Reklama

Reklama

American Crime Story - Lid versus O. J. Simpson

(série)
  • USA The People v. O.J. Simpson
Trailer 1
USA, 2016, 7 h 22 min (Minutáž: 42–60 min)

Kamera:

Nelson Cragg

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sterling K. Brown, Kenneth Choi, Christian Clemenson, Cuba Gooding Jr., Bruce Greenwood, Nathan Lane, Sarah Paulson, David Schwimmer, John Travolta (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Policie našla zavražděnou bývalou manželku O. J. Simpsona a jejího přítele. Důkazy svědčí proti němu a státní zástupkyně se rozhodne Simpsona zatknout. Ten si najme nového právníka, Shapira. Když policie přijde Simpsona zatknout, zjistí, že utekl... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (67)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věděla jsem, že Ryan Murphy opět nezklame. Případ O.J. Simpsona byl známý nejen v Americe, ale i po celém světě a i když všichni vědí, jak to dopadlo, je neuvěřitelné, že i tak byl celý seriál zajímavý a napínavý. Určitě na tom hlavní podíl měli ty scény, které nám odhalili zákulisí celého případu a proto to bylo tak skvělé. Cuba Gooding Jr. předvedl ohromující výkony a doufám, že si za to odnese alespoň nějakou tu nominaci, stejně tak mě velmi mile překvapil John Travolta. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebývale zručně natočená a skvěle stylizovaná devadesátková reminiscence, kvalitně napsaná a místy nesmírně dramatická procedurálka, sofistikovaná a ucelená sonda do amerického justičního systému devadesátých let a k tomu rasový podtext a souboj bílé vs černé barvy. Gooding Jr. je tam v podstatě je jediný rušivý element, protože jeho herectví je přinejmenším proměnlivé. Jinak ale ansámbl sype jedno eso za druhým a až na pár hluchých míst je to nezapomenutelná výměna bryskních dialogů a narážek na systém. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká paráda. Z hlediska komplexnosti pohledu na daný proces a hlavně jeho neuvěřitelně košatý a rozmanitý kontext je tahle (mini)série bezmála mistrovské dílo. Už dlouho jsem neviděl tak poutavě a do hloubky zpracované téma rasismu a jeho dopadu na širokou veřejnost. Unikátní je pro mě tenhle počin i tím, jak některé jednotlivé epizody akcentují konkrétní významné aspekty případu (konspirační teorie, tlak médií a společnosti, problémy při sestavování poroty a opravdu nezáviděníhodná situace jejích členů). Jsem přesvědčen, že tohle všechno by se do jednoho dvouhodinového filmu prostě nemohlo vejít. Rozhodně ne v takto propracované a působivé podobě. Už spoustu let mám mírnou slabost pro soudní dramata a právě Lid versus O. J. Simpson je jedním z exemplárních důvodů, proč tomu tak je. 90 % ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten právnický tenký led mě neskutečně bavil a čím byl absurdnější, tím víc. Je to až směšné, jak skutek sám přestává být podstatný, když nastoupí bitka, kde jde především o zdiskreditování klíčových svědků a hra na rasismus, s nímž je to na hraně i ve vlastních řadách. Co se obsazení týče, Cuba a Travolta mě vyloženě iritovali, jak se na to nehodí, zato Sarah Paulson a jejího partáka jsem si vychutnávala, jejich prezentace u soudu a především atmosféra v soukromí jim u mne vynesla 5. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná věc, u které jsem se ale těšil víc na všechny ty rasové a společenské interakce. Prostředí soudu mám rád, ale všechny ty procesní věci, než vůbec proces přišel, mě cca v půlce série dost nudily. Těšil jsem se na Cubu, ale marná sláva, po dvaceti letech ve sračkách hraje dost průměrně. Za to mě dost ohromili David Schwimmer a John Travolta. Tak nějak jsem přišel na to, že mě Ryan Murphy, jinak též eso amerických televizí, asi nikdy neohromí. :-) Ale pořád je to od doby, kdy jsem viděl Plastickou chirurgii, vzestup! 70%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • O.J. Simpson a Robert Kardashian byli přáteli od půlky šedesátých let a Simpson byl v roce 1978 svědkem na svatbě Roba s Kris Jenner, tehdy Hougton. Kvůli procesu si Robert obnovil právnickou licenci a byl asistentem jeho právního týmu. Kvůli tomu nemohl být předvolán ani svědčit ve Simpsonově případu. Během soudu však začal pochybovat o vině O.J., po procesu se přestali stýkat a v roce 1996 v rozhovoru s Barbarou Walters začal zpochybňovat Simpsonovu nevinu. Kardashian zemřel na rakovinu jícnu v roce 2003. (kenny.h)
  • Sarah Paulson se ze začátku zajímala o roli Nicole Brown Simpson (Kelly Dowdle), nakonec si ale zahrála žalobkyni Marcii Clark. (gavosh)
  • Podle výkonné producentky seriálu Niny Jacobson byla nejtěžší role na obsazení Christophera Dardena (Sterling K. Brown). Většina potenciálních herců, kteří se účastnili konkurzu, ho nechtěla ztvárnit, protože se jim nelíbila jeho osobnost. (gavosh)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

Reklama

Reklama