Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Leslie Bohem .. Hm. Hned po úvodní letecké sekvence odehrávající se na konci druhé světové války jsem byl mírně nadšen. WW2 můžu a filmy založené nebo nějak propojené s ní jsou mé dvojnásob oblíbené (viz Indiana Jones 3, ...). Potěšilo mě to i proto, že jsem si dlouho myslel že 'Unesení' jsou (jen) ze současnosti. Hodnocení vychází ze zatím prvního viděného dílu a za týden určitě počkám do pozdních hodin na další. Alespoň se namlsám na 'Válku světů'. .. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál může opravdu hodně nabídnout, tedy v prvním díle je hroznýaž úsměvný,,,, ve druhém díle začíná být zajímavý,,,, ve třetím objevujete, ale stále je úsměvný,,,, ve čtvrtém už se zarážíte jak je neobvyklý. ..V pátem jsou už téměř všichni z prvního dílu mrtví a je jen špetka přeživších z dílu druhého,,,, se šestým dílem už přichází ta nekompromisní ujeťárna v podobě vybásněných mimozemšťanů a "božího dítěte". .. Sedmí díl, nebo-li "Jak Flash ke schopnostem přišel", tady mě už začíná seriál nudit, příběh generací je pryč a tupost scénáře nezná hranice. .. V osmém díle so moc nestalo, jen že, bezdrázová vesmírná flashka se přiblížila k Eli a přiletěli mimozemšťani, moc nechci spoilerovat. .. Devátý díl byl Copperfieldovský akčňák. .. Nakonec desátý díl a já jsem rád, že je konec, protože od šestého dílu to byl UFO style s Marvelovským mutantem, před kterým by se hanbil i profesor Xavier. ... Ale dám čtyři hvězdy, hlavně za tu první polovinu seriálu co měla u mě zajímavý feel. :) ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Filmy o ufonech mám ráda, Steven Spielberg je skvělý režisér a to jak jak se tu zezačátku rozjedou příběhy tří různých rodin, které spolu nemají zdánlivě nic společného, postupně se s každou novou generací více "sbližují", až nakonec dojdeme k poslední čtvrté generaci, kde se teprve rozjede pořádný souboj "dobra" a "zla", to prostě nemá chybu. Asi nejvíc mě tady překvapil výkon Dakoty Fanning, jak tahle malá holčička dokázala tak skvěle zahrát tuhle v celé minisérii klíčovou roli, před tím se opravdu klaním. Stejně jako před panem Spielbergem. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Vydarená televízna miniséria s pomerne vyrovnanými dielmi a stupňom zábavnosti. Keby som ale predsa len musel povedať, ktorá pasáž sa mi páčila viac, povedal by som prvá polka príbehu. A práve príbeh zohráva významú úlohu, začíname v 40. rokoch a končíme až po roku 2000 a počas tohto obdobia sledujeme osudy rôznych postáv a generácií, čím nadobúdajú UNESENÍ epický rozmer. Jediné, čo by som tejto minisérií vytkol, sú slabšie vizuálne efekty, či pomalšie tempo rozprávania, ale vzhľadom na to, že sa jedná o televízny projekt, nie sú moje pripomienky príliš opodstatnené. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

1. Diel: čakal som trochu viac, ale aj tak to stálo za to. Dej sa môže zdať zo začiatku trochu chaotický, ale keď si navyknete a spoznáte postavy, ku koncu to už ide. Po skončení sa mi nechcelo veriť, že to malo 85 minút, rýchlo to ubehlo.Samotný herci sú v pohode, len mi chýba trochu lepšia hudba. Efekty sú ne celkom dobrej úrovni, no mimozemšťania vyzerajú akosi umelo, až smiešne. 4* ... 2. Diel: To ma poser. Všetky postavy zostarli o 10 rokov a k tomu boli zobrazené tri rodiny, pričom ani v jednej nebol prítomný otec. Jedným slovom, prvú polhodinu absolútny chaos v postavách. Ale ináč je to dobré, začínajú sa niektoré veci vyjasňovať, na druhú stranu sa vynárajú nové otázky a postavy sa nám pekne vykresľujú. A na moju neradosť ďalšie postavy pribúdajú... (Všeobecne nemá rád filmy (knihy) kde je veľa postáv. Proste nemám pamäť na mená a tváre. Lepšie by bolo, keby mal každý namiesto mena 20 miestne číslo ^^) 4* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Postava Allie Keysové byla časopisem TV Guide zvolena jako 16. největší sci-legenda. (HappySmile)
  • Minisérie Uneseni se kromě diváckého zájmu těšila i přízni odborníků. Získala cenu Emmy v kategorii nejlepší minisérie a byla nominována na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší minisérie či TV film. Americká Akademie sci-fi, fantasy a hororů jí udělila svoji výroční cenu Saturn za nejlepší televizní program a v dalších pěti kategoriích ji nominovala. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (sator)
  • Nejdražší seriál, který byl kdy natočen v Richmondu v Briské Kolumbii. Zároveň také přinesl největší zisky do vancouverské ekonomiky. (HappySmile)

Reklama

Reklama