záporem mi ale přijde samotné pojetí stylem miniseriálu. Deset minut na díl, z toho polovina titulků a opakování děje, takže se vlastně jedná o trochu delší filmové upoutávky. A považovat upoutávku za dílo jako takové mi prostě přijde divné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (18)

  • Do role čaroděje Shang Tsunga se v druhé sérii Mortal Kombat: Legacy vrátil po 18 letech od filmu Mortal Kombat (1995) herec Cary-Hiroyuki Tagawa. Naposledy pak tuto postavu ztvárnil ve videohře „Mortal Kombat 11“ (2019), kde ji propůjčil svůj specifický vzhled i hlas. (Kenoth)
  • Natáčanie druhej série prebiehalo od 28. novembra do 14. decembra 2012 v Los Angeles. (Sufferer)

Související novinky

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

11.03.2019

S remakem filmového Mortal Kombatu byl před časem spojován režisér Aquamana James Wan, ten ale po nějaké době projekt opustil a od té doby se toho kolem filmu moc nedělo. Tedy až doteď. Podle… (více)

Mortal Kombat nanovo a brutálně

Mortal Kombat nanovo a brutálně

02.10.2011

Režisér Kevin Tancharoen loni natočil promo video Mortal Kombat s cílem zaujmout studio Warner Bros. a ukázat, že je vhodným kandidátem na režii nového filmu. Povedlo se: studio zafinancovalo… (více)

Reklama

Reklama