Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

borsalino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fouknul jsem si do přehrávače již klasický seriál a je třeba přiznat, že na TV seriál má toto dílko stále vysokou úroveň. Ze začátku prvního dílu je znát pohoda, slunce a moře...idylka však brzy končí a dál pokračuje už jen rozkrývání lumpáren všeho druhu s neskutečně slizkým advokátem Terrasinim (François Périer) a pokračující beznaděj z toho, že se s mafií veze skoro celá Sicílie... po letech jsem si to zase užil. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jako v dětství nezasažený, nejsem ovlivněn nostalgií, tak se mi Chobotnice jeví jen jako nadprůměrně syrový krimiseriál, jehož hlavní hrdina se divákovi dostane lehce pod kůži. Samotné zpracování není nikterak excelentní, ale všichno dohání hudba, dialogy, celkově domakaný scénář a Corrado Cattani - policajt se snad nejúdernějším jménem, co znám. :-) ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravá, nefalšovaná Sicílie čiší z každého záběru tohoto slavného seriálu. Režie nemohla být svěřena nikomu povolanějšímu, než je odborník na mafiánskou tématiku na slovo vzatý - Damiano Damiani a Michele Placido jen rozšířil svoji filmografii o dalšího neohroženého bojovníka s "chobotnicí", jaké ztvárnil i v mnoha dalších filmech (např. "Giovanni Falcone"). ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Jedno chápadlo odsekneš, ale na jeho mieste sa objaví ďalšie... a ďalšie... a ďalšie." Spoiler. Pôsobivý a neľútostivý seriál z prostredia talianskej mafie a policajtov márne sa snažiacich zničiť ich temný, zlý svet. Skvelý Michael Placido ako "Katáni" a nekompromisné scenáre. Možno až príliš - neváhali totiž odpraviť titulného hrdinu pre ešte lepší a kvalitnejší divácky zážitok. Avšak po jeho smrti ma to už prestalo baviť, hoci poznám ľudí, ktorých to paradoxne začalo naplno baviť až po nej, ehm. V seriáloch obecne hlavné hviezdy umierajú pomerne rady (Komisár Rex, Kobra 11...). ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pěkný a velmi pravdivý seriál o Italské mafii. Dlouho jsem uvažovala, jak seriál ohodnotit. Celkově se mi seriál hodně líbil, ale docela často obsahoval slabší scény, které nebyly pro děj zase až tak důležité. Obzvlášť ze začátku se příběh rozjížděl docela pomalu. Navíc seriál obsahuje až příliš mnoho jmen, které si musí člověk pamatovat, aby dokonale chápal všechny souvislosti. S tím se ale samozřejmě u této tématiky počítá, jenže je problém to všechno na první shlédnutí pochytat. Chobotnice se mi opravdu hodně líbila a velmi ráda se k ní zase někdy vrátím. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)
  • Poslední scéna 4. série vzbudila neuvěřitelné ohlasy ze všech koutů světa. Z USA přišel kuriózní dopis, ve kterém údajný miliardář nabízel několik miliónů dolarů tvůrcům seriálu s tím, aby se vrátili k natáčení dalších dílů. (Sonnery)

Reklama

Reklama