Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 7
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Recenze (91)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

po 2 úvodních dílech: seriál se mi líbí více než film (3*), chystám se na čtení předlohy, dobrý námět, scénář, režie, celkem dobré herecké výkony, vtipné momenty díky Simonovi ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Viděno prvních 5 dílů a je to dost děs. o proti knize a filmu, jedna velká "Teen" trapárna. To, že jsem přežila pět dílů a nezabila jsem se nožem do hlavy svědčí za A: o mé mimořádné duševní odolnosti a za B: o skrytém masochismu. Za mne téměř odpad. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Místo abych si přečetla knižní předlohu, pustila jsem se do seriálu... Ach ta škoda. Je to tak strašně naivní, povrchní, umělé.. Hlavní hrdinka vyumělkovaná, dialogy příšerné a těch LGBT párů až nějak moc.. ale i tak mě to celkem chytlo a já se vždy těšila na další díl. Ještěže už ale další není :-) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný seriál, který se veze na vlně fantasy A je založený na docela úspěšné knižní sérii. Přiznám se, že knížky mě docela bavily a seriál se od nich příliš neliší. Navíc na rozdíl od filmové adaptace je představitelka hlavní hrdinky uvěřitelnější, zato hlavní hrdina je bleh. ()

Crowen 

všechny recenze uživatele

Tak.... :D Tohle je fakt paráda. V seriálu se nachází pouze velmi krásní lidé nebo lidé, o kterých si to zřejmě někdo myslí a dávají to najevo divokými účesy, poslední módou z C&A a velmi nevzhledným tetováním. Dramatičnost scény se určuje rychlostí jejich chůze mezi jednotlivými LED panely na jejich základně, během které konverzují a to je většinová obsahová náplň. Zbytek už je jenom horší. Absolutní tupost scénáře jde ruku v ruce s teenage námětem, kde pochopitelně účelovým zvratům z červené knihovny zcela ustupuje racionalita chování úplně všech postav. Nicméně jde o ten případ, kdy je něco tak špatné, až je to vtipné a asi se zkusím mrknout, jestli to v druhé řadě dotáhnou ještě dál. Takže zaručený tip pro fanoušky bizáru. Tohle v mnohém překonává i Supergirl... ()

augustine 

všechny recenze uživatele

Prva seria, je tak do 4. dielu velmi tazko pozeratelna, ale lepsi sa to. Kat McNamara sa fakt zlepsi, sice nikdy nedosiahne kvalit svojich hereckych kolegov, ale uz ju clovek nechce zabit. Ale dovod preco sa na serial pozriet je herecky vykon Harry Shum Jr. (Mike Chang z Glee), ktory ako Magnus Bane neskutocne vali. Potom Matthew Daddario, ktory mu skvele sekunduje, a obcas si clovek vravi, ako moc ich boli chrbat z toho, ze vlastne drzia kvalitu tohto serialu az do jeho uplneho konca. Asi najlespia seria je ta posledna, aj ked ku koncu je velmi velmi urychlena, takze si to clovek az tak neuzije. Ja najviac, ale ocenujem, ze sa nedrzali kniziek (bo by to bola nuda) a skveleho soundtracku (hlavne 3.seria). Serial je podla mna viac pre baby nez pre chalanov, ale myslim, ze ked clovek tomu da tu sancu, tak si tam nieco najde. MInimalne Emeraude Toubia ako Izzy, je fakt krasna drsnacka. Ak ako chlap mate radi fantasy a vasa draha polovicka nie, tak uz jej nemusite pustat len Buffy, ale mozete skusit aj toto. Mozno ju to nadchne. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Zatím to není tak strašné určitě dám seriálu šanci ale teda mohli by si odpustit ty přihřáté písničky a preobsadit tu zrzavou pizdu,které sice je pekelně sexy ale hereckého talentu posbírala tolik asi jako Rytmus toho hudebního. Ale démoni jsou moc pěkní a seriál má celkem slušné tempo. Zatím tedy 45% ()

Blackey. 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem málem neskousla. Myslela jsem, že to vzdám, ale nakonec mě to tak nějak... chytlo. Hlavním důvodem je fakt, že jsem četla jak celou předlohu The Mortal Instruments, a k tomu i druhou sérii ze stejného světa, Infernal Devices. Sice už je to nějaký ten pátek, ale zkrátka jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že po neúspěšném filmu se někdo chopil příležitosti a natáčí seriál. Seriál se od knih hodně odlišuje a je to podle mě škoda, protože mi přijde, že mají knihy větší potenciál a že do seriálu zbytečně přidávají věci, které vytvářejí hluchá místa. První série nebyla nic moc, ale seriál i tak dostal druhou šanci a musím tedy říct, že ji využil. Ano, není to žádný nepřekonatelně úžasný skvost, pořád jsou tam elementy, které mi lezou na nervy a jako fanouška knih mě neskutečně vytáčí, v 2. sérii se ale zlepšilo všechno. Scénář, herci, efekty... je vidět, že měli víc financí a víc času. Noví tvůrci tomu prospěli. Nikdy to nebude podívaná, která uchvátí masy diváků jako Game of Thrones a podobně, ale své fanoušky si najde... a já jsem zvědavá, jakým směrem se seriál vydá dál, pokud dostane příležitost... je to takové moje podivné guilty pleasure a během těch pár dílů 2. série jsem tomu seriálu zkrátka začala fandit. Zatím to má vzestupnou tendenci, snad to tak bude i nadále. Dávám 4*... přestože je to - uznávám - nadhodnocené, ale chtěla jsem trochu vyvážit ty přehnané odpady. ()

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál na motivy knižní série Mortal Instruments od Cassandry Clare. Pro ty, kteří se kvůli tomu chtějí podívat, pak ano, základní premisy stínového světa jsou zachovány, ale děj se zásadně mění a různě míchá a největší tragédie přichází v případě, kdy scénáristé absolutně improvizují. První série je vážně hrozná, herci jsou v převážně příšerní, a to co vypouštějí z úst to opravdu nevylepšuje Hlavní hrdinka je totálně nesympatická a pomyslný hřebíček do rakve zatloukají nepovedené efekty (nejspíš malý rozpočet). Předpokládám, že první sérii většina lidí nezvládne, je to vážně síla, přestože na každém dílu je vidět nepatrné zlepšení. Druhá a třetí série se ale posouvá někam trochu jinam a to kvalitativně vzhůru zhruba na tři hvězdy - herci se rozehráli, už jste si zvykli na ty scénáristické kiksy a tak to najednou všechno vypadá rozumněji (v rámci možností, pořád ještě jsme ve fantasy). Což pro mě víceméně nakonec rozbil až poslední díl (děj je ukončen ve 3. sérii), kde těch nelogičností a dalších blbostí bylo na mě zase trochu moc. Přesto jsem hodná a dávám seriálu jako celku 3 hvězdy. Nejoblíbenější postava Magnus Bane. ()

megan017 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha o hov*ně, film trapnej jak prkýnka na vyřejných záchodech...nedivím se, že seriál je sra*ka. Jo, kde jen můžu hledat něco tématicky podobného Buffy, ale bez toho, aby to prz**li pro ty 13leté? No, I can't. Potenciál to mělo, ale byl nevyužit. Jdu blejt velebnosti. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha patří k jedněm z mých oblíbených děl. Je originální a od ostatních se hodně liší a musím říct, že film se mi fakt líbil takže jsem byla zklamaná, že měl tak malý úspěch a dalších dílů už jsme se nedočkali. Proto jsem byla i dost nesvá z chystaného seriálu. Opravdu nerada hodnotím po pilotním díle, zvlášť u seriálu se s každou novou epizodou může moje hodnocení úplně změnit. První díl se mi ale zatím docela líbil, přesto si celkové hodnocení ještě rozmyslím po odvysílání první sezóny. Osobně mi víc byly sympatické postavy z filmu, ale je to asi spíš o zvyku, protože jsem film viděla dřív než seriál. Jediná Clary je mi taková nejvíc sympatická a musím uznat, že Simon se snad povedl ještě víc než ve filmu :D Ostatním co seriál ještě neviděli nebo nečetli knížky (knížky doporučuji víc) nenechte se odradit slabým hodnocením a komentáři - proboha však dnes je 9.2.16 a seriál zatím odvysílal pouze první čtyři díly (dnes shodou okolností vysílají pátý) a lidi už to tu hodnotí jako odpad a odsuzují. Seriál není pro každého - proto taky nechápu proč na seriál koukají lidé pro které ten seriál očividně určený není jenom aby si poté nahonili svá ega hnusnými komentáři a špatným hodnocením aniž by seriálu dali šanci... ()

Allka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsou moje dojmy následující: nevyrovnaný seriál, jehož tvůrci jsou evidentně značně rozpolcení a tak nějak nevědí, na jaké publikum vlastně míří. Na jednu stranu tu máme jednoduchou zápletku, dost často pitomé dialogy a "bojové" scény, které by sežralo maximálně malé dítě, na stranu druhou sexy oblečky vnadných krasavic a žhavé erotické hrátky... Když k nevyrovnanosti připočteme ještě neschopnost scénáristů budovat napětí a neskutečně nesympatickou a otravnou hlavní hrdinku (do jejíž role byla obsazena osoba, kterou ani nebudu nazývat herečkou), nevypadá to s výsledkem hodnocení pro Shadowhunters moc nadějně. Naštěstí celkové skóre seriálu zvedají fajn vedlejší postavy (jmenujme hlavně Magnuse, Aleca, Simona a Izzy) a především dynamika mezi Magnusem a Alecem, jejichž "něco" mě zajímá mnohem víc než to, jestli se pipinka Clary dá, nebo nedá dohromady s poněkud slizkým Jacem. Jen kvůli "Malecovi" se pustím do další řady... Druhá hvězda je za další vedlejší charaktery... A protože dneska je venku krásně a svítí sluníčko, přihodím ještě hvězdičku třetí, ačkoliv si ji parta lovců stínů pravděpodobně nezaslouží :) ()

RedRose odpad!

všechny recenze uživatele

je to kruté... nejsem si jistý, jestli to přímo vychází z filmu (kterému jsem dal 42%), nebo jen někdo vybrakoval stejnou knižní předlohu, ale je to vlastně úplně jedno... je tady tolik přeslazených nagelovaných neherců pohromadě, až je mi z toho nevolno... Katherine McNamara jako náhrada filmové Lily Collins, to je úplnej průser... protrpěl jsem 5 (!) dílu, ale nevím jestli zvládnu ještě další... šokovaně jsem zjistil, že to po první sérii neukončili, ale jede to vesele dal... v té americe fakt není něco v pořádku... výstižné komentáře: verbal a noriaki /// Edit: hodnocení druhé série v červených číslech ?! vážně ?! to fakt netuším, co by se muselo stát, aby podprůměrná kvalita vyšplhala až takto vysoko... ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomhle seriálu je snad jen pozorovat ty dva "skoro bratry" a jejich nehynoucí lásku. Ano, je to škodolibé. Za všechny teenargery světa 2*. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Dokoukala jsem 3 série po 21 dílech lovců stínů. Co mě mile potěšilo je to, že se seriál oproti jiným docela věrně drží knižní předlohy. S první sérií jsem měla dost problém, stejně jako s postavami, protože Clary bych nejradši profackovala hned na začátku, Jace mi neseděl vizuálně, ale Magnus Bane a Alexander? Pecka, skvělé herecké obsazení. S příchodem 2.série navíc dostal seriál mnohem lepší spád, lepší efekty, démony i akce. Skvělý odpočinkový seriál, když potřebujete něco nenáročného u čeho nemusíte přemýšlet. ()

Reklama

Reklama