Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Sympatický filmeček, který částečně upomíná na policejní filmy 80-ých let. Mít výraznější režijní péči – jejíž absence je hlavním nedostatkem filmu – dopadl by ve srovnání s tematicky podobným, leč nadutým TRAINING DAY ještě daleko líp. Nápad zasadit fiktivní příběh o vykoupení „špinavého“ poldy do historického rámce rasových nepokojů v L.A. vypadal na papíře velmi dobře, ve výsledku bohužel příliš nefunguje. Škoda, Kurt by si to zasloužil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odporně průměrný krimimální snímek, který nevyniká absolutně ničím a naopak se utápí v tunách klišé a provařených dějových peripetiích. Nepomohou ani výtečně zahrané vedlejší role a sympatický Scott Speedman, kterého mám stále zaškatulkovaného, jako medika z Underworldu. Souboj dobrých poldů proti zlým je zcela rutinní a nikterak strhující záležitost. S přihlédnutím k tomu, že scénář dělal samotný Brian Helgeland je tento fakt trochu zarážející. Russellovi však role sedla slušně a tak nejvíce vadí příliš pomalé tempo. Akce je na akční film skutečně minimum a zručně natočená rovněž zrovna dvakrát není. Jedna silná scéna se tam ovšem najde a má ji na svědomí doktorka z ER... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Eldon Perry (Kurt Russel) je nekompromisní polda, který pokračuje v dlouholeté tradici své rodiny v policejní práci (i přes problémy, které mu jeho práce přináší v osobním životě). Je pro svoji práci natolik zapálený, že neváhá sám zákon někdy porušit, pokud to pročistí vzduch v L.A. nebo zachrání některého z kolegů před stíháním z vnitřního. Do stejné praxe hodlá zasvětit i svého parťáka Bobbyho (Scott Speedman), během náročného případu brutálních vražd během vloupačky ... Když jsem si četl před filmem komentáře, říkal jsem si co všichni mají s podobností s Training Day. Ale při filmu jsem pochopil - Temný stín je taková nenápadná kopie - jasně, o chlup horší scénář a ani režie nebyla tak nápaditá, ale celkově jsem se u Temného stínu bavil o něco víc. Neptejte se mne proč tomu tak bylo, ale prostě mi to sedlo víc. Možná mě zaujal Kurt Russel, kterému tady ta role sedla jako "prdel na hrnec" (omlouvám se za ta slova, ale lepší přirovnání neznám). Lehce nadprůměrná detektivka .. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chlapík menom David Ayer má za modlu len dve veci: policajné krimi a Los Angeles. V týchto témach sa dobre orientuje, s radosťou ich servíruje a takmer vždy sa podaria. Dark Blue je však pre mňa osobne krok mimo. Chýbala mi tá drsná, dravá atmosféra a vážnosť situácie, ako v jeho neskorších počinoch. Finálny monológ taktiež veľa nezmenil. Film nie je vyslovene zlý, môže poslúžiť ako skvelé predjedlo pred tým, čo bude nasledovať. (8.6.2017) (3.8.2022) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový klasický policajtský film, kterých se už dneska moc netočí - o poldech z ulice, kteří bojují proti zločinu jak se dá, i když to znamená porušovat zákon. Je v tom všechno, co by se dalo čekat - protřelý mazák vs. začínající bažant, alkoholismus, rozpadající se manželství. Ale hlavně díky Kurtu Russelovi, který na to pořád s přehledem má je to slušná podívaná. A posledních 30 minut (akce v ghettu uprostřed řádění negrů a závěrečný výstup při udělování hodností) je vynikajících. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama