Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hroch, krokodýl a pták vejdou do baru a začnou rváčku... Moon Knight je trochu něco jiného než kdokoliv mohl očekávat. Což je na jednu stranu fajn a na tu druhou hodně špatně. Násilný a krvavý potenciál je pořešený kulišácky. Mrtvoly a krvavé zabíjení tu je, ale bohužel v probliku, o který divák vždy přijde a hrdina se tak často probouzí s hromadou mrtvol okolo a zakrvácenýma rukama. Výborná je ovšem linie s přeskakujícími osobnostmi vrcholící v psychiatrické léčebně. Díly jsou bohužel nevyvážené. Ty co dělal Diab postrádají šmrnc a jen rutinně za sebe skládají scény. Moorhead s Bensonem si naopak hrají, překvapují a dodávají toliko potřebnou atmosféru zmatku a nejistoty. Isaac je typově skvěle vybraný a jediným problém vidím s vyměknutím Spectora ve finálních dílech. Kouká se na to dobře a ano na Disneyovku je to krapet drsnější, ale Moon Knight měl potenciál Deadpoola a ten zůstal bohužel zcela nenaplněn. Kouká se na to ale docela dobře, to zase jo. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže tu máme (po pádu probliku).... Lokiho, WV, Hawkeie, Falkona a Soldiera a teď M. Knighta. A to vyjmenovávám jen hrané seroše. A to nepočítám filmy. Každý z nich je úplně jiný. Každý z nich má divákovi co nabídnout. Moon Knight z nich není  ten nejlepší, i když jsem si to po dvou prvních dílech myslel! Ale kvalitou spadá určitě do první poloviny. Opravdu jsem zvědavý jak moc se Egyptští bohové zapojí don nějakých budoucích bitev. Za mě 76% a 4* ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

V zásadě takhle nějak bych si představoval zástupce nekonečnýho množství MCU odboček. Nějakej nápad (Moon Knight byl a asi vždycky bude můj nejoblíbenější komiks, hlavně teda run, kdy Marc Spector cestuje do budoucnosti :)), solidní řemeslo, žádný plácání ničeho navíc, určitě ne dalších postav z MCU, sem tam přihodit odkaz na hlavní větev filmvesmíru, a je to. Ale je pravda, že seriálovej Moon Knight umí být občas nuda, a vrcholí dalším CGI gulášem za pár korun. A nemá takovej ten pocit dokončení, komplentace, zkrátka působí jako polotovar, kterej se snad dodělá v další řadě. Což je samozřejmě škoda. Přitom se ale tvůrcům podařilo překročit stín západní produkce a vytvořit ženskou hrdinku, která v podání May Calamawy - si myslím - dokáže stát bok po boku se Scarlett nebo Florence. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sladce netradiční seriál s vtahující premisou, který dokáže stát velmi pevně i mimo mateřské základy olbřímího Marvel univerza. Duo režisérů Jeremyho Slatera a Douga Moencha zkrátka stvořilo dynamickou a po akční stránce opravdu velkorysou podívanou, v níž Oscar Isaac a jeho další osobnosti absolutně kralují. Ve finále Vám tedy ani nebude moc vadit občasné velmi špatné digitální triky či lehce natahovaná stopáž jednotlivých epizod. Pokud tedy hledáte odlehčenou seriálovou komiksovou jízdu s příchutí egyptské mytologie, vězte, že jste ji právě našli. Skvělá práce! (Disney+) „Embrace the chaos.” ()

Zek 

všechny recenze uživatele

No abych se přiznal, tak jsem od toho čekal daleko víc. Jako Oscar Isaac je perfektní, to jeho rozdělování osobností, kdy člověk nevěděl co se najednou děje, byla prostě paráda, ale to bylo asi tak všechno. Souboje nejsou nic moc a i z toho záporáka se dalo vytřískat daleko víc. Jako čtenář komiksu, jsem moc dobře věděl, co se dělo v momentu, kdy si nic nepamatoval Mark a ani Steven. Tím ani ta podtitulková scéna(i když je určitě top), už nebyla pro mě moc velké překvapení. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Antonia Salib nejenže nadabovala postavu Tveret, ale také ji fyzicky ztvárnila. Nicméně, na rozdíl od typických motion-capture postav, při kterých musí mít herec na sobě speciální kostým, Antonia nosila kostým své postavy s botami na platformě a tyčí na zádech pro naznačení její výšky ve finálním zpracování. (Kubaaa97)
  • Píseň „Wake Me Up“ od skupiny Wham! velice zřetelně odkazuje na Steveovo (Oscar Isaac) přání, aby se probudil z noční můry, kterou si právě prochází. (Kubaaa97)
  • V úvodní scéně si můžeme všimnout tetování na pravém předloktí Arthura (Ethan Hawke). Jsou na něm vyobrazeny hlavy krokodýla. Jedná se o odkaz na Ammit (v češtině Amemait), což je mytologická bytost pocházející ze starověkého Egypta spojená s podsvětním soudem. Zobrazuje se s hlavou krokodýla, trupem a nohami lva a zadní částí těla hrocha. Egypťané věřili, že když člověk umře, bůh smrti Anubis položí na váhu lidské srdce oproti váze pírka, a pokud je srdce těžší, člověk je předhozen právě Amemait k sežrání. (NiWi)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama