Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší, než první část. Víc akce, víc vtipu, víc všeho. D'Artagnanův útěk před kardinálovými muži je nezapomenutelný. Takhle má vypadat čistokrevé dobrodružství. (Téměř) prvotřídní mix akce, humoru, napětí, krásných žen a ďábelských záporáků (trojice Richelieu - Rochefort - Mylady je fakt bezkonkurenční). Navíc je to velmi věrné předloze a to, co je navíc, nebo naopak chybí, rozhodně není na škodu, ale navíc to filmu ještě prospívá. Prostě výtečná podívaná a navíc s fantastickým obsazením. Potěcha. 85%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych jen opakoval to, co bylo napsáno v případě dílu prvního – brilantní a vtipná dobrodružná podívaná, tentokrát o něco smutnější a tragičtější, přesto neméně kouzelná. Společně s dílem prvním tvoří celek, který svou kvalitou boří hranice času a zůstává takřka nedostižnou metou na poli historického dobrodružného velkofilmu. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného příběhu (zpracovaného do podoby dvojfilmu) až do hořkého finále... "Jsem ztracena, musím zemřít..." dí krutá mylady pod mečem kata z Lille ve svém tragickém posledním výstupu této filmově velmi zdařilé (byť s větším důrazem na akci a tím pádem nutným větším odstupem v ději a postavách od románové předlohy) a nestárnoucí filmové adaptace nestárnoucího historického románu... ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jen potvrdil to, co první výrazně naznačil- krása! Skvělé filmy se tak špatně komentují... Byla jsem zvědavá, jaký bude přechod mezi "lehkovážným" chováním mušketýrů a následných tvrdých bojů a nakonec i smrtí krásné Constance. Okolnosti její smrti jsou sice jiné, než v jiných verzích a knize samotné, ale vůbec to nevadí- velice dojemná a smutná chvíle, po které následuje neuvěřitelný d' Artagnanův hněv a poté úžasný souboj Rocheforta a zoufalého Gaskoňce v klášterním kostele.. Sám konec je laděn trochu více optimisticky, než třeba v knize, kde se mušketýři vyloženě odloučí. Lesterovy mušketýři rozhodně nejsou parodií- ale skvělým příběhem s nadsázkou, plným vtipu, napětí a skvělé atmosféry doby, kdy ještě byli mušketýři! ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Prvni film mam sice o neco malilinko radsi, asi proto, ze mi prijde odlehcenejsi, ale na druhou stranu ma tento druhy v sobe vice vtipku, ovem ponekud, obzvlaste ke konci, ponurejsi atmosferu. A jako plus je take to, ze zde samozrejme dostava vice mista Faye Dunaway, a ze si ho zaslouzi :-) Jinak původně se točil jen jeden film, a až na základě toho, že by to bylo moc dlouhé, se přistoupilo k rozdělení na dva - ovšem byly z toho tahanice s herci (aby ne, když dostali zaplaceno jen za jeden film) a výsledkem je, že od té doby obsahují herecké smlouvy tzv. Salkindovu klauzuli (podle producenta), ve které je uvedeno, kolik filmů z natáčení bude :) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama