Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 132)

Hunt 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek ani fantasi filmů ani pohádek, avšak tento musím nadstandartně ohodnotit z mnoha důvodů - výborná výprava, převážná část hereckého obsazení a hlavně scénář, vyprávění a dramaturgie. Až mne překvapilo s jakým tempem, vtipem, nadhledem a citlivým vyprávěním celý film proběhne. Bez zbytečných odboček, bez únavných manevrů, přesto s překvapivým průběhem a propracovaním postav. Příjemné překvapení. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ta anorektická harpyje mě fakt dostala! Nádherně zapšklá, echt zlá baba, kdysi ovšem roztomile rohatá lolitka, s vyzývavě namalovanými rtíky a naivními představami o mužích a opravdové lásce (ta stejně neexistuje, říkali to i ve filmu). Dnes je z romanticky zamilované Zlobilky už jen smutná Zloba - citově deprivovaná stará rašple, pardon, královna, divoce poletující pohádkou naruby. Pohádkou, která z nás mužů, čili chrabrých reků, rytířů v ocelovém brnění, dělá obyčejné debily v plechu, navíc s prošlou záruční lhůtou. Tedy jen nafouklé (a taky nafoukané) staré konzervy s nápisem „KRÁLík na paprice“. Jo jo, měl bych být nasranej, měl bych se vztekat, vřískat a kopat macho-nožičkama. Pak otevřít svou komentátorskou tlamu a na film chrlit síru a oheň, jako by mě ta svinská poletucha právě proměnila v zuřivého havrano-vlko-draka (SPOILER: který si pak ale v boji nechal hodit na čumák smyčku, jako by byl s prominutím nějakej blbej krokodýl, lovenej Stevem Irwinem). Ale já chrlit nebudu. Já se totiž bavil. Přímo královsky (sic!). Doslova jen pár máchnutí křídel Zloby chybělo, aby film vyletěl vzhůru ke hvězdám, ke všem pěti. Stačilo jen o maličko víc přitlačit na scenáristickou pilu, kterou se snažili přeříznout... ale no tak! Já myslel přeříznout moje chlapské ego. Ale když už je řeč o Růžence, nemlich tuhle scénu bych určitě víc zdramatizoval. Šestnáctiletá panna chrní jak dudek, nevzbudí ji ani líbání. Cha! Takže ji klidně můžu ... jen abych ji vysvobodil, samozřejmě! Vždyť já vím, moje stará, milovaná Zlobo, jsem starý prasák. Chlap, no... ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, protože se mi líbí příběhy, které "vysvětlují" proč se záporáci chovají tak jak se chovají a které ukazují, že vlastně nikdo se jako zlý nenarodil, vždycky ho k tomu něco dohnalo. Ač Angelinu Jolie opravdu nemusím, tak uznávám, že vypadá přesně jako kreslená Maleficent a asi těžko by se našel někdo lepší pro její stvárnění. Sečteno a podtrženo, dost se mi to líbilo. Dobře se na to dívalo. 4* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Len zopár scén bolo fajn a atmosféra nebola najhoršia. Občas sa kameramanovi podarilo vystrihnúť fajn záber, inak ale bieda, ktorej veľmi ubližuje zlý scenár a nesympatický casting v čele s otravnou Angelinou Jolie, ktorá dávno stratila punc niečoho jedinečného (aký mala napríklad v 60. sekundách, kedy ju skoro nikto nepoznal a ja som jej predpovedal obrovskú kariéru). Cinemax Trenčín 2014 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $241,410,378 Tržby Celosvetovo $758,539,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,659,674 //počet predaných kusov 2,159,739Tržby za predaj DVD v USA $35,561,771 //počet predaných kusov 1,906,141║ štúdio Disney sa snaží ako hrom o tom niet pochýb aby globálne prerazili naplno nielen v počítačovo animovaných rozprávkach ale aj v hraných projektoch, a z veľkej časti to vychádza aj u tejto zaujímavej takpovediac nádstavbe k Šípkovej Ruženke, samozrejme takých dekoračných chybičiek sa tu nájde dosť, tie prevažne zahľadí pôsobivý výkon Angeliny Jolie, taká Elle Fanning zrovna nie je tip dievky ktorá by svojou krásou v danej úlohe nejak zvlásť ohúrila ale za to je roztomilá a súhra so zlou vílou je sedí, jedovitý démonický pohľad Sharlta Copleya tiež nie je na zahodenie ale mohol sa v príbehu o štipku viac rozmachnúť a udrieť, mohlo to byť viac vypäté, lebo takú príjemnú sávajúcu temnotu z toho bolo cítiť, škodá že miestami sa kalkuluje na schématickosti a viac sa neexperimentovalo, plusom je že niektoré scény vyznejú príjemné roztomilo a nežne , trikovo dosť dobré, trošku som pocítil prírodnú rozmanitosť a nádych veľkoleposti ako u Avatara, fantasy tvory ladili, jedine čarovné víly boli až moc otravné a graficky prestrelené, Slovenský dabing opäť v pohode /videl v kine 3D verziu: 70%/ ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Film měl americkou premiéru 30. května 2014, v den 55. výročí uvedení klasické animované disneyovky Šípková Růženka (1959). (rafix)
  • Šlo o do té doby nejdražší film společnosti Disney. Rozpočet překonal i předcházející nejnákladnější snímek Tron: Legacy 3D (2010). (Dr Lizal)
  • Angelina Jolie uvedla, že důvodem, proč si ve filmu zahrála její dcera Vivienne malou Auroru, byla skutečnost, že ostatní malé děti se jí v kostýmu Zloby bály. Tvůrci na plac vodili i své malé děti, ale všechny se při pohledu na Jolie rozplakaly. Nakonec autoři došli k rozhodnutí, že jediný, kdo se herečky snad bát nebude, bude její vlastní dcera. (Patw)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama