Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Výnimočne nemám ambíciu okomentovať film nejako komplexne, možno to napravím, až sa budem vyjadrovať k prvému dielu. Musím ale podotknúť, že keď som to dnes sledoval, udrela mi do očí nielen hravosť a humor scén s pracovnými názvami "záchrana Rocheforta z La Rochelle" a "raňajky na opevnení La Rochelle", ale aj to, že práve tento humor má niekedy už pomerne blízko k tomu, ktorého sú dnes filmy plné a ktorým pohŕdam. Smutné. No zdá sa, že v r. 1974 ešte dokázali neprekročiť patričnú mieru dobrého vkusu. - Celkovo sa mi toto pokračovanie páči o čosi menej než prvá časť, oi. asi preto, že je menej hravé, ponurejšie (viac úmrtí, promiskuitný d'Artagnan), jeho príbeh v jadre takmer nulový, ale nemám dôvod hodnotenie tohto pre mňa zatiaľ najlepšieho filmového spracovania románu (ktorý pohybujúcimi sa obrázkami jednoducho prekonaný nebude, howgh!) upraviť smerom "nadol". ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento druhý díl na mě zapůsobil mnohem lépe než jednička. Nese se ve vážnějším duchu, není přecpaný rádoby vtipnými momenty (i když jich tu je bohužel i tak dost) a hlavně děj mi byl víceméně neznámý. Dějová linka s královniným náhrdelníkem, která byla v jedničce, se objevila už v poměrně mnoha filmových verzích, ale pomsta Milady De Winter už tolikrát zfilmována nebyla. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jeden za všechny, všichni za jednoho podruhé! Tentokrát o chlup slabší než jednička. I tady je zřejmé, že Lesterův postmodernismus byl poněkud omezován požadavky scénáře, což bylo ku prospěchu věci, stejně jako jeho téměř nedůstojný přístup ke klasické látce._____Mušketýři konají více motivováni láskou k sobě a dobrodružstvím než zájmem o vyšší ideály. Jsou bez konvenčního smyslu pro morálku. Královna, které slouží, je zobrazena jako povrchní a ne ideálně ctnostná. Mušketýři zapojeni do náboženských válek, které pohltily Francii koncem 16. a počátkem 17. století mohou poukazovat na absurditu konfliktu katolíky s Hugenoty, ale u La Rochelle je stejně řežou jak na běžícím pásu. Vtip marginalizuje klasiku a postavy se někdy možná ocitají až na hraně karikatury – stále ale snesitelné a vyzdvihujíci komedialitu filmu._____Ve finále nutno oba současně natáčené díly spojit do jednoho velkofilmu, který s odstupem času několika desítek let vůbec nezestárl a patří k absolutní špičce nejen komediálně laděného historického dobrodružného filmu. Produkce: Alexander, Michael and Ilya Salkind Productions ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Platí v zásade to, čo som písal pri prvej časti, až na pár malých rozdielov. Šermiarske súboje už boli spravené o niečo lepšie, boli poňaté serióznejšie. Vlastne celý film bol vážnejší, nie taký groteskný ako prvá časť. Faye Dunaway postupne herecky rastie a ku koncu je už dokonalá Milady. Vizuálnu krásu významne kazí zimná scéna, kde je zreteľne vidieť umelosť snehu a ľadu a ten preborený polystyrén je už vyslovene nevkusný (pri inak skvelej výprave je to ako tŕň v oku). Vadia mi ešte niektoré nelogickosti, ktoré scenár dosť odflákol. Je reálne, aby Atos nespoznal Milady a ani ona jeho (napr. na tom dvore), keď spolu kedysi žili ako manželia? A to, že Constance nespoznala Milady, keď ju prišla zabiť prezlečená za mníšku, je asi najväčší nezmysel. Veď ju videla niekoľko krát (napr. pri ich dlhom súboji) a Milady predsa nijako nemala zakrytú tvár. S rozhodovaním o hodnotení oboch časti mám dosť problém, je to presne na rozhraní 3 a 4 hviezdičiek. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší Dumasova adaptace mušketýrského kvarteta. Výborné kostýmy a výprava, šermířské souboje skvěle zvládnuté výborné herci sedící do svých rolí jak klaďáci v čele s drsňákem Oliverem, tak záporáci, kterým vládne důstojný pán Heston - i přes různé jiné adaptace z moderní doby, Lesterova verze dodneška nepřekonaná - Jeden za všechny, všichni za jednoho ! - 85 % ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama