Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (557)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DŽINE, PŘEJU SI...“ /// Disney už prostě umí čarovat i s lidma. Džin je veselá postava a Smithovi to seklo! Filmařina připomíná umírněnější verzi Bollywoodu. Nejvíc mě překvapilo, že to všechno vybarvování a dovádění řídil Guy Ritchie.. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším animáky! 2.) Pořád vode mě někdo něco chce. 3.) Thx za titule ,,lokeš“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to bylo celkem dobré. Původní animák jsem neviděl. Nejsem sice moc fanda přetáčení klasických Disneyovek, ale tahle se povedla. Ani bych nepoznal, že to je do Ricthieho. Na filmu se mi dost líbily barvy, je to dost pestré. Sledujeme příběh mladého Aladina, který se snaží získat srdce princezny Jasmíny a porazit zlého záporáka. Will Smith mi původně do role Džina moc nesedl, ale nakonec si roli dost užil a líbil se mi v ní. Pohledná Naomi Scott byla jako Jasmína taky docela v pohodě. I písničky tu byly pěkné. Možná to mohlo být o něco kratší... "Chci být nejmocnější bytost na Zemi." ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koho proboha napadlo, aby z Aladina udělali muzikál? Bylo to jak kdybych si pustil tříhodinovej Bollywoodskej opus a těšil se na to, jak tam všichni budou tancovat a všechno kolem nich bude neuvěřitelně barevné. Jediné plus samotného filmu je Will Smith, u kterého by kdekdo mohl ofrňovat, že odkdy je džin v Hollywoodu černoch. Nicméně právě Will Smith je jedinej důvod, proč stojí za to se na film podívat. Všechno ostatní (kromě úvodní parcour scény) děs, běs, nemám slov. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džina chceš mít za kámoše hned teď! Will Smith je bourák, a ostatní nadmíru sympatičtí herci mu zdatně pomáhají v tom, dělat z téhle písničkové pohádky zábavný nadprůměr. Původní animák si navíc vůbec nepamatuju, takže další plus pro člověka, kterýmu smrděj doslovný remaky. P.S. Jen malé varování pro ostatní podobně doufající: fakt to není Král Artuš pro děti. Richieho jsem tam skoro nepoznával. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt netesil, ale nakonec to byla prekvapive pohodova podivana. Kdyz hned ze zacatku zaznela prvni pisnicka, rikal jsem si, ze to vzdam, ale nastesti film neni jen o tom zpivani, i kdyz pisnicek tu je dost. Pribehove samozrejme nic moc komplikovanyho, ale to se tak nejak ceka, hlavne ze dej svizne odsejpa. Navic herecky obsazeni je banda sympataku, Massoud byl v trailerech na pest, ale ve filmu prijemne prekvapil, Scott je desne roztomila a i ten zaporak je relativne v pohode. Vetsinu foru nebo nejlepsich scen ocekavane zajistuje Smith, kterej nastesti dostal dostatek prostoru, ale nemuzu si pomoct, herecky byl naprosto mimo, jeden z jeho nejhorsich vykonu, jak kdyby mistama vubec netusil, kde je. Ale celkove proste fajn odpocinkova zabava se super vizualni strankou, sympatickejma hercema, ne uplne spatnejma pisnickama a cool rezii od Ritchieho, takze vlastne nakonec spokojenost. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Hudební sekvence „Prince Ali“ je nejrozsáhlejší hudební scénou filmu a podílelo se na ní 250 tanečníků a tanečnic a více než 200 statistů. Kostymér Michael Wilkinson se svým týmem vytvořil jen pro tyto statisty zcela od základu přes 200 kostýmů. (Zdroj: Falcon)
  • Kameraman Alan Stewart použil při natáčení velkolepé sekvence „Prince Ali“ celkem sedm kamer, aby ji mohl zaznamenat v odpovídajícím rozsahu. V případě sekvence „One Jump Ahead“ připevnil Stewart kameru GoPro přímo k pasu Meny Massouda, aby mohl sekvenci, při které Aladdin běží a skáče úzkými uličkami a po střechách, natočit přímo z Aladdinova pohledu. (Zdroj: Falcon)
  • Jeskyně zázraků byla vytvořena prostřednictvím kombinace klasických dekorací a vizuálních efektů. Rozsáhlé interiéry jeskyně byly vybudovány v ateliérech Longcross a zahrnovaly obří lví hlavu u vchodu do jeskyně a útvary z umělého kamene pokryté šperky a nejrůznějšími poklady. Dekoratérka Tina Jones získala šperky z celého regionu, protože jsou barevné, třpytivé a krásné. Některé z nich byly zality do gumy a rozmístěny po podlaze jeskyně tak, aby se zde mohli herci i členové štábu bez problémů pohybovat. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama