Reklama

Reklama

Rodáci

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Československo, 1988, 20 h 3 min (Minutáž: 89–95 min)

Režie:

Jiří Adamec

Kamera:

Kristian Hynek

Hrají:

Jan Šťastný, Radoslav Brzobohatý, Jana Hlaváčová, Emma Černá, Stanislav Zindulka, Jaroslava Obermaierová, Antonín Navrátil, Petr Kostka, Jiří Pomeje, Milena Dvorská, Soňa Novotná, Karel Roden (více)
(další profese)

Epizody(13)

Přežili válku a teď někteří nevědí, jak naložit se svým životem. Válečné i poválečné osudy lidí v  malém jihomoravském městečku podle románů Jaroslava Matějky. Mladý Petr Vitásek z jihomoravského městečka Radeč je prostořeký idealista, který má rád pití a děvčata. Po konfliktu s kolaborantským profesorem je vyloučen z gymnázia a přidá se k partyzánům. V přestřelce je raněný. Po válce se stane v Brně redaktorem komunistických novin... Seriál sleduje společenské proměny malebného jihomoravského maloměsta v období 1942 - 1948. Mapuje dobu a lidi v jejich proměnách, v jejich občanských postojích a činech a v jejich charakteristické mnohotvárnosti. Rozsáhlý seriálový projekt podle románů Jaroslava Matějky "Rodáci a odrodilci" a "Kam jdete, rodáci" natočil Jiří Adamec v roce 1988 na politickou objednávku KSČ k 40. výročí Vítězného února. (TV JOJ)

(více)

Recenze uživatele vitak69 k tomuto seriálu (1)

Rodáci (1988) odpad!

Neuvěřitelná lež a bolševická propaganda. Na tom seriálu není ani smítko pravdy. Pokuď někdo tvrdí opak, lže sám sobě. Totálně překroucená historie, což bolševikům šlo ze všeho nejlépe, tedy kromě politických procesů. Chtěl bych vidět soudruha kulhajícího Vitáska, jak se vysmívá poprsí demokratické poslankyně, jestli by si tak troufl vysmívat se i po roce 1948 některé ze soudružek. Myslím, že by to bylo poslední, čemu by se v životě smál. Jestli někomu vadí, že se seriál nějak moc nevysílá, tak mám návrh, co kdyby Němci povolili vysílání Věčného Žida a dalších perliček při budování a rozšiřování své Tisícileté říše? I tyto filmy byly výborně natočené, se skvělou kamerou a dobrými herci. Jestli existuje slušný komunista, pak se najde i slušný fašista či nacista. Mohla by se zavést vzájemná výměna těchto "vynikajících filmů a seriálů". Pravda je, že těch bolševických je trochu víc, budování komunismu u nás trvalo trochu déle, než budování Tisícileté říše. ()

Reklama

Reklama