Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (94)

  • Spoiler: V posledním dějství filmu Phastos (Brian Tyree Henry) umně drží Ikarise (Richard Madden), dokud se neosvobodí za vystřelení energetických paprsků ze svých očí. Záběr téměř kopíruje obálku sešitu „Eternals #6“ od Daniela Acuny. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Tiamut, Celestiál, který se vyvíjí uvnitř Země, se v komiksech vzbouřil proti Arishemovi a byl uvězněn na Zemi. Tiamut je v komiksech známý jako Dreaming Celestial (spící Celestiál), který po milénia spal, zatímco se lidstvo vyvíjelo a probudil se v moderní době. Tiamut nabyl svědomí a nedokázal zničit lidstvo, jak původně zamýšlel, a místo toho se rozhodl lidskou rasu soudit podle svých kritérií. Jako Prime Eternala si vybral Makkariho, který mohl tlumočit k ostatním jeho myšlenky. Tiamut nějakou dobu strávil nad San Franciscem a později byl zničen během multiverzálního dobrodružství X-Menů v komiksech. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Film odhaluje, že Celestiálové zasévají do planet semena, která se živí životní energií do té doby, než dozrají v Celestiála a vynoří se, čímž kompletně zničí planetu. Tato myšlenka je převzata z minisérie „Earth X“ od Alexe Rosse a Jima Kreugera. V minisérii se nevyvinutí Celestiálové živí přírodními zdroji planety. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Scéna, ve které Sersi (Gemma Chan) říká Daneovi (Kit Harington), že je čas usmířit se se svým strýcem, odkazuje na postavu Johna Garretta. John Garrett je v komiksech strýcem Dana Whitmana, zločinec, který použil Ebony Blade k zostuzení jména Black Knighta. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Na konci v potitulkové scéně, kde se Dane Whitman chystá sáhnout na Ebony Blade, se ozve hlas, který říká: „Sure you’re ready for that, Mr. Whitman?“ Tento hlas patří Bladeovi (Mahershala Ali). (jajo161)
  • Spoiler: Řecká legenda o Íkarovi vypráví o tom, jak Íkarus letěl moc blízko ke Slunci, žár roztál jeho vosková křídla a on se zřítil do oceánu. Tato báj je pak reflektována, když se Ikaris (Richard Madden) rozhodne zemřít tím, že vletí do Slunce. (NiWi)
  • Spoiler: Dane Whitman (Kit Harington) dostane od Sersi (Gemma Chan) k narozeninám prsten. Na prstenu si můžeme všimnout insignie, kterou tradičně nosí na náprsníku Black Knight. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Scéna, ve které vidíme Sersi (Gemma Chan) předávat zlatou dýku dítěti v Mezopotámii, symbolizuje okamžik, kdy se lidská rasa posunula z hranic pouhého přežívání k budování civilizace. Tatáž dýka je také vidět na bilboardu právě za Sirké ve scéně ze současnosti, kdy jde po ulici Londýna. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Úvodní souboj končí skladbou „Time“ od skupiny Pink Floyd. Píseň pojednává o stárnutí. Na začátku písně se čas zdá být nekonečný, stejně jako když jsme děti a podobně jako když Eternalové přicházejí na Zemi. Píseň pokračuje dál s pocitem toho, že čas utíká, plány se nenaplňují a blíží se smrt, což odkazuje na závěr filmu. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Úvodní scéna se záběrem na loď Domo před Sluncem připomíná monolit z filmu 2001: Vesmírná odysea (1968). V tomto filmu posílají mimozemšťané na Zemi černý monolit v klíčových bodech historie lidstva, aby urychlili evoluci, podobně jako Phastos (Brian Tyree Henry), který urychluje vývoj lidstva prostřednictvím svých technologických vynálezů. (Kubaaa97)
  • Spoiler: V komiksech Celestiálové implantovali do lidské rasy nebeský gen, který jim dal možnost jednoho dne získat superschopnosti. (Kubaaa97)
  • Spoiler: V komiksech se Celestiálové opakovaně vraceli na Zemi posoudit pokrok lidstva a rozhodnout se, zda jsou hodni žít dál. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Celestiálové v komiksech nestvořili odděleně Devianty a Eternaly. Namísto toho přetvořili část původních lidí na Homo descendus (Devianti) a Homo immortalis (Eternalové) a ze zbytku vznikli evolucí dnešní Homo sapiens. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Ve filmech jsou zmíněni upíři, které v komiksech vytvořili starověcí Atlanťané pomocí Darkholdu, jenž jsme mohli vidět v rámci MCU již v seriálech Agenti S.H.I.E.L.D. (od r. 2013) a WandaVision (od r. 2021). (Kubaaa97)
  • Spoiler: Mahd Wy'ry neboli Eternalovo šílenství, které postihne Thénu (Angelina Jolie), je nemoc vyplývající z extrémní dlouhověkosti Eternalů. Vzhledem k tomu, že Eternalové mají lidskou mysl, mohou být dohnáni k šílenství znalostmi a vzpomínkami, které načerpali za tisíce let. Obvykle trvalo jen několik staletí, aby se nemoc uchytila a přivedla Eternala k šílenství. Jediným způsobem, jak Eternala vyléčit, je jej zabít a opětovně oživit. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Zatímco v komiksech má Kro (Arie Dekker a Bill Skarsgård) již od počátku regenerační schopnosti, tak ve filmech je získá až vysátím energie z Ajak (Salma Hayek). (Kubaaa97)
  • Spoiler: V závěrečné potitulkové scéně vidíme Ebony Blade. Meč s magickou čepelí, kterou v komiksech ukoval Merlin a sir Percy z meteoritu Starstone. Ebony Blade byla očarována, aby prořízla jakýkoliv předmět, zabránila smrti svého nositele a odvrátila jakoukoliv magii. Meč ale zároveň nese kletbu, která pomalu kazí každého svého uživatele a vyvolává v něm touhu po násilí, krveprolití a smrti. V komiksech meč vlastnil například Dan Whitman / Black Knight, Augustine du Lac, Black Panther nebo Malekith. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama