Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) JASON X je v podstatě oživení po 8 letech této slavné hororové legendy, postavy Jasona Vorheese. Takže se to asi dá brát jako součást série (v pořadí 10.díl). Obával jsem se, že to bude pěkná sračka a slátanina. Ale naštěstí to nedopadlo tak zle. Je to taková sci-fi blbina, která neurazí, nenudí a svým způsobem i zabaví. Líbilo se mi i zpracování a nápady v daleké budoucnosti. Sice by to chtělo větší rozpočet, ale i tak to v rámci možností ušlo. První cca 2/3 jsou docela dobré. Jason tu nekompromisně vraždí, sem tam se objeví nějaká ta odlehčená scéna. Jen poslední cca 3/3 mě už totálně nebavila. Jakmile nastoupila androidka do akce, tak už šlo vše mimo. I ten Jasonův takzvaný upgrade. I se to ke konci zhoršilo efekty a scény ve vesmíru, ale co, dodíval jsem to bez újmy na zdraví. Nakonec dávám optimální 3* a snesitelný průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No nemůžu si pomoct, ale já se docela bavil. Sám Jason ve vesmíru je úlet na entou a i když tenhle šílenej nápad nebyl využit naplno, našlo se tu pár věcí, který dokázaly zabavit, pár litrů krve taky vyteklo a nakonec jsem se i zasmál, když Jason začal otloukávanou se spacáky. No a navrch tu bylo celkem sympatické osazenstvo s několika hezkejma holkama a Peterem Mensahem. Podle mě neprávem podhodnocenej trash. 55% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ultimátní sračka. Zralý na odpad, jenže párkrát jsem se přece jenom trochu pobavil. Hlavně u scény kdy Jason mlátí bělošku ve spacáku japonkou ve spacáku a následně jde japonku ve spacáku obouchávat o strom :-))))))))) Další plus je, že hlavní hrdinka je moc hezká. No a poslední věc byla ta robobojovnice, to bylo tak špatné až to bylo dobré. Jinak fakt SRAČKA s efektama, který mohou konkurovat Červenýmu trpaslíkovi. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5 Strašný trapas, ale občas celkom zábavný...Jason ako Terminátor, brutálne sci-fi efekty, David Cronenberg, béčkovitosť každým záberom. Stále je to "varenie z vody", atmosféru, napätie, nebodaj zmysel tu hľadať netreba. Keď nerátam Freddy vs. Jason je moje poradie obľúbenosti celej série takéto (od najlepšieho): part 4, part 6, part 1, part 3, part 5, part 2, part 7, part 8, part 10, part 9. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tvůrci nijak nehleděli na obsah starších dílů, vysrali se na nějaké Jasonovo oživování na začátku a prostě ho jen rovnou pustili na scénu. A to rovnou do vzdálené budoucnosti a do vesmíru. A tak pokud uděláte to samé, zapomenete na předcházejících 9 dílů, možná vás tahle akční slasher sci-fi alespoň trochu pobaví. Začátek docela jde, je tu spousta dobrých hlášek, pár dobrých mordů a tak prvních šedesát minut se to drží v tříhvězdičkovém bodování, po hodině to však jde docela do sraček. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Pracovní názvy filmu byly: Friday the 13th Part 10, Jason 2000, Jason X: Friday the 13th Part 10. (Stocki)
  • Betsy Palmer hrála v divadelní hře v Torontu, kde se film natáčel. Jeden z producentů ji kontaktoval s nabídkou možnosti zopakovat si roli Pamely Voorhees, ale k dohodě nedošlo a její postava nebyla do filmu zařazena. (henrycruel)
  • Postava Adrienne (Kristi Angus) odkazuje na herečku Adrienne King, která ztvárnila v prvních dvou dílech Pátku třináctého postavu Alice Hardy. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno