Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Gig 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři dle mého gusta. Mají vtip i šarm a ovčem i šerm. Sice když mi někdo připomene onoho gaskoňce, nebo pokud si čtu listy pana Dumase, tak D'Artagnan je u mě mladý kluk s knírkem a bradkou. Ale York mě přesvědčil, že je správnou volbou. Dvojka se mi líbí ještě víc než jednička. Možna to je tou hudbou, možná tím monologem Athose o muži, jež miloval jednu dívku, možná těmi emocemi, které nahnali nenávist do očí d'Artagnanovi, když zjistí, že jeho milovaná je mrtvá.... Výborný film! Jen do dnes uvažuju, proč byly vystřiženy záverečná scény s popravou milady de Winter v původním českém výborném dabingu. Nedávno jsem viděl v České televizi reprízu a zajímalo mě, zda chybějící scény doplní. Doplnili. Ale jen pohled na kata se sekerou. Ale část, kdy Athos zadrží DArtagnana, chybí... ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je druhý díl ještě o fousek z morčete lepší. Líbí se mi ta větší dramatičnost a tragičnost příběhu. Herci opět vynikající. Pro mnohé tam určitě bude chybět více humoru a vtipnost Lesterovi režie. Tohle je spíše přímočaré drama, které rychle spěje k neodvratnému konci. Lalo Schifrin stvořil překrásnou hudbu, především téma Athose a Milady. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhá část (ne díl) skvělého filmu Richarda Lestera byla stejně úchvatná a solidně natočená, jako ta první, možná bych řekl, že na tehdejší dobu i odvážnější a „drsnější“. Opět zde většina zúčastněných předvedla bravurní herecké výkony, šermířské souboje – nechybí emoce a hlavně je to našlapané nejen akcí ale i jistou formou humoru. Jako malý jsem na tomto dvojdíle hodně ujížděl a dodnes ho mám velmi rád. Takže ještě jednou: „Jeden za všechny, všichni za jednoho“ a další nadprůměrná záležitost, na kterou nedám dopustit. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Začnu kladnými body. V pokračování Lesterových mušketýrů jsem si zvykl na Hestona v roli kardinála, potěšilo mě nevynechání obléhání La Rochelle a jsem rád, že smrt Constance nebyla odbyta tak šíleným způsobem jako ve francouzské verzi. Jinak se ale budu opakovat, tohle prostě nejsou mušketýři, jak bych si je představoval. "Užasné mezinárodní obsazení" je sice jménovitě hvězdné, ale například takový Finlay vůbec nevypadá jako vazoun, co by jednou ránou skolil půlku armády a York je sice předloze věrnější d´Artagnan, ale i tak mě baví daleko méně, než Barray. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Štyria mušketieri pokračujú v príbehu troch mušketierov v rovnakom štýle ako predchádzajúci film ba možno s ešte väčšou mierou paródie. Veď čo môže byť viac ako vidieť Lorda Buckinghama priplávať na ponorke, prípadne vidieť hrať organistu na pojazdnom futuristickom organe ako vystrihnutého zo show Eltona Johna. Môžeme tak sledovať ako štyria priatelia dokonajú svoje dobrodružstva sprevádzané množstvom fórikov a za neustáleho pomrkávania tvorcov. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama