Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Recenze (662)

ciapok 

všechny recenze uživatele

Dôstojné pokračovanie Mlčania. ... Mason Verger: I guess you wish now that you fed the rest of me to the dogs Hannibal Lecter: No Mason. No I much prefer you the way you are. ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Fakt super, Fosterovou vystřídala jiná superherečka, která vážně netuší, že záleží nejen na chování postavy, ale i na tom, kdo její chování vytváří. Fosterová s Hopkinsem vypadala přece mnohem lépe... Hannibal Cannibal. Krutost jeho kousků nepřidá na požitku z dobrého filmu, ne u Hannibala, jinde možná, leč tu ne. Škoda, že lidem z pozadí filmu jde jen o to, aby vydělali na zvědavosti diváků, je to přece !pokračování Mlčení jehňátek! to nemůže být nic hrozného... Anthony Hopkins si na prvním filmu vyrobil svou image, mě uchvátil. Pokračování mu na kráse nepřidalo. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Asi mi tu doporučíte, abych si zašla koupit brýle, nebo vůbec kam jsem dala něco jako soudnost :), ale mě se ten film líbil, já přirozeně chápu že to podle většiny mělo jít víc na tělo, ale knižní předloha - která je tedy odlišnější než film - taktéž není tak nervydrásající jako Mlčení jehňátek, už má prostě jiný "půvab". Mě to půvabné přišlo. Chybí tomu sice taková rafinovanost pohledů,ale na odpis to není. ()

Kathykat 

všechny recenze uživatele

Hopkins opět perfektní, hudba od Zimmera taky, ovšem příběh trošku slabší. Prasata mi tam jaksi neseděla :D Bylo tam dost věcí, které nedávaly smysl, což mi ve filmech docela vadí (např. jakto, že jeden z nejhledanějších lidí světa mohl jen tak cestovat letadlem, jak se mu zachce?... atd) Další ze série snad natočit pokračování, ovšem neúspěšně.. ()

subo.psycho 

všechny recenze uživatele

KUK ! tento film bol proste Eňo ňuňo ! aj keď na jahniatka to ovšem nemá, hanibal už bol starší a komotnejší a Clarice Sterlingovú dokáže zahrať presvedčivo len lezbička Jodie Foster hoci rusalke Julianne Moore nemôžem ubrať snahu. Celkovo z trilógie asi najslabší snímok. Čaú ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Úpadek proti "Mlčení" víc než zřejmý a ani explicitní kanibalistická hostina či "jiná" agentka Starlingová to nemůže zachránit. Velké zklamání. ()

mechulice 

všechny recenze uživatele

Hopkins byl užasný, trochu mě zklamalo, že tam opět nehrála Jodie Foster. Někde jsem četla, že když Foster odmítla hrát, tak nechtěl hrát ani Hopkins - ale kdo ví co je na tom pravdy. Nakonec musím uznat, že i Julianne Moore se s rolí poprava dobře. Prostě vynikající film. ()

Blue.Cat 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Drogová dealerka H.I.V. pozitivní! nesoucí dítě! vystřelí pětkrát! z malé vzdálenosti na agentku Clarice a trefí ji jen jednou a ještě k tomu do neprůstřelné vesty - Clarice vystřelí jednou a hnedka ji smrtelně postřelí a dítěti se nic nestane. Po Hannibalovi jdou snad všichni policajti na světě a dostanou ho tři smradlaví chovatelé lidožravých prasat. A ačkoli je Hannibal celosvětově hledaný zločinec, nebrání mu to cestovat bez maskování letadlem (jak prošel všemi těmi kontrolami na letištích???)... Jasně, scénář někdo brutálně překombinoval, nejspíš ve snaze udělat pokračování lepší a víc šokující než Mlčení jehňátek, ale tahle úporná snaha vyrazit divákovi dech se minula účinkem. Některé pasáže jsou ale povedené jako například Florencie s policistou Pazzim - a úžasnou skladbu Vide Cor Meum (a obraz Hannibala, jak si vybírá nádobí) nedostanu asi dlouho z hlavy. ()

michal.vlc 

všechny recenze uživatele

Nedocenění film!! Nepoužil bych termín pikujících holubů jenž letí střemhlav dolů, ale brilantní výkon Hopkinse s nádhernou italskou Florencií. Stojí za to vidět... ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Sám neviem prečo som tomu dal ****, Hannibal by si zaslúžil film viac "na úrovni". Mal som totiž pocit, že sledujem 2 hodinového komisára Rexa... S vyvrcholením vo Florencii to ale nabralo gule, samotné zábery s Hannibalom boli super, od ľahkých psychologických narážok a symbolov cez dôkladné plány až po úchylné finále. A myslím, že celkové skóre filmu zachránila práve samotná postava Hannibala a prirodzený rešpekt z nej, tak ako ju vytvorili už v Mlčaní jahniat a vďaka skvelému Hopkinsovmu výkonu. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, mě se Hannibal líbil víc než Mlčení jehňátek. Mlčení mi přišlo trochu patetické. Jodie Foster má málo výrazových prostředků. Hannibal je zajímavý! Od začátku do konce je zajímavý děj a já jsem si ho patřičně užila po tmě a bez reklam. Bez prostojů, žádná idylka, plno idiotů mě teda štvalo, ale právník dostal bravurně za vyučenou, to byl pro mě zlatý hřeb Lecterovi suverénnosti. Pro mě určitě za 5. ()

janejudyjune 

všechny recenze uživatele

Jak moc mne Mlčení jehňátek nadchlo, tak mě Hannibal zklamal. První zklamání bylo, že special agent Clarice Starling už nehrála Jodie Foster, další bylo to, že Hannibal kvůli ne úplně podařenému scénáři, již nevynikal tak dokonale jako před tím, i když Anthony Hopkins byl výborný jako vždy. ()

JacobBlack 

všechny recenze uživatele

Film Hannibal pojednává o šíleném psychatrovi a zárověň úchylným vrahovi Dr. Hannibalu Lectrovi. Dr. Hannibala Lectra v tomto dílu ztvárnil Anthony Hopkins, který se podle mne dokázal do té role úžasně vžít a tím tomu dal "šťávu". Hannibal v mnoha léčebnách kde napadal sestry a urážel doktory. Několikrát se mu podařilo utéct. Když byl ještě v ústavu chodila za dím zvláštní agentka od FBI Clarice Starlingová (Julianne Mooreová) a jen na její otázky odpovídal, protože když od odpověděl ona musela něco prozradit o sobě. Když se Lectrovi podařilo utéct schovával se čes ve Florencii kde se vydával za znalce umnění a kde se mu podaří zabít policistu Pazziho, kterému rozřízne břicho jako jako biblické postavě a přehodí ho přes balkón. Hannibal hraje se Starlingovou hru na "kočku a na myš" než ho unese jeho dávný pacient Mason Verger (Gary Oldman) , kterého přinutil , aby si seřezal kůži z obličeje a nakrmil tím psy. Mason Hannibal chytne a připravil pro něj odplatu kde chtěl Hannibala předhodit divokým prasatů , která byla cvičená na zabíjení. Včas tomu zabrání Starlingová , jenže jí postřelí a tak Hannibal jí v mrákotách odváží do domu jejího kolegy Paula Krendlera. Kde jí vyoperuje kulku z těla, když se probere Hannibal připravil večeři kde je i Paul a jako hlavní chod se podával Paulův mozek. Starlingová nahlásí policii kde je a ta pro ní jede,Hannibal chce pláchnou , ale ona nasadí jemu a sobě pouta a tak mu nezbívá nic jiného , než aby někomu usekl zápěstí. Nakonec ho usekne sobě, protože Starlingovou na to až mo miluje a opět se mu podaří pláchnout. Tento film se mi velice líbil protože zvolili úžasné herce a film byl natočen jako žánr mezi Sci-fi a hororem. Pro lidi kteří úplně nemusí hotové krváky je tohle pravé ořechové ;) ()

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek se stalo pojmem ve světové kinematografii a Anthony Hopkins coby doktor Hannibal Lecter jakbysmet. Roli šíleného a zároveň geniálního vědce zahrál neopakovatelně kouzelně, charisma z něj stříkalo na všechny strany a důvtip mohl rozdávat plnými hrstmi. Je až s podivem, že jsme se filmového pokračování nedočkali o mnoho let dříve. Nicméně... To kouzlo dokonalé distinguovaného vraha s dobrým vkusem pramenilo právě z jeho tajemnosti, zásad, elegance. Ale čím více se s panem Lecterem seznamujeme, tím víc vidíme i jeho chyb, z geniální nekonvenčnosti se stává jen psychopatická úchylnost a představu jakési pomyslné preciznosti boří fakt, že se nechá tak jednoduše chytit vesnickými burany, kteří ho sledují. V tomhle je ve scénáři obrovská díra. Na druhou stranu se ale scénáristům povedlo občas šokovat, například při "poslední večeři" nebo praktické ukázce na přednášce o slavných oběšencích. A v neposlední řadě i v počtu svých končetin. Ale buďme upřímní, jedničce to nesahá ani po kotníky, i když o zase tak špatný film se nejedná. ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

Trošku už vykrádání hrobů. Lecter jako lákadlo pro diváky asi i trochu zafungoval, ale to je všechno. Největším zklamáním pro mě byla Moore, jako Starlingová. Ta se mi do té role hodila asi jako Eva Holubová. Jestliže dávám jehňátkům nevyhnutelných pět, tady jsou ty dvě až moc. Taky proto, že se filmové zpracování konce příběhu značně liší od knižní předlohy. Nechápu proč. V knize končí Starlingová a DrLecter jako spokojení milenci, což zřejmě nemohli američtí "zachránci světa" připustit. Přece nenechají agentku tak skrz naskrz dokonalého FBI, spustit se s hlavním padouchem. Tím to ovšem celé zničili. Harris se s tím piplá, aby vygradoval k tomuto konci a oni to utnou, jako kdyby tam dali reklamu s uječeným zeleným hajzlem. Škoda !!! (mimochodem představa sexu Starlingové s Lecterem, který je zmíněn v knize je lákavá a nevím, jestli a kým by byla tato scéna vůbec režijně zvládnuta) Dalo by se klidně říct že tento film je znesvěcením knižní předlohy a totálním pošlapáním jakékoliv úcty k autorovi. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Přibylo nechutných scén (což nevidím jako přínos), ale určitá kvalita zůstala. Na Julianne Moore se dá zvyknout, Hopkins odvedl svůj standart a zasazení děje do Itálie je docela příjemné. Ridley Scott už natočil lepší věci, ale za Hannibala se stydět určitě nemusí. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Každý ze tří filmů je úplně jiný, což se mi líbí per se. Scottův Hannibal byl režijně i herecky obstojně uchopený, děj dobře gradoval, jen ten začátek a konecmi přišly takové nezapadající. Navíc, Jehňátka nepotřebovala žádný (brutálně šokující či jiný) nátěr, který by překryl drobné nedokonalosti. Každopádně, hamižnost budiž potrestána. 80% ()

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama