Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) JASON X je v podstatě oživení po 8 letech této slavné hororové legendy, postavy Jasona Vorheese. Takže se to asi dá brát jako součást série (v pořadí 10.díl). Obával jsem se, že to bude pěkná sračka a slátanina. Ale naštěstí to nedopadlo tak zle. Je to taková sci-fi blbina, která neurazí, nenudí a svým způsobem i zabaví. Líbilo se mi i zpracování a nápady v daleké budoucnosti. Sice by to chtělo větší rozpočet, ale i tak to v rámci možností ušlo. První cca 2/3 jsou docela dobré. Jason tu nekompromisně vraždí, sem tam se objeví nějaká ta odlehčená scéna. Jen poslední cca 3/3 mě už totálně nebavila. Jakmile nastoupila androidka do akce, tak už šlo vše mimo. I ten Jasonův takzvaný upgrade. I se to ke konci zhoršilo efekty a scény ve vesmíru, ale co, dodíval jsem to bez újmy na zdraví. Nakonec dávám optimální 3* a snesitelný průměr. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

...a to som skoro dal TRI hviezdičky . . . pretože ja som sa pozeral a smial som sa, páni a dámy, bavil som sa (síce nie tak ako pri Freddy vs. Jason alebo Úsvite mŕtvych) ale bavil a hlasno sa rehotal, triky vôbec neboli na zahodenie a spojenie kanadskej tradície sci-fi seriálov, hororovej legendy, pekných mladých ženských a herca cronenberga mi prišlo ako vtipný nápad, navyše keď uvážim, že autor tohto megabéčka rozhodne neviedol svojich hercov a štáb s vedomím toho, že točí seriózny film, ktorý si má zachovať nejaké logické princípy rozprávania príbehu a zložitého vypointovania scenára či vykresľovania postáv. Pekné sporo odeté dievčence efektne umierajú v ďalekej budúcnosti pod mačetou kultového vraha v hokejovej maske . . . priatelia, to hovorí za všetko a každý, kto berie toto dielko vážne a očakáva niečo extra a potom sa pohoršuje, nech si vážne napíše stručnú fabulu pár vetami na papier, prečíta si ju za sebou a možno mu dôjde, o čo tu kráča - veď, ja si myslím, že pán Cronenberg nemá nejako málo peňazí či popularity, aby prijal roličku v hocičom a navyše ho pokladám za inteligentného chlapíka, ktorý, ako sa ukázalo, má aj zmysel pre humor a porozumenie. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komedie. Bezduchý, ale nesmírně záživný slasher - jedna radost. Jako stupidní hovadina film úspěšně graduje až k samému 'to si snad děláte prdel' konci. Jenže o to vůbec nejde, čekáte snad od desátého dílu v sérii vyvražďovaček nějaký oduševnělý zážitek? Tohle je celé o zábavě, možná až trochu o parodii celého žánru. Vážně nevím v čem je problém, proč si s postavou Jasona trochu nepohrát, v téhle fázi už beztak neměl co ztratit... Jinak musím pochválit dobré vraždy, zejména tu spacákovou. [P.S. - tento díl byl před x lety vůbec prvním, který jsem viděl, takže je v tom zřejmě i trocha nostalgie - každopádně ho ale stále považuju za dobrý, i v rámci komplet série] ()

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film je tak neskutočne hlúpy, až mi pripadá ako celkom pravdepodobné, že si režisér pred každou scénou odriekal : "Sústreď sa. Nakrúcaš hlúpy film, tak to nepokaz." Kašlať na umenie i na remeslo, hlavne že je tam vidieť Jasona dostatočne dlho. Odpad to síce nie je (Jason ako Superman je fakt delikatesa), na druhej strane študijnému materiálu sa hviezdičky neudeľujú. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se přeci jen dočkal (ale že to trvalo), při mém "Pátek třináctého maratónu", kdy jsem dal všech deset dílů za pět dní, jsem pořád čekal, kdy se tahle série zlomí do nekoukatelné kraviny, a je to právě poslední Jason, kterej už je tak dementní, až je... ne, pořád je dementní :-) On už sám námět, vyslat Vorheese do vesmíru, zní hodně přitaženě za vlasy, ale kdyby to zúčastnění aspoň chytli za jinej konec a snažili se o nějaký kyberpunkový, řádně špinavý film s pořádným gore a s vůbec drsnou atmosférou, tak by z toho mohl vyjít zajímavý žánrový snímek. Bohužel, tohle je tak ultimátní sračka, s efekty, kterým se může smát i klasik Uwe Boll a scénářem, na kterým muselo makat hejno cvičených opic. První polovina ještě jakž takž (snad proto se mi nechce Jason X hodit do odpadu), ale jak dostane Vorhees novej, robotí obleček a stane se z něj nepřekonatelnej cyborg, tak už jsem jen po očku sledoval posuvník, za jak dlouho tahle zhovadilost skončí. No už nebudu Jasonovi víc nakládat, po všech těch neúspěšných pokusech o jeho sprovození ze světa se nakonec tímto filmem zabil sám... A když to shrnu jako celek, tak tu máme pět výborných částí (1, 2, 3, 4, 7), dvě dobré (6, 9), dvě průměrné (5, 8) a jeden shit (10)- to není špatný výsledek, když se prakticky desetkrát díváte na to samé :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)
  • Scény v daleké budoucnosti se odehrávají v roce 2455. (ČSFD)
  • Ve Velké Británii se jednalo o první film ze série, který mohli v kinech spatřit diváci již od 15 let. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama