Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (480)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné, že tohle "nic" určené nejmladší části divácké základny je obecně vnímáno jako nejlepší Star Wars produkt Disneyho éry. I když to chápu - je to takové příjemné plácání, které nemá ambici někam posouvat svět Star Wars a nějak se k němu vyjadřovat, jde prostě o vygenerovaný content spojující všechny trademarky, které se u testovacího publika vydotazníkovaly jako žádané. Vznikla věc, na kterou se dá koukat, nikoho k ničemu nevyzývá, dává záminky k bohatému prodeji merche a je v tom dost háčku, aby byl důvod vesele čekat na další epizodu. Chápu, že Disney tohle teď, když je značka opět rozvrácená, nutně potřebuje a jde o celkem slušnou práci v rámci toho, o co se to pokouší. Že se nad tím rozplývají dospělí lidé jako nad něčím, z čeho v tuto chvíli žijí, je samozřejmě docela... no je to jejich volba. Co mě se týče - rozhodně se to dá coby dětský produkt respektovat a moje vysoké hodnocení vyplývá hlavně z toho, že nechci vytýkat pořadu určenému pro desetileté děti věci, které bych tomu vytýkal, kdybych byl cílový divák já. Čtvrtou hvězdu jsem původně přidal hlavně za Wernera a poslední díl, kterému dodal Waititi i náznak "duše" už v úvodní scéně, která je nejvtipnějším, co se ve Star Wars objevilo od Fordova "And how are you?" v epizodě IV. Ale po zamyšlení to prostě nemůže mít tak hodně. 65 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Z první řady jsem nadšený. Western z předaleké galaxie, který mi v tom nejlepším slova smyslu připomněl původního polského Zaklínače, hýří nápady a je radost se dívat na to, že se Star Wars mohou obejít i bez notoricky známých postav a zároveň být skvělé, pokud tvůrci chtějí. A tvůrci Mandaloriana - od Pedra Pascala přes pány Favreaua, Filoniho a Waititiho po Ludwiga Göranssona - tedy rozhodně chtěli._____Druhá řada za první rozhodně nijak nezaostává. Třeba první díl jsem si musel pustit vlastně dvakrát za sebou, jak skvělý je, a to byl vlastně pořád ještě rozjezd. I když jsem věděl, kdo (a co) přijde na závěr, stejně jsem se tetelil blahem jako malé dítě. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco Vám řeknu, ale bude to naše malé tajemství. Kdyby v tomto seriálu nebyl Baby Yoda, tak se můžou jít klouzat a pět hvězdiček jim nikdy nedám. Vztah k Mandovi, kterého tu hraje Pedro Pascal, si v podstatě ani nelze vytvořit. Do tváře mu prakticky nevidíte, nic o něm nevíte, ale bojovat umí, což o to. Naštěstí tu je ale Baby Yoda, u kterého jsem byl rozněžněný pokaždé, když se objevil na scéně. A že tvůrci neváhali a sázeli ty scény s ním jak na běžícím páse. Námět je jednodušší, vlastně se ani nijak zvlášť nevyvíjí. Oceňuji hlavně to prostředí Hvězdných válek, které je nosné samo o sobě a hlavně vedlejší postavy, kde nejzajímavější jsou jednoznačně Werner Herzog a Nick Nolte. Navíc je u každé epizody děsně znát, kdo ji zrovna točil. Někdo víceméně rutinně, ale s poctami, někdo originálně a osobitě – Jon Favreau, Taika Waititi. K tomu Taika Waititi neváhal a do poslední epizody přidal i kus sebe, takže hned v úvodní scéně na Vás vytasí nejzábavnější scénu celého seriálu - diskuzi dvou stormtrooperů. Sice můžu působit trošku kriticky, ale bavil jsem se. Po dlouhé době jsem se u seriálu upřímně bavil. Od začátku jsem věděl, že to je na plný počet a celé to nadšení se mě drželo až do samotného konce. Tak snad se mi udrží i v dalších sériích. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nefanoušek SW musím říct, že se seriálovým Mandalorianem jsem spokojen. Pedro Pascalův hlas v Mandalorianovi má kouzlo,Gina Carano po delší době hraje, baby Yoda je roztomilý a bavil mě i IG droid. Má to hezký vizuál, slušnou dávku obstojné akce a každý díl je o něčem jiném, takže seriál neomrzí a drží si fajn tempo. Hardcore SW fanoušci zřejmě budou slintat blahem a já si to alespoň hezky 8 týdnů užíval. 8/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu tě přivést za tepla…nebo tě můžu přivést za studena.“ - „To je moje hláška!“ Neb ve hraných filmech se oběma Fettům, poskytlo až trestuhodně málo času, vzal jsem existenci tohoto seriálu s povděkem a zadostiučiněním. Už úvod v duchu westernů s Eastwoodem mě okamžitě chytl, a v podstatě předznamenal směřování celého seriálu. Z Clintovy postavy se ovšem v průběhu nestala starostlivá chůva…ach ano, baby Yoda. Nejdřív jsem si říkal, že Favreau začíná ze všech těch Knih džunglí a Lvích králů už krapet bláznit, ale on se z toho zeleného, okatého pišišvora postupně stal nejen tahák seriálu, ale i zcela rovnocenný člen. Avšak zajímavých postav je tu více a ve 2. řadě jich ještě přibude. A když už jsem u druhé série, bavila mě ještě více než ta první. I díky všem těm „návratům“. Její konec byl epický a já cítil příjemné mrazení jako už dlouho ne. Proto mě mrzelo, že jinak dost povedená 3. řada zmizením některých postav jakoby ignorovala předchozí děj (učeň bez mistra?). Nicméně, pořád je to na 5* a já se těším na další díly. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Pirátská vlajková loď by měla být starý separatisický křižník, který jsme mohli vidět ve hrách „Star Wars: Republic Commando“ a „Star Wars: The Force Unleashed“. Znamená to, že piráti a jiná kriminální verbež převzala techniku Separatistů po skončení Klonových válek. (Veskoslav)
  • První live-action seriál ze světa Star Wars. Myšlenka prvního live-action seriálu ze světa Star Wars vznikla už v roce 2005. Původně se jednalo o seriálu „Star Wars: Underworld“, který měl ukázat podsvětí hlavně na Corruscantu v období mezi Pomstou Sithů a Novou nadějí. Tento projekt však zůstal pouze na papíře. (3T)
  • Samostatný solo film Boba Fetta byl zrušen ve prospěch seriálu Mandalorian. (Dispenz)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama