Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Recenze (847)

Kefas21 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadenie. Dobrý nápad. Skvelá hudba. Veľký potenciál. Slabšia zápletka. Vizuál, ktorý zaujme. Vtípky mohli byť aj lepšie. Jemne premrhaná šanca. Škoda. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som tomu chcel dať slabučké 3 hviezdy, ale vďaka tomu nadupanému koncu tomu dávam dokonca 4. Je to hravý film, ktorý má skvelé obsadenie a dobré zvraty v deji. Páči sa mi, ako je všetko natočené a zostrihané do hudby. Som s týmto filmom spokojný, ale trebalo by to ešte niečo málinko viac. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Baby verzia Drivera, ktorá obsahuje mnoho invenčného, ako hodne dobre zasadená hudba do akcie. Auto naháňačky sú super. Mladík to dokáže uhrať a utiahnuť, k tomu máme desne rajcovnú Lily a tak 3-4 skvelí záporáci s ďalšou rajcovnou Ejzou. No chýba mi lepší dej, o trochu lepšie dialógy, vývoj hlavnej postavy, či nejaký šikovnejší plán na konci. No a ten koniec bol veľmi nerealistický a nelogický (hlavne čo spravil Spacey) a preto som to zrazil na 3*. Inak by to oblo jasných 4*. Škoda, lebo akcia, herci aj hudba boli super. Foxx, Spacey, Hamm, naprosto super záporáci. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

V podstatě takové veselé Grand Theft Auto plné skvělé hudby napasované do nadupaných scén. Film operuje s naivitou a pořádným klišé, ale díky umu režiséra se podařilo vytvořit hodně zábavný koktejl, který velmi zcela otevřeně vybírá vše možné z akční klasiky. Vlastně, jediné originální je hlavní hrdina a jeho posedlost hudbou. Zbytek party je směsice postaviček parodující heist filmy. Edgar Wright to moc pěkně natočil, ten film je čistokrevná radost z jízdy od začátku do konce. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

A že Strážcovia galaxie majú neprekonatelný soundtrack. Nemajú. A že Dannyho partáci sú naj zlodejský film. Nie sú. A že deti a seniori sú otravné postavy. No ak je režisér blb, tak sú. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

75% - komentář 20ti slovy: Předělávka "Rychle a zběsile" na akční muzikál. Honičky stály za to a Elgort byl dobrej! K 5* něco tomu chybělo, škoda že nevím co. ()

Babolat89 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto filmu je velmi příjemný, nic složitého, žádný překvapivý zvrat na závěr, ačkoliv jsem čekal něco, jako další Rychle a zběsile. Zajímavá byla ale celková atmosféra filmu, která tvoří jedinečnost tohoto snímku. Velmi kladně hodnotím soundtrack, ačkoliv nejsem fanda oldies, skladby byly vybrány a začleněny do filmu dobře. Zajímavě byl také pojat handicap hlavní postavy, kdy nebyl považován za jeho slabou stránku ale naopak. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Taková oddechová prkotinka na jedno odpoledne, která ani není třeba vidět po druhý, protože nic nad rámec kvality nenabízí, má v sobě akorát příjemný songy na poslech a zajímavý námět, který byl bohužel utopen v nekonzistentním ději, který přelétal sem tam a pokaždý se snažil diváka šokovat zvratem, jenž hraje v neprospěch Babymu a jeho okolí v podobě neustálýho házení klacků pod nohy po úvodní honičce. Čím více se blížil konec, tím větší fraška to spíš byla. Více střihu navíc neznamená nutně dynamičtější automobilový honičky, ba naopak mám z nich pak úplný hovno. Wrightova tvorba mi vždycky přišla taková průměrná, vždycky má ve svým filmu nějaký element, který je stylový, ale celý film bohužel neutáhne. ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako som to mohol tak dlho prehliadať. Je to skvelý film. Hudba skvelá. Herci skvelý. Akcia skvelá. Proste je to fakt super film. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Jazda. V prvom rade zaujímavý a originálny nápad na hlavného hrdinu. Za druhé, akčná honička prešpikovaná neustálou hudbou, no a potom ďalej sympatickí herci, dobrý príbeh, kvalitne spracovaná akcia. Treba si trocha zvykať na to, že ten film je práve prevedením iný, ale stačí dať šancu. Mega voľbou bol Kev v roli hlavného zloducha. Sadlo mu to. Zaujímavé je, že o Wrightovi čoby režisérovi nemám práve vysokú mienku a Engort hral doposiaľ výlučne v sračkách. Toto ich stavia oboch do lepšieho svetla. Trošku, lebo koniec bol taký zbytočne komplikovaný, i keď efektný. Ale celkovo som bol priznávam, že nečakane spokojný. Bolo to fajn. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Asi tak dva roky zpět co jsem prvně zahlédl část tohoto filmu. Bylo to v Airbusu 380 na cestě do Emiratů. Každý pasažér má k dispozici v sedadle kompletní multimediální centrum. Cesta skoro šest hodin. Už jsem si pustil všechno možné a teď jen koukám, co se děje. A v prostřední radě sedí dívka, která si cosi pouští. Nejdřív jsem koukal na dívku, pak už jen na to, co si pustila. Název filmu Baby Driver. Mladíček v autě před bankou, v uších MP3, samozřejmě iPod a volume těžce doprava. Z banky vyběhla parta zlosynů a pak už jen automobilová honička v rychlém a zběsilém stylu. A pak další honička, řídící padouch Kevin a pochopitelně nesmí chybět ani láska. A pak střih, připoutejte se, nekuřte a já nevěděl, jak to dopadlo. Na film jsem si vzpomněl až po určité době. Při druhém sledování jsem zjistil, že hlavního magora hrál Nespoutaný fucking Django a pak tam ještě bylo několik dalších zápletek. Hlavní padouch se pochopitelně držel až do poslední klapky, ale konec byl samozřejmě klasicky americký. Nevím jestli pravda, ale láska určitě vydržela až do posledního filmového políčka. Film byl dobře udělaný a protože to byl takový filmus interuptus, dám čtyři a fous. Fakt se mi to líbilo, až na to, že Kevin byl už trosku jako ovárek. Jen ho nakrojit :-) ()

wege 

všechny recenze uživatele

Akce fajn, ty úniky auty jsou super, ta hudba do toho taky. A to je tak vše. Jinak je to dějově plytké, Jon Hamm se na toho drsňáka fakt nehodí, Kevin Spacey už vůbec ne. Ale být na střední škole tak to žeru, protože je tam vedle těch honiček i Lily, kouzelná jako vždy. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale čekal jsem víc. Málo muziky, málo řízení a hodně nereálnosti. Z kurýra se stal ke konci Ethan Hunt. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

75 %. Přirovnání k Drive mi moc nesedí, náladově je to totiž docela odlišné. Hlavně díky soundtracku a celkově hudebnějšímu (muzikálovějšímu?) feel good pojetí. Scénářem Baby Driver spíš klouže po povrchu, ale odsýpá dost svižně a vlastně se na něho kouká velmi obstojně. Hezké prostředí, občas slušný nečekaný moment, celkově nápaditější režie by tomu však bezesporu neuškodila. Lily James je zlatíčko a zbytek obsazení náramný, i když tak nějak nepřirozeně přehrávající. Nenáročného diváka film uspokojí, náročnějšího neurazí ani nenadchne. Líbí se mi POMOvo označení „krimi popík“ – zkrátka solidní průměr. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická ''wrightovka''. Na čo si pri názve tohto filmu pravdepodobne spomeniem aj po dlhšej dobe, bude parádna úvodná scéna, dotiahnutá do najmenšieho detailu. Samozrejme, že k tomu dopomohla skvelá hudba, ktorá skvelou zostáva aj počas celej stopáži filmu. A hoci chápem, že pre niekoho to môže byť až príliš preštylizované a napasované, rovnako ako keď sa hlavný hrdina nepohne z miesta pri správnom súzvuku všetkých elementov (hlavne hudby :D ), mne to nevadí. Taká správna oddychovka hodná pokračovania. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. V podstatě jsem si mohl pustit trailer a do kina vůbec nemusel chodit. Akční scény jsou po celý film jako přes kopírák dle první scény filmu a dle trailerů, takže koukáte několikrát na to samé akorát v jiných autech a s jinými herci a po zbytek filmu marně čekáte na něco cool či něco zapamatovatelného, ale nic. Po hodině mě to fakt těžce nebavilo. Jo, sice to je pěkně nastříhaný do hudby a hrajou tam dobrý fláky a Lily James je sexy, ale to celkový dojem fakt nezachrání. Škoda, velká škoda. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Příjemný popcornový film s dobrýma hercema, výborným soundtrackem, příběhem, u kterého se nemusí přemýšlet, humor též ucházející. Hezké 4*. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal jak mám tento počin hodnotit, abych se přiznal, mě tento snímek spíše zklamal. Baby působí jako totální retard, ostatní postavy příliš nevýrazné, akce nic moc (v porovnání s nějakým rychle a zběsile). Celé to působilo jako jeden dlouhý hudební klip. Po druhé už to vidět nemusím. 55% ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Rozporuplný, nevyrovnaný film, ale zároveň překvapivě rozmanitý. Skvělé honičky v autech, ale je jich málo. Plný hudby, ale většinou málo výrazné. Krátké muzikálové vložky, které mi ale moc do filmu neseděly. Efektní vizuál, ale občas tarantinovsky do sebe zahleděný. Bez jednotného stylu nebo atmosféry. Pobavil jsem se, zvláště úvodní honička se Subaru a zlom ke konci do vážné gangsterky s psychopatickým Jamie Foxxem stáli za to, dlouho mi ale Driver v hlavě nezůstane. ()

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama