Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nejlepší způsob, jak se vyrovnat s velkou naivitou předlohy, zachovat její romantické kouzlo a ještě uspokojit dobrodružné touhy, byl převést příběh do inteligentní komedie. Nadsázku filmu jsem dokázal docenit až v dospělejším věku, od té doby jsou ale pro mě scény jako poprsí paní Bonacieuxové v nosítkách či šermovačka mezi prádlem takřka kultovní a Piráti Karibiku jen chudí příbuzní vtipem i výpravou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nejklasičtější verze Třech mušketýrů, která mě k mé ostudě vždycky v televizi unikla, ačkoliv ten příběh mám moc rád a pár verzí jsem viděl. Na téhle je asi nejlepší superhvězdné obsazení. Michael York jako mladý, hrdinský a akrobatický D´Artagnan, doplněný drsňákem Reedem, uhlazeným Chamberlainem a bodrým (pro mě neznámým) Finlayem. Jako eye candy Welchová, trojice záporáků úlisný Heston, temný Lee a Dunawayová a jako královský pár to jistí Cassel a Chaplinová. Přesná výprava, která umí krásný načinčaný palác i různé pajzly a chudinské uličky, pěkná hudba, řekl bych poměrně přesný příběh honby za královniným náhrdelníkem. A světe div spousta humoru! Místy až nablblého (chudák sluha), místy geniálního - kradení jídla v souboji :) Jediné s čím mám trošku problém jsou souboje, které nejsou elegantní šermovačkou, ale spíše chaotickou holomajznou, nicméně mají švih a každý možný i nemožný špinavý trik. Celkově výborné akčně-komediální zpracování a už se těším na pokračování. Vzhledem k nulové konkurenci jednoznačně historický film roku 1973. ()

Reklama

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Sice nedávám plné hodnocení, ale zřejmě se opravdu jedná o nejlepší zpracování Dumasova románu. Jen s tím humorem to pan Lester občas až přeháněl a ten nejlepší vtip (tedy obsazení Michaela Yorka do role d´Artagnana) jsem příliš nepochopil. Ale jiné výtky nemám, film je velmi svižný a přílišné "vylepšování" mušketýrského příběhu se naštěstí nekoná. Ostatní herci jsou vybraní skvěle a typově se na své role hodí - snad nakonec úplně nejvíc Faye Dunaway. Z hlediska hereckého výkonu musím jednoznačně nejvíc pochválit Charltona Hestona, který ztvárnil kardinála Richelieu vskutku působivě. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě srdcovka a nostalgie. Ani nevím, kolikát jsem v mládí tenhle film viděl na VHSce, ale určitě víc než 5x. No a k mému milému překapení to stále docela funguje i po 15 nebo 20 letech. Geniální herecké obsazení, výpravná hudba, humor a nadsázka a já tomu s chutí odpustím jednoduchý děj a nepřehlédnutelně zastaralé souboje a efekty. Michael York jako nešika s velkým srdcem - d'Artagnan - už nemůže být nikdy překonán. (HD, dabing) ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Co zde spousta uživatelů vyzdvihuje je paradoxně to, s čím mám největší problém. Herecké obsazení mi do postav hrubě nesedí, až na výjimky Constance a Buckinghama. Asi jsem si přespříliš zamiloval Borderieho ryze francouzskou verzi, která tento Lesterův film poráží na plné čáře a nezachrání to ani výstřih Raquel Welch. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Nejdříve se mělo natáčet v Maďarsku, ale režisérovi se nelíbila totalita panující v této zemi. Nakonec filmování probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Přestože by měl mít d´Artagnan (Michael York) na konci filmu několikahodinový náskok před svými přáteli a sluhou, jeho sluha je na radnici, kde se koná ples, dokonce dříve než on a jeho přátelé jen o chvíli později. (tzv)
  • Při šermovačce v prádelně vidíme při záběru blonďatého kluka, který má náhle v dalším záběru na hlavě klobouk. (Vercinix)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama