Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Znamení víry

  • USA The Exorcist: Believer (více)
Trailer 11

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor (na Oscara nominovaný Leslie Odom, Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení o těhotnou manželku. Naštěstí se podařilo zachránit novorozenou dcerku Angelu, o kterou se Victor od té doby vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se jednoho dne Angela nevrátí domů ze školy. Zmizela společně se spolužačkou Katherine v lese za městem a zoufalí rodiče, policisté, vojáci a dobrovolníci po nich marně pátrají. Třetího dne se stane zázrak. Dezorientované a vyčerpané dívky se objeví na malé farmě, daleko od místa, kde zmizely. Bezmeznou radost však záhy vystřídá narůstající znepokojení. Po důkladném lékařském vyšetření jsou sice Angela i Katherine označeny za zcela zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen nepříjemnou vzpomínku. Zkušený exorcista by na první pohled poznal, že jsou obě dívky posedlé. Victor je ale pragmatik, který na peklo ani nebe nevěří, dokud ho nezažije na vlastní kůži. Tou dobou už ale může být pozdě. Pro všechny. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 11

Recenze (136)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Greenovy dřívější filmy mi celkem seděly, halloweenskou trilogii jsem ale vynechal a po Znamení víry tuším, že jsem udělal dobře. Takhle totiž vypadá definice rutinního hororu, kde se všechno tak nějak děje, protože musí, ale ve výsledku to nepřenáší na diváka vůbec nic. Bohužel je to ale zároveň sequel k jednomu z nejuctívanějších žánrových filmů všech dob, kterému se Znamení navíc snaží skládat různými způsoby poctu, přitom ale dělá všechno uměleji a ošklivěji. Takže chápu to znechucení. Nicméně budu fér, prvních 40 minut celkem šlape a dokonce se v nich daří budovat i nějakou atmosféru, film má pár zajímavých nápadů a Leslie Odom Jr. je podle mě skvělý herec, který by si zasloužil lepší role. Do kytek to jde až v té zbylé polovině, nakonec teda za mě 5/10 s odřenýma ušima a snad se Friedkin opravdu vrátí jako duch, aby Greena po nocích zaslouženě strašil. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině. Scény na Haiti byly velmi zajímavé a pěkně se na ně koukalo. Příběh se pak tady od toho odpíchne a ocitneme se kdesi v americkém městečku. Přiznávám se, že vyznávám klasické lekačky a naháněčky. Ty mám mnohem radši. Na těch dvou posedlých holčinách se maskéři pěkně vyřádili, ale to k takovým filmům patří. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvě červotočem posedlé mladice pouští hrůzu na diváky. Režie má ale nádech rutiny a nápady v ní zanikají. Koncept  přitom není vůbec špatný. Navazuje se na klasiku Vymítač dábla návratem ústředních ženských postav. Linda Blair a Ellen Burstyn mají stále touhu i po mnoha letech utkat se s rohatým zlem, nakonec se mu postaví jen druhá jmenovaná. Nápady se najdou. Téma je sice notně provařené, takže je vůbec zázrak, že se objeví něco s rozměrem originality. Počáteční ztracení dívek v lese, následný vzestup jejich posedlosti až po třeskuté finále s vymítáním, kde se kněz dostaví na poslední chvíli. Tyhle prvky byly poměrně neotřelé, jen režisér David Gordon Green na ně tolik nebral důrazný zřetel. Tu hrůzu prostě měl více znásobit. Překvapivě se nedostaví žádná šokující scéna, i když ďábel byl ve formě, hlasy dívek měnil ostošest a knězi otočil hlavičku s následným zlomením krku, skutečný hnus prostě absentuje. Z hereckého hlediska vynikají Jennifer Nettles a Lidya Jewett, naopak Leslie Odom v roli otce je až otravný a dostal dost prostoru. Horory s námětem vymítání originalitou už dávno nehýří, postupně vyklízí pole a diváky přestaly šokovat. Když se tahle série důstojně zakončila i přes své nedostatky, tak je to vlastně úspěch. 7/10 ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Nevím, jestli je tenhle film víc zbytečný, nebo víc blbý. U obojího ale můžu použít slovo HROZNĚ. Naprosto vypatlaný scénář, kde holka někomu vyškrábe oči (samozřejmě mimo kameru 💕), načež ji odvezou do blázince. Následně se rodiče rozhodnou pro ono očekávané vymýtání. Jasně, vemte si holku domů, však se nic hroznýho nestalo 😌😍🤩 Ať vám bůh žehná! Slay! 🤩 Do půlky jsem snímek akceptoval, protože se tvářil, že nás čeká hodně, bohužel se nestane všehovšudy skoro nic. Jen si bůch zahraje trik, jenže musím říct, že za to nestál. Fakt to celé vzniklo, aby měly dvě postavy z originálu cameo? Protože přesně tak to na mě působí. Co na tom, že herci hrajou slušně, ale hrajou naprostý nic. Omlouvám se, že jsem tu použil svůj humor, který nikdo nepochopí, ale nějak se z tohohle paskvilu potřebuju zotavit. A vy? Nechoďte na to. PS: Dolby atmos totálně k ničemu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To vám bylo třeba vyplnit volný čas mezi čekáním na další akci a v kině zrovna běžel tento film, tudíž jsem se zcela neplánovaně ocitnul po velmi dlouhé době v kině. Moc lidí nemělo stejný plán, a tento snímek nalákal do kina asi jen 4 další páry. Rozhodně se neřadím do fanklubu původního filmu a šel jsem na snímek bez jakýchkoli očekávání. Nejspíš právě proto jsem z něj neodcházel s nijak zvlášť špatným pocitem. Filmu bych vytknul především hrozně roztahaný úvod, příliš černé obsazení a hodně prapodivnou závěrečnou vymítací seanci, kde se skloubil křesťanský přístup s vúdú, což tak nějak vystihovalo samotný snímek, což je takový poslepovaný kočkopes.. Naopak několik lekaček bylo poměrně povedených. Snímek je více zbytečný než špatný. Nejednalo se o průser, příliš jsem nepropadal nudě. V rámci žánru se zkrátka jedná o průměrnou záležitost. [55 %] ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Počas výroby sa krátko povrávalo, že William Friedkin sa podieľa na tomto filme. Friedkin okamžite tweetoval: "To nie je fáma, to je lož." Ďalej uviedol, že „na svete nie je dosť peňazí ani motivácie“, aby ho prinútili akokoľvek pracovať na tomto filme. (Arsenal83)
  • V polovici decembra 2022 bola výroba filmu predčasne zastavená až do prejdenia sviatkov po tom, čo mal Odom „nešpecifikovaný zdravotný problém“. (Arsenal83)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama