Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

To snad žabožroutům udělali ti Britové naschvál, že přišli s touto neortodoxní adaptací Dumasova románu právě oni. Je to paradox, ale je to tak - domovská francouzská spíše konzervativní verze z roku 1961 tomuto šlape na paty, ale nemá tu poetiku Lesterova filmu. Britové dodali této adaptaci „něco“ čemu říkáme X-faktor a to se pak překonává velmi těžko. S ohledem na dnešní filmařské trendy bych se nebál označit tento film „navěky nejlepší“. Produkce: Alexander, Michael and Ilya Salkind Productions ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

d`Artagnan v podání Michaela Yorka je naprosto senzační, Raquel Welch jako Constance je zas absolutně krásná a v pubertě jsem měl z toho jejího korzetu dost červený tváře. Je ale pravdou, že ani ostatní mušketýři za d`Artagnanem nijak nezaostávají, on je prostě jen hlavní postavou. A tak Athos, Porthos, Aramis... tři mušketýři, přijmou mezi sebe i toho čtvrtého. Komediální poloha filmu tomu ohromně sedí, verzi z 90. let to nechává ve všech aspektech daleko za sebou (verzi z r.2011 vidět ani nechci). Nutno zmínit skvělou výpravu i odpovídající hudební doprovod. Když nad tím tak přemýšlím, strašně dlouho jsem to neviděl, naposledy asi někdy na videokazetě. Možná i díky právě těm opakovaným videoprojekcím nemůžu jinak, než 5/5. ()

Reklama

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Sice nedávám plné hodnocení, ale zřejmě se opravdu jedná o nejlepší zpracování Dumasova románu. Jen s tím humorem to pan Lester občas až přeháněl a ten nejlepší vtip (tedy obsazení Michaela Yorka do role d´Artagnana) jsem příliš nepochopil. Ale jiné výtky nemám, film je velmi svižný a přílišné "vylepšování" mušketýrského příběhu se naštěstí nekoná. Ostatní herci jsou vybraní skvěle a typově se na své role hodí - snad nakonec úplně nejvíc Faye Dunaway. Z hlediska hereckého výkonu musím jednoznačně nejvíc pochválit Charltona Hestona, který ztvárnil kardinála Richelieu vskutku působivě. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděla jako dítě v kině a čuměla jsem! A bavila jsem se. Jako velká jsem to pak viděla v televizi, už jsem tolik nečuměla, nešikovná Constance v podání Raquel Welchové mě dokonce dost iritovala, ale bavila jsem se opět. Dobrodružná komedie. Ovšem pokud jde o Tři mušketýry, nejradši mám ty čtyři s Les Charlots (mimochodem tam taky hraje jedna Chaplinová, tuším Josephine?) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejleší adaptace Tří mušketýrů. Výpravná, akční, vtipná a hlavně dobrodružná a neskutečně skvěle obsazená. Já se ani chvíli nenudil a tuhle verzi si asi nejvíc oblíbil, i když ta z roku 93 taky nebyla špatná. Ale tohle je klasika, která pochází z doby, kdy adaptace těchto románů vznikali často a Richard Lester uměl vždycky. Film je to epický, role jsou skvěle obsazené, příběh odsýpá... 85%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Při šermovačce v prádelně vidíme při záběru blonďatého kluka, který má náhle v dalším záběru na hlavě klobouk. (Vercinix)
  • Nejdříve se mělo natáčet v Maďarsku, ale režisérovi se nelíbila totalita panující v této zemi. Nakonec filmování probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Během natáčení byl Oliver Reed těžce zraněn. Poté, co byl bodnut během bojové scény u mlýna do krku, téměř zemřel. (reich)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama