Reklama

Reklama

Batman: Dead End

Akční / Krimi / Fantasy / Krátkometrážní
USA, 2003, 8 min

Temný rytíř zase jednou vyráží vstříc ponurému Gotham City, aby se snad naposledy utkal se svým nejzarytějším protivníkem, šíleným Jokerem. To ale ještě netuší, že na samotném bitevním poli bude pomatený Jack Napier jeho nejmenší problém. (Hurley)

Recenze (157)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jen oddaný až fanatický fanoušek dokáže udělat něco takového. Obzvlášť pokud je to filmařsky zdatný fanoušek;) Některé záběry jsou naprosto nedostižné, a to i přes batmanovský kostým ve stylu šedesátých let alias šedivé pyžamo. Batman: Dead End je crossover se vším všudy, navíc je pěkně temný a velice dobře využívá všechny rekvizity "předloh". Natočit takhle nadupaný celovečerák, můžeme zapomenout i na Tima Burtona. ()

erazmus 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že tomuto dílku dám pět hvězd... ale nemohu a ani nechci. Tak obrovský potenciál, tak nádherně rozehraný příběh a atmosféra, kterou můžou mnohé komerční snímky jen závidět... a to vše tvůrci zničí v setině vteřiny. Byl jsem pohlcen dialogem Batmana a Jokera, užíval jsem si tu temnost, tu vypjatost okamžiku, ty záběry do Jokerových očí, jeho stylizaci, svěrací kazajku, zvedajícího se Batmana z kaluže. Jakoby mi před očima oživl komiks, prostě nádhera. A najednou... najednou se vše proměnilo v naprostou blbost nedávající smysl. Jako bych přepnul na jiný program. Zbývá mi tedy jen zatlačit slzu a doufat, že takto ztvárněný Joker se někdy objeví i ve filmu... protože to není ani ten Burtonův, ani ten Nolanův, ale ten Moorův, ten komiksový, kterého mám ze všech nejradši. ()

Reklama

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně profesionální fanouškovský kraťas od asi toho nejfanatičtějšího batmanova stoupence. Kam se na tohle hrabou studiové AvP, AvP2 a jiní žabaři. Tohle je prostě crossover se vším všudy, který se drží všech jeho nepsaných pravidel. Takhle by to mělo vypadat, Marvele, DC a spol.! http://www.youtube.com/watch?v=Hjp0I_okX0w ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Za to fanouškovské nadšení, které navíc jde ruku v ruce s talentem a citem pro comicsový look nemohu dát míň. Líbí se mi, že ač je to amaterský kraťas party nadšenců, tak z technické stránky vůbec není cítit neumětelství a levnost (možná kromě batmana v muscleshirt - ale i ten takhle vypadá v comicsu). Mohu si jen říci: Odkud jen tvůrci vzali ty krásné hračky (AvP :)) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sandy Collora spojil Vetřelce, Predátory a Batmana v jeden krátký, a určitě zajímavý, příběh. Gotham city sice vyslalo k nebi signál z obrysem netopýra, protože městu hrozí nebezpečí, ale Batman se zde setká z něčím více nebezpečným, než je Joker. Joker utekl z blázince a Batman byl povolán k jeho zadržení, ale situace se vyvine úplně jiným směrem. Docela podařený záběr je, když Joker proběhne kaluží vody ve které stojí krysa - pěkné. Batmanovo setkání z Jokerem končí tragicky. Ve filmu se ukáže i Predátor z červeným zbarvením masky i oblečení - efektní. Film končí velice zajímavou situací. Obsazení je následné - ..........BATMAN : CLARK BARTON ..........JOKER : ANDREW KOENIG ..........PREDÁTOR 1 : KURT CARLEY ..........PREDÁTOR 2 : DRAGON DRONET ..........VETŘELEC 1 : JAKE McKINNON ..........ČERVENÝ PREDÁTOR : PATRICK MAGEE Kamera - VINCE TOTO. Hudbu zmiksoval - BOB GREV a krom jiné hudby, použil i klasický song z Predátora. Krátké, ale o to více zajímavé. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film je věnován Theodoru Tamsovi a Ruth Tams Fuguen, otci a sestře producenta Simona Tamse. (Terva)
  • Natáčení filmu trvalo čtyři dny. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v North Hollywood v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama