Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenze uživatele Johny203 k tomuto seriálu (5)

Falcon a Winter Soldier (2021) 

Európsky vizuál, nevyvážený scenár, absencia sociálno-politického kontextu, málo charizmatické ústredné duo, slabšia triky (aj keď krídla boli skvelé) a nízky počet epizód. Z tejto charakteristiky by sa The Falcon and the Winter Soldier mohol javiť ako sklamanie, opak je však pravdou. Aj keď ako sklamanie to naozaj aj začínalo. Osobné roviny ktorým sa venovala značná časť prvej epizódy neboli to pravé na rozjazd, navyše boli vykreslené aj veľmi nudne a nezaujímavo (na úrovni Cloak and Dagger), o to lepšie však boli nasledujúce epizódy ktoré viac riešili hlavnú dejovú linku. Seriál postupne gradoval až do momentu keď sa znovu vynorili vedľajšie (osobné) dejové línie. A tak aj keď sa po úvodnej epizóde zdalo že stopáž na rozmedzí šiestich dielov je pre diváka výhodná ( aspoň to bude mať rýchlo za sebou), napokon sa ukázalo že daná látka by ich kľudne zniesla aj viac. Práve absencia reakcií, či už politických špičiek alebo širokej verejnosti, na udalosti odohrávajúce sa v seriáli je nedostatok ktorý zamrzí. Aj Emily VanCamp ako Sharon Carter by vďaka dlhšej stopáži mohla mať väčší priestor. Obzvlášť keď vieme ako neslávne to s jej postavou dopadlo. Suma summarum je spoločný seriál Falcona a Winter Soldiera len o niečo málo slabší ako jeho predchodca Wandavision.Tesné 4*. ()

Nový řád světa (2021) (E01) 

Exteriéry aj interiéry vizuálne nezaujímavé, dej nudný a videoherná akčná scéna ktorá neviem či sa mi páči alebo nie. Pripomína mi to Cloak and Dagger. zatiaľ horšie ako najslabšia časť Wandavision. ()

Power Broker (2021) (E03) 

Emily VanCamp ako Sharon Carter vola presne to čo tento seriál potreboval. Nielen že má, narozdiel od ostatných zúčastnených. charizmu aby dokázala utiahnuť projekt bez väčších hviezd ale aj akčné scény, v ktorých figurovala, boli konečne na úrovni aká sa čakala. Jediným negatívom tak ostávajú slabé triky. ()

Pravda (2021) (E05) 

Škoda že tu nedostáva väčší priestor sociálne politická rovina, tento rozmer sa však nebudoval od začiatku takže to bolo očakávatelné. Druhá polka epizódy - osobná rovina Sama Wilsona, dokonale rozbíja jazdu hlavnou dejovou líniou ktorú sme zažívali od začiatku druhej časti až po skvelý záver tej štvrtej. ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama