Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Grogan k tomuto seriálu (2)

Ztracený svět (1999) 

Možná je to tím, že jsem Doylův román nečetl a tudíž nemám s čím srovnávat, ale musím říct, že tenhle seriál celkem můžu. Je fakt, že scénáristé do seriálu naplácali vše možné i nemožné, takže ve výsledku jde o velmi úsměvnou záležitost, kde nedoporučuji příliš používat mozek a hledat nějakou logiku a smysluplnost. Když to dokážete, tak vás to možná bude i bavit. ()

Heart of the Storm (2002) (S03E22) 

To je otázka, jak tohle zakončení brát. Dlouho mi trvalo, než jsem zjistil, že žádné pokračování není, i když pro takový cliffhanger jsem ho samozřejmě čekal. Autoři tohohle seriálu se i v předchozích řadách snažili o napínavé finále, kde šlo o život všech hrdinů, aby v úvodu nové sezony celou situaci rychle spláchli a nenechali diváky na pochybách, že hlavní hrdinové jsou v pořádku. Možná, že z tohohle guláše už neviděli cestu ven, plus v kombinaci s nízkou sledovaností asi nebyl problém seriál zaříznout. Takže otázka zní, má člověk tohle zakončení brát jako známku absolutní scénáristické bezradnosti nebo že autoři měli koule seriál zakončit zánikem celé plošiny a smrtí všech hlavních hrdinů (i těch, které seriál už dříve opustily, protože nikdy jsme nezjistili, že by se Summerlee nebo Malone skutečně dostali zpět do Anglie). Cynik ve mě věří spíš v první variantu, ale třeba jim křivdím... Každopádně ohodnotit to objektivně nedokážu, tak nehodnotím. ()

Reklama

Reklama