Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot hodně zaujal. Za obrovský úspěch považuji už jen to, že seriálu dávám šanci do budoucna a již si dělám místo v mém týdenním rozvrhu na jeho sledování - vzhledem k tomu, kolik jemu podobných jsem se nedávno rozhodl přestat sledovat, tedy klobouk dolů. Jestli si tvůrci v každém dalším díle udělají místo na několik mysteriózních hrátek s divákem, a nezvrtne se to celé v prachsprostou kriminálku, I´m in. Už jen ty rozmluvy s dvěma psychiatry jsou děsně cool. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Procitnutí operuje s dosti originální zápletkou, kterou se snaží ve všech svých 13 dílech pořádně vytěžit.Ne káždá epizoda je skvělá a nezapomenutelná, ale rozhodně to není ztráta času.Občas se stane, že zápletká některých epizod ztráci v jedné rovině tempo a musí to dohánět v té druhé.Naštěstí je v hlavní roli naprosto boží Jason Isaacs jehož výkon s originální zápletkou táhnou seriál do nadprůměrných vod.Bohužel nemůžu opomenout urychlené ukončení seriálu, které nebylo přesně podle mých představ a navíc si takovéto rozloučení seriál nezasloužil.Velká škoda, která zamrzí všechny fanoušky něčeho jiného. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, a přesto budu nadávat. V prvé řadě na NBC za to, že zamítnula vznik druhé řady kvůli nízké sledovanosti, a tím seriál zůstal předčasně ukončen – přetočený konec a hromada nedořešených motivů prostě neuspokojí a bude to pálit ještě dlouho. Za druhé by si to měli vyžrat i sami tvůrci. Co na tom, že se na place motali lidé jako David Slade a Miguel Sapochnik. První tři díly jsou totožné kopie jednoho konceptu, kdy se ‚reality‘ střídají na vteřinu přesně, ať už jde o posezení u psychiatra, či řešení samotných případů, ale nic nového nenabídnou. V momentě, kdy se Michael Britten – nejlepší součást seriálu, vynikající Jason Issacs, který má konečně kladnou roli a hraje ji dokonale – začne vrtat v možné konspiraci, začne to být konečně zajímavé. Blbé na tom je, že už běží druhá polovina seriálu. Dovedu si představit alternativní realitu, kdy by tahle dobře vymyšlená pecka stála na řešení jediného případu, resp. dvou, v každé realitě jeden, a dotáhla do chytrého konce to velké spiknutí. Takhle dávám 3 a ½ hvězdičky, které s krvácejícím srdcem zaokrouhluji dolů. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tradiční kriminálka, která má netradiční děj protknutý celým seriálem, kdy se střídají dvě reality a nikdo neví, která je skutečná, a s jedním spiknutím. Čekal jsem na závěr, který je celkem nedořešený, ale podle názvu seriálu to vypadá na happy end. Druhá řada není a nebude, tak se nedozvíme, jak to tvůrci měli vymyšlené dále, ale aspoň je to ukončené. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Zmanitě vyvážený seriál. Již prvním dílem jsem byl vtažen do dění, sledoval rozdíly a návazností obou realit a stále uvažoval, k čemu se odebírá závěr. Tempo je velice příjemné a pro mě neobsahoval děj žádná hluchá místa. Dvě reality, dva na sebe navazující případy a rozdílné řešení rodinných problémů, to vše v naprosté harmonii, která stále nutí pozorně seriál sledovat. Bohužel kvůli nízké sledovanosti byla případná druhá řada zrušena, podle mého jedině dobře, protože některé seriály by se neměly zbytečně natahovat. I přesto je příběhová linie naštěstí uzavřená s decentně otevřenými vrátky. A pro ty, kdo nepochopili poslední díl, zde je vyjádření tvůrce seriálu Kylea Killena: Představa pro poslední epizodu byla, že Michael, aby pochopil všechny souvislosti v zelené realitě a zradu kapitánky Harperové, musel přijmout fakt, že červená realita je sen, a že tu je jen proto, aby mu poskytla odpovědi. A to, že uvěří, že červená realita je sen, je cena za odpovědi, které dostane. Navíc, tím, že si uvědomí, že červená realita je sen, začne pochybovat, proč všechno ostatní také nemůže být sen. A tak přijde na to, že si může vytvořit sen mezi dvěma jinými sny, kde žije jeho žena i jeho syn. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama