Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 132)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Robert Stromberg se na jeho prvotinu docela předvedl a já jsem s touto vizuální pohádkou spokojený nadmíru. Chvíli jsem v něm viděl Burtona a popravdě jsem si ze začátku myslel, že pohádku zrežíroval právě on. Originálně podaná Šípková Růženka funguje a hlavně velmi zajímavý příběh, který je podán podle svého. Mělo by se začít točit podobných pohádek více, přeci jenom vlastní cesta je daleko lepší než nějaký remake, který většinou dopadá katastrofálně. Anglina Jolie v roli Zloby zazářila a její postava byla vytvořena skvěle, ostatně tak jako celý svět a postavičky. Přemýšlím proč vlastně nedat plný počet a došel jsem k závěru, že žádný větší důvod nevidím, takže ohodnotím tou nejvyšší poctou .. 9/10 = 95% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že v tomhle filmu nemůžeme počítat s kdovíjak napínavým dějem, jelikož příběh Růženky známe všichni a taky pokud Zlobilka byla hodná víla, nevím proč ji vymysleli zrovna takové pekelnické rohy. To jsou ovšem bezpředmětné detaily, já jen, že jsem se nad tím v kině zamyslela. Fantazijní svět Blat byl vymyšlen nádherně, tady se tvůrci s vizuálními efekty opravdu vymazlili a mě tím celou okouzlili. Líbily se mi zpomalé záběry, kdy se třeba Anželína vznesla nad mraky a s roztaženými křídly se kochala západem slunce. Žolík tady opravdu zářila ... nesmírně jí tahle role sedla. Příběh o královně Zlobě je poněkud temnější, bylo až trochu bolestné sledovat jak se opravdu kdysi čisté a důvěřivé srdce vinou zrady změnilo a zatvrdlo. Na druhou stranu ani zloba není věčná a pokud se setkáte s někým kdo vám rány zahojí, vrátí se do vašeho srdce znovu radost. Nevím čím to je, ale když jsem poprvé spatřila její lesní strážce, má první myšlenka byla celý Sauron. Takže si nejsem jistá, zda se tvůrci nechali inspirovat nebo já jestli nejsem jaxi už příliš zaujatá. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $241,410,378 Tržby Celosvetovo $758,539,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,659,674 //počet predaných kusov 2,159,739Tržby za predaj DVD v USA $35,561,771 //počet predaných kusov 1,906,141║ štúdio Disney sa snaží ako hrom o tom niet pochýb aby globálne prerazili naplno nielen v počítačovo animovaných rozprávkach ale aj v hraných projektoch, a z veľkej časti to vychádza aj u tejto zaujímavej takpovediac nádstavbe k Šípkovej Ruženke, samozrejme takých dekoračných chybičiek sa tu nájde dosť, tie prevažne zahľadí pôsobivý výkon Angeliny Jolie, taká Elle Fanning zrovna nie je tip dievky ktorá by svojou krásou v danej úlohe nejak zvlásť ohúrila ale za to je roztomilá a súhra so zlou vílou je sedí, jedovitý démonický pohľad Sharlta Copleya tiež nie je na zahodenie ale mohol sa v príbehu o štipku viac rozmachnúť a udrieť, mohlo to byť viac vypäté, lebo takú príjemnú sávajúcu temnotu z toho bolo cítiť, škodá že miestami sa kalkuluje na schématickosti a viac sa neexperimentovalo, plusom je že niektoré scény vyznejú príjemné roztomilo a nežne , trikovo dosť dobré, trošku som pocítil prírodnú rozmanitosť a nádych veľkoleposti ako u Avatara, fantasy tvory ladili, jedine čarovné víly boli až moc otravné a graficky prestrelené, Slovenský dabing opäť v pohode /videl v kine 3D verziu: 70%/ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nehoráznou slátaninu, ze které polezu po zdi a budu si přát vydloubat si oči kompotovou lžičkou, případně scenáristovi vyříznout srdce lžíci, nebo celý fantasy svět těchto příběhů z růžové zahrady zahrabat bagrem (ten má taky lžíci, že jo? Inu, když člověk u sledování filmu vaří, je jasné, kolem čeho se motají jeho úvahy). Zlobilka, hlavní hrdinku opravdu pojmenovali hodně hloupě. I když Růženka je taky jméno za dolary, marně v paměti pátrám po královně, která by se tak skutečně jmenovala, přes všechny Marie, Teresie, Antonie, Charlotty, Kateřiny, Anny, Alžběty, Elišky a Jany Růženku nenacházím. Hlavní záporák je jako dítě debil (to se okecat nedá), posléze přeroste v opravdu odpudivé monstrum, byl udělaný strašně prvoplánově, škoda toho. Zloba jako mladistvá byla půvabná, pak byla strašidelná, ale ne strašidelná temným kouzlem a záměrem tvůrců, ale v důsledku skutečnosti, že se za poslední dva roky nenajedla. Výrazné lícní kosti jsou jedna věc, ostré výstupky její tváře jsou věc jiná a zcela nesouvisející. Růženka měla být krásná, nebyla. Tyhle nanicovaté bloncky působí křehce a probouzejí ochranitelské pocity. Ve mně stejné pocity probouzejí bezmocné žížaly po dešti. Polibek z pravé lásky je imaginární postava, která se u Disneyho objevila už v Kouzelné romanci. V téhle kategorii to vždycky má jít nějak šejdrem, aby to bylo správně. Dočkala jsem se něčeho jiného než jsem čekala a tím, co jsem dostala, jsem příjemně překvapená. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Na Maleficent som sa tešila hneď ako som si pozrela trailer. Angelinu síce moc nemusím, ale keď som ju uvidela v postave zlej kráľovnej so snehovou tvárou a červeným rúžom, výraznými lícnymi kosťami komplet odetú do temnej čiernej..a tie krídla!! Bola to proste trefa do čierneho. Maleficent zahrala s absolútnou noblesou,eleganciou, no zároveň veľkou nehou a láskou. Dokonalý bol pre mňa moment, v ktorom jej boli odobraté krídla. Trpela som spolu s ňou. Proste to dala ako pravá víla! S obsadením Ruženky a la mladšej Fanningovej som bola taktiež spokojná,hlavne spoločné scény s Angelinou úplne ladili. Pointou je, že ani zlo nie je vždy 100% zlo a každá minca má dve strany. Každopádne ďalšia rozprávka, ktorej sa podarilo odniesť ma preč z reality. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech tržby dosáhly 241,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 759,8 mil. (NIRO)
  • Angelina Jolie uvedla, že důvodem, proč si ve filmu zahrála její dcera Vivienne malou Auroru, byla skutečnost, že ostatní malé děti se jí v kostýmu Zloby bály. Tvůrci na plac vodili i své malé děti, ale všechny se při pohledu na Jolie rozplakaly. Nakonec autoři došli k rozhodnutí, že jediný, kdo se herečky snad bát nebude, bude její vlastní dcera. (Patw)
  • Ve filmu si měl zahrát i skotský herec Peter Capaldi, jeho scéna však byla vystřižena. (uprchlik)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno