Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zoberte film Mumie (1999), pridajte doňho akýkoľvek film s rozdvojenou osobnosťou, celé to natrite komiksovými farbami a rozťahajte na seriál. Nefunguje to. Oscar Isaac nie je moja šálka kávy. Bavil ma jedine tak v Ex Machina. Komiksový projekt musí mať hrdinu, hrdinov, ktorí Vás budú na prvú dobrú baviť. Moon Knight je ako Superman z Egypta okolo ktorého pobehuje bahrajnská verzia Rachel Weisz. A čo záporáci? Nezaujímavý Ethan Hawke a nad ním akási rozprávková, obavy nevzbudzujúca bytosť. Neverím tomu, že by mohol Moon Knight začať dostávať nejaký priestor v marvelovských filmoch. Je slepou uličkou. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

No abych se přiznal, tak jsem od toho čekal daleko víc. Jako Oscar Isaac je perfektní, to jeho rozdělování osobností, kdy člověk nevěděl co se najednou děje, byla prostě paráda, ale to bylo asi tak všechno. Souboje nejsou nic moc a i z toho záporáka se dalo vytřískat daleko víc. Jako čtenář komiksu, jsem moc dobře věděl, co se dělo v momentu, kdy si nic nepamatoval Mark a ani Steven. Tím ani ta podtitulková scéna(i když je určitě top), už nebyla pro mě moc velké překvapení. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování první epizody jsem vrněl blahem, ale mé nadšení nemělo dlouhého trvání. S každým dalším dílem šlo všechno z kopce. A jelikož nejsem fanouškem historie, nelíbilo se mi zasazení do starověkého Egypta (taková Mumie dokázala tuhle tématiku využít stokrát lépe). Oscar Isaac je jediným opravdovým pozitivem celého seriálu, zatímco Ethan Hawk ho celý odzíval. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Jsem rád, že se Marvel rozhodl jít trochu jinou cestou. Nový hrdina, s tváří sympaťáka Oscara Isaaca, s nádechem humoru, v egyptském hávu a s velmi obstojným CGI. Je pravdou, že se snažili nám hodně zamotat hlavu a na konci jsem měl pár otázek, které by si k celkové spokojenosti zasloužilo zodpovědět. Celkově ale spokojenost a i za odvahu jít jiným směrem a rád Moon Knighta ještě někdy uvidím. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Marvelu se musí nechat, že se v případě seriálů nebojí experimentovat. Každý další je jiný než ty předchozí a to platí i pro Moon Knighta. Ano, pozornost se spíše soustředí na jeho "civilní já", ale nudné to rozhodně není. Hlavně a především díky skvělému výkonu Oscara Isaaca. Bonusem je pro mě inspirace egyptskou mytologií i výtečná hlavní ženská hrdinka. Dalším kladem je to, že je seriál poměrně drsný. A pochvalu si zaslouží i velmi svižné finále první řady. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Ethan Hawke potvrdil, že jeho verze postavy je částečně inspirována Davidem Koreshem (vlastním jménem Vernon Wayne Howell), který vedl náboženské hnutí Davidánů. Ten se považoval za proroka, který zahájí apokalypsu a získal si řadu příznivců. Sám byl fanouškem zbraní, které začal shromažďovat v sídle své sekty na ranči Mount Carmel Center. Díky tomu se o něj a o jeho skupinu začal zajímat ATF (Úřad pro alkohol, tabák, zbraně a výbušniny). Koresh zemřel při požáru během zásahu ozbrojených složek FBI na ranč, který se proslavil jako incident ve Waco. (Kubaaa97)
  • Oscar Isaac sbíral komiksy, když byl mladý, ale nikdy neslyšel o Moon Knightovi, když byl obsazen. (KGBelik)
  • Ethan Hawke řekl v rozhovoru pro BBC Radio 1, že roli Arthura Harrowa získal poté, co ho náhodou potkal Oscar Isaac, představitel protagonisty Moon Knighta, v kavárně, když čekal na svoji objednávku a zeptal se ho, jestli by s ním nechtěl hrát v seriálu pro Marvel. Ethan Hawke, Oscarův fanoušek, prý okamžitě odvětil „proč ne“. Roli oficiálně dostal později toho dne, když mu volali producenti seriálu. (spacemaster)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama