Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna Elliotová se kdysi nechala přesvědčit, aby si nebrala fešáka ze skromných poměrů. Po osmi letech na něj ale narazí znovu a pravá láska možná dostane druhou šanci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojná. V čase keď som si to pustila to bolo presne to čo som potrebovala vidieť. Dokonca ani oko nezostalo suché a to som presne vedela o čo pôjde. Hlavná hrdinka z môjho pohľadu vhodne vybratá plus aj dobre hrala, kapitán sa mi síce ako muž až tak nepozdával, ale hral dobre. Farbou pleti iných účinkujúcich sa kvôli krátkosti okamihov vo vesmíre naozaj nemienim pri hodnotení filmu zaoberať. Áno je to klasika nenatočená klasicky...A? Nechápem toto nízke hodnotenie a preto hviezdičku navyše rada prihodím. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nové spracovania románov Jane Austen sa mi zdajú celkom vydarené, a Anna Elliotová (Presviedčanie) nie je výnimkou. Aj keď sú hodnotenia viacmenej priemerné, mne sa toto spracovanie celkom pozdávalo a film som si užil. Samozrejme, do popredia vystupovala (ako vždy) najmä vynikajúca výprava - od pompéznych anglických kulís až po pôsobivé kostýmy. Scenár je síce na dnešné pomery dosť klišovitý, ale o tom je v podstate dobová tvorba Jane Austen. Ale mne sa to aj tak páčilo, čomu dopomohli aj taktné dialógy a celkové prevedenie tohto románu na plátno. Herecké obsadenie sa mi páčilo, dokonca aj Henry Golding úplne vystihol postavu sliziaka Williama. Dakota Johnson je výborná herečka (škoda, že bude už navždy spätá s preceňovanou "ságou" 50 Shades), a jej prevedenie Anny bolo skutočne vydarené. ()

Reklama

Ponds 

všechny recenze uživatele

Jane Austen je klasika. Pýchu a předsudek s Keirou Knightley miluju. Ale tohle? Ne. Ale přiznávám, že jsem se těšila. Pominu, že hlavní hrdiny hrají, kdo ví proč, Američané. Stejně jako v Emmě. Britové mají dost svých herců, kterým by role sedly více. Ale proč ta diverzita? Henry Golding je sice okouzlující ve všem, kde hraje a jen kvůli němu dávám hvězdičku navíc, ale když už chci dělat adaptaci románu, tak se ho držím a neudělám z toho takový mix (viz Bridgertonovi)...O dobovém vyobrazení se raději ani nebudu rozepisovat. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Now, we're worse than exes. We're friends. Jane Austen nejde občůrat, takže Persuasion ve vytyčených mantinelech občas působí jako slon v porcelánu. Jenže, Dakotu Johnson mám rád a bavilo mě, když na mě mluvila, mrkala nebo koulela očima. Něco na tomhle po-fleabagování Austenové je. Příjemné rozptýlení. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film táhne Dakota Johnson, na kterou je radost pohledět. Dakota patří mezi nejkrásnější herečky Hollywoodu. Ve filmu vidíme krásné kostýmy, divák také věří době, ve které se to odehrává, filmaři tedy vystihli i prostředí. Negativem je, že hlavní hrdinka promlouvá k divákovi. V jiných žánrech mi to nevadí, ale do historického dramatu se to vůbec nehodí. Snímek má něco přes hodinu a půl, přesto jsem měl pocit, že na to koukám o hodinu déle, film je zdlouhavý a děj tolik neodsejpá. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama