Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Raisin (více)
Krimi / Mysteriózní / Komedie
Velká Británie, (2014–2022), 24 h 25 min (Minutáž: 43–101 min)

Předloha:

M.C. Beaton (kniha)

Hrají:

Ashley Jensen, Matt McCooey, Mathew Horne, Jamie Glover, Lucy Liemann, Jason Barnett, Katy Wix, Jason Merrells, Paul Blackwell, Peter Basham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Upřímná a tvrdohlavá šéfka PR kampaní Agatha Raisinová opouští rušný Londýn a hledá klid na idylickém venkově. V komediálním detektivním mysteriózním seriálu se místo toho zaplétá do vyšetřování jedné vraždy za druhou.

Agatha (Ashley Jensenová) strávila několik let jako manažerka v přední PR agentuře. Ale náročný život v rušném Londýně plný stresu a krvežíznivé konkurence už ji unavuje. Proto se rozhodne odejít do předčasného důchodu na venkov, kde hledá klidnější a přátelštější podmínky k životu. Přestěhuje se do půvabné, idylické ospalé vesnice Carsely uprostřed nádherné přírody ...a zaplétá se do jedné vraždy za druhou.

Hned napoprvé se navíc Agatha stává podezřelou. A tak musí zahájit amatérské vyšetřování a využít všechny své zkušenosti a důvtip z hektičtějšího světa, aby dopadla skutečného vraha. Schopnosti a ostré lokty, které dříve využívala v nemilosrdných PR kampaních, jí tentokrát pomůžou odhalit pravdu. Ať to stojí, co to stojí!

Upřímná a tvrdohlavá Agatha, která vždy má co na srdci, to na jazyku, pořádně otřese ospalým světem Carsely. Se spřátelenou paní na uklízení Gemmou (Katy Wixová), místním policistou se zlomeným srdcem Billy Wongem (Matt McCooey) a věrným bývalým asistentem Royem (Mathew Horne) v zádech se Agatha snaží přijít případům na kloub – a zachránit svůj sen o poklidném mírumilovném životě na venkově. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Úryvek z popisku seriálu: "Ale náročný život v rušném Londýně plný stresu a krvežíznivé konkurence už ji unavuje. Proto se rozhodne odejít do předčasného důchodu na venkov"... Ve skutečnosti z Londýna odjíždí, protože je Londých roku 2014 přeslimákovaný a tvůrci si řekli, že nebudou lidem (a sami sobě) lhát, tak jak to dělají v současných francouzkých seriálech, kde neuvidíte ani jednu slimku, tak hrdinku raději umístili na anglický venkov - tak anglický, že dva vesničtí detektivové jsou afričan a asiat. ()

Reklama

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Asi před půl rokem jsem objevila knížky s Agathou Raisin a hodně mě bavily. Jsou psané svěžím, zábavným způsobem a Agi je dobrá :-). Seriálová Agi je jiná, stejně jako James. Nesedí mi, ale dá se na to koukat v pohodě. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si přečetla v šalině po cestě do práce článeček k tomuto seriálku, zmiňující SYMPATICKOU hlavní postavu. Jak jsem ji viděla, hned mě napadla věta z Cimrmana: v případě, že tento muž je princezna Zlatovláska, pak myslím, že Karel nepřijel....Tak nesympatickou cosi jsem dlouho neviděla (brzy ji ale trumfla Melíšková v Modrých stínech). Ale první díl se mi docela líbil, viděla jsem v tom - i když možná jenom já - roztomilou karikaturu Vražd v Midsomeru s nesmyslnými spolky a soutěžemi v kdečem a taky těch genderově a rasově vyvážených rychlodedektívek současnosti. Číňan a afroangličan jako vesničtí detektivové? Druhý díl už mě nakrknul svou jednoduchostí a dál se dívat nebudu. Naštěstí v úterý a ve středu je většinou Liga mistrů, tádydádydá! ()

Galerie (308)

Reklama

Reklama