Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Kremik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je druhý díl ještě o fousek z morčete lepší. Líbí se mi ta větší dramatičnost a tragičnost příběhu. Herci opět vynikající. Pro mnohé tam určitě bude chybět více humoru a vtipnost Lesterovi režie. Tohle je spíše přímočaré drama, které rychle spěje k neodvratnému konci. Lalo Schifrin stvořil překrásnou hudbu, především téma Athose a Milady. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Někde v půlce sedmdesátých let se pomalu začínala rozjíždět mánie pokračování úspěšných filmů a mnohodílných sérií, což bylo do té doby výsadou jen béčkových hororů. Takže jsem rok 1974 nastartoval druhým dílem Mušketýrů dokud mám jedničku v paměti. Je to tedy spíše druhá část románu než sequel, kde nechybí nic a nikdo z originálu. Zlá trojice intrikuje, do popředí se dostává opravdu odpudivá Milady de Winter. Trošku ubylo soubojů a přibylo nablblého humoru - chůdy, souboj na ledě... no a anglická ponorka to je už opravdu moc. Na druhou stranu finále u kláštera a především závěrečný souboj jsou opravdu strhující. A režisér měl koule držet se románu skoro do konce včetně nečekaných úmrtí SPOILER Constance! SPOILER. Každopádně jsem spokojený, ač tyhle "šermovačky" uměli Francouzi či Italové lépe a i přes pár výtek se mi tohle zpracování moc líbilo. Historický film roku 1974. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych jen opakoval to, co bylo napsáno v případě dílu prvního – brilantní a vtipná dobrodružná podívaná, tentokrát o něco smutnější a tragičtější, přesto neméně kouzelná. Společně s dílem prvním tvoří celek, který svou kvalitou boří hranice času a zůstává takřka nedostižnou metou na poli historického dobrodružného velkofilmu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém byť so svojimi dvoma hviezdičkami osamotený v existujúcej hviezdokope. Nevidel som prvý diel a po pozretí si druhého ani nemám záujem. Slávna predloha, slávny režisér, plejáda známych slávnych hercov. To sú výborné predpoklady na nakrútenie skvelej verzie slávneho diela, ktorá by vo výsledku prekonala verziu z roku 1961. Vo výsledku, nie v rozpočte, nie v honorároch ani v ďalších podružných kritériách. Podľa mňa sa to nepodarilo. Som asi príliš upnutý na literárnu predlohu alebo neverím anglosasom, že dokážu stvárniť francúzsku literárno historickú tému. Neviem. A je mi to vcelku jedno, pretože moje vybočené hodnotenie výsledok neovplyvní. ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí a zdaleka i nejlepší filmová adaptace slavného Dumasova románu. Knihu jsem kdysi se zaujetím četl možná třikrát, ale tento film dal postavám takovou tvář, jak si je vybavuji dnes. Michael York v roli d´Artagnana je nezapomenutelný, nádherná Raquel Welch jako paní Bonacieux rovněž. Hraběte Rocheforta určitě ještě nikdo nezahrál lépe než Christopher Lee. Dále Olivier Reed, Richard Chamberlain, Faye Dunaway, Charlton Heston a další. Skvostná záležitost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama