Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

higuain 

všechny recenze uživatele

Začnu kladnými body. V pokračování Lesterových mušketýrů jsem si zvykl na Hestona v roli kardinála, potěšilo mě nevynechání obléhání La Rochelle a jsem rád, že smrt Constance nebyla odbyta tak šíleným způsobem jako ve francouzské verzi. Jinak se ale budu opakovat, tohle prostě nejsou mušketýři, jak bych si je představoval. "Užasné mezinárodní obsazení" je sice jménovitě hvězdné, ale například takový Finlay vůbec nevypadá jako vazoun, co by jednou ránou skolil půlku armády a York je sice předloze věrnější d´Artagnan, ale i tak mě baví daleko méně, než Barray. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém byť so svojimi dvoma hviezdičkami osamotený v existujúcej hviezdokope. Nevidel som prvý diel a po pozretí si druhého ani nemám záujem. Slávna predloha, slávny režisér, plejáda známych slávnych hercov. To sú výborné predpoklady na nakrútenie skvelej verzie slávneho diela, ktorá by vo výsledku prekonala verziu z roku 1961. Vo výsledku, nie v rozpočte, nie v honorároch ani v ďalších podružných kritériách. Podľa mňa sa to nepodarilo. Som asi príliš upnutý na literárnu predlohu alebo neverím anglosasom, že dokážu stvárniť francúzsku literárno historickú tému. Neviem. A je mi to vcelku jedno, pretože moje vybočené hodnotenie výsledok neovplyvní. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtip a nadsázka přebíjejí romantiku a dobrodružství. Řemeslně nápadité podobně jako 1. díl - většinou zajímavý střih. Ale za chybu považuji nepřesvědčivou zimní scénu - probořený umělý led. Navíc hned následuje obraz, kde se všechno zelená. I klíčový moment: únos Constance z vězení je víc komický než dobrodružný (chůdy X směčka psů). ()

reich 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři jsou klasika, která se mi snad nikdy neokouká. Pokračování úspěšného prvního filmu, které nám přináší opět výpravné dobrodružství s hvězdně obsazeným filmem. Film představuje mušketýry (Michael YorkOliver ReedRichard Chamberlain a Frank Finlay) v hodně za spravedlností, ctí a lásce, kteří se musí vypořádat s vychytralým a prohnaným kardinálem Richelieum (Charlton Heston), jeho služebníkem a nebezpečným špionem Rochefortem, kterého hraje vynikající  herec Christopher Lee a krásnou a nebezpečnou Milady de Winter (Faye Dunaway). A to vše doplňuje, za mě nejkrásnější herečka doby na celé planetě a to sice Raquel Welch, která hraje Constance de Bonacieux. Film plný napětí, strhující akce, plný soubojů. Navíc celý příběh a oba filmy podtrhuje vynikající hudba od Michela LegrandaZasloužené vysoké hodnocení, jelikož tato verze je lepší, než ta francouzská. 100%  ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Platí v zásade to, čo som písal pri prvej časti, až na pár malých rozdielov. Šermiarske súboje už boli spravené o niečo lepšie, boli poňaté serióznejšie. Vlastne celý film bol vážnejší, nie taký groteskný ako prvá časť. Faye Dunaway postupne herecky rastie a ku koncu je už dokonalá Milady. Vizuálnu krásu významne kazí zimná scéna, kde je zreteľne vidieť umelosť snehu a ľadu a ten preborený polystyrén je už vyslovene nevkusný (pri inak skvelej výprave je to ako tŕň v oku). Vadia mi ešte niektoré nelogickosti, ktoré scenár dosť odflákol. Je reálne, aby Atos nespoznal Milady a ani ona jeho (napr. na tom dvore), keď spolu kedysi žili ako manželia? A to, že Constance nespoznala Milady, keď ju prišla zabiť prezlečená za mníšku, je asi najväčší nezmysel. Veď ju videla niekoľko krát (napr. pri ich dlhom súboji) a Milady predsa nijako nemala zakrytú tvár. S rozhodovaním o hodnotení oboch časti mám dosť problém, je to presne na rozhraní 3 a 4. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama