Reklama

Reklama

Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov. (Warner Bros. CZ)

Recenze (3 386)

Tauloo 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální perla, což se o všem o ději moc říct nedá. Zvykl jsem si, že Nolanovi příběhy jsou komplikované a ústí ve velkolepá finále, ale tohle bylo i na něj trochu překombinované. Ale na druhou stranu, bavil jsem se a to jde především. ()

lenticer 

všechny recenze uživatele

...vložím data do pohybu vteřinové ručičky... Sorry, to už je moc! Jinak se mi líbí všechny ty situace, ve kterých postavy volí mezi "já" a "my lidstvo" a hádejte, co vyhrává? ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Film, který v první polovině velice vážně koketuje s ambiciózností Vesmírné odysei (mnohoznačné, filozofické sci-fi bez konkrétní zápletky a s nadčasovým obsahem = nerezonuje aktuální katastrofické či přírodní témata, ale obecně uvažuje o vesmíru a člověku v něm), si to v druhé polovině rozmyslí a zůstane velice dobrým sci-fi dobrodružstvím s mainstreamovou záplatkou a rozuzlením. Jaká škoda, už jsem myslel, že máme Odyseu 21. století. ()

Trachta04 

všechny recenze uživatele

Nechám promluvit klasika (snad prominou pánové z Divadla Járy C.) : Vážený pane, Váš dramatický pokus jsem bohužel viděl, a nevím, co Vám mám vytknout dříve, zda chatrný děj, mátožnost postav, či veškeré prohřešky proti zákonům dramatu, jichž jste se stačil dopustit již během prvního jednání. A to nemluvím o tom, co by řeklo publikum na Vaší svéráznou představu o úsvitu......... nejvíce mě udivilo, kolik lze naskládat do filmu patosu, který úplně vyšumí, protože k postavám necítíte vůbec nic!!! Nemluvě o logických kopancích obludných rozměrů a jako perlička nakonec robot poslední generace, námi laškovně zvaný "Krabičák", co to mělo být?! Nolan se musel zákonitě zbláznit. PS: zcela nechápu hodnocení 3 a více. Proč? Jak? ()

Plutotype 

všechny recenze uživatele

Musím reagovať na komentár užívateľa POMO. V ňom poukázal na Nolana, že Interstellarom dokázal "odzbrojujúcou formou a samoúčelným dramatickým tlačením na pílu zamaskovať svoju neschopnosť udržať logickú a emocionálnu kontinualitu rozprávania v paralelných líniách príbehu." Ja som nič také nezaznamenal. Tým ako mi Nolan podal Interstellar som začal premýšľať, že to, čo sa deje v jednom čase na jednom mieste môže mať vplyv na udalosti v inom čase a inom mieste a tieto sú prepojené aj mimo časovej linky, ktorú my dnes poznáme. Udržať emocionálnu rovinu v takejto komplexite? Nech sa páči. Kúpte si kameru a natáčajte. Súhlasím však, že ak niekto nemá schopnosť pochopiť a vycítiť toto z filmu, mohol byť naštvaný. Kto však čakal priamočiary scenár od Nolana ( viz jeho filmy za posledných 15 rokov ) a potom mudruje, nech si pustí Stmívaní alebo Iron Mana ( POMO tieto filmy tiež hodnotí tromi hviezdičkami ako Interstellar ). POMO tiež v komentári spomína, že film sa len tvári, že je epic a hudba je účelová. To je zase veľmi prostá až sprostá degradácia toho, čo producenti nasnímali a prezentujú divákovi ( Van Hoytema / Zimmer ). Film je vizuálne a hudobne v harmónii. Niektorí diváci môžu mať ďalej problém, že akonáhle nerozumejú scenáru alebo ich film "prechytračí" a doplní vizuálne a hudbou, tak sa im ozve komplex, že takto ho naservírovať nechceli. Potom spomínajú, že ho chceli pozerať pomalšie, prestrihať a inak podať. Alebo ako POMO navrhuje - ako dva filmy. To je dosť naivná predstava o tom ako film vzniká a ako ho chcú mať tvorcovia. ()

Mat3s3 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho přemotivovaného vyvrcholení, tak by si Interstellar určitě zasloužil plný počet hvězdiček. Film je to vážně precizně zpracovaný, herecky moc dobře obsazený, zajímavý a napínavý, ale ty veškeré astrofyzikální souvislosti by dokázal rozluštit a ocenit asi jen Dr. Sheldon Cooper, B.S., M.S., M.A., Ph.D., Sc.D. ()

Lampa420 

všechny recenze uživatele

Když vemu jako fakt věci, co se tam dějí a nebudu nad tím moc přemýšlet, tak docela dobré scifi. Silná emocionální reakce.. výborně zahrané:) Efekty taky působily velmi realisticky. Na můj vkus to bylo celeé trošku roztahané, bylo to jako kratký seriál. ()

SatchS 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa ísť do toho bez predsudkov. Po prečítaní recenzií som bol vzrušený ako sedemnásťročná aktivistka na Dni Zeme. Vzhľadom na vycibrený vkus Nolanových fanúšikov (rozumej pätnásťročných pošukov) na fejsbúku s komentármi „best movie ever“ to predsa nemohlo byť zlé. Na začiatku nám Chris predostrie rodinné záležitosti, ktoré sú dôležité kvôli záverečnému dojeniu sĺz. „Nevieš čo je dobrý film, kým si nevidel Interstellar.“ Tiež poznáte ten pocit, keď celý deň brázdite internet a potom sa cítite inteligentne? Nie? Tak bratia Nolanovci ho poznajú dôverne. Každý latentný vedec je nadšený. Teraz totiž konečne vie ako to vo vesmíre chodí. „Bolo to také vedecké a inteligentné <3.“ Čo sa hudby týka. Naozaj obdivujem inovatívny prístup Hansa Zimmera. Miesto bicích nástrojov použil štyri vysávače Electrolux, sláčikovú sekciu nahradil pokazenou klimatizáciou a miesto dychov zapojil fén značky Philips. Chýbal už len krovinorez Husqvarna. Tak veľa peňazí, a taká blbosť. A pritom by stačilo, keby sa Nolan nesnažil do všetkého natlačiť otázku zmyslu života, pridal viac akcie a menej pseudointelektuálnych kecov. ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Dobrý spád, skvělá hudba, super herecké výkony, překvapující, nepředvídatelné...no prostě úžasné. Jen trošičku přeslazený konec, ale to se dá odpustit:-) ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené emotivní a v některých momentech dotažené do nesmyslné absurdnosti jako je Nolanovým zvykem. Tentokrát si musel ale dát ten chlap nějaký slušný matroš při čtení knih ve své soukromé knihovně a podle toho taky vypadá velice zajímavé zakončení filmu. ()

voltamper 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu mam zmiesane pocity. Neviem preco, ale Matthew Mekac mi dost vadil. Hlavne v prvej stvrtine filmu, kym neodletel zo Zeme na misiu. Na druhej strane mnoho skvelych napadov, prace s relativitou a casom, to bola naozaj fantazia. Zopar logickych dier tam bolo, ale cloveka potesi hlavne to, ze nie vsetko dopadlo pozitivne, boli tam aj osobne tragedie, nepodarene ciastkove misie (zdrazanie sa 23 rokov na prvom vysadku..). Co mi vsak viackrat velmi vadilo, bol hrozny strih. Hlavne v scenach pri rozhovoroch dvoch / troch postav. Prienikom spektra su 3*. ()

NiaRibal 

všechny recenze uživatele

Museli jsme o tom doma hodně diskutovat, abychom se dobrali nějakého slušného vysvětlení a pochopení. Bylo to na mě trochu moc dlouhé a ufňukané. Konec byl víc matoucí než vysvětlující. Nicméně ta jízda červí dírou byla super. ()

LaCZik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší Nolanův snímek, nic méně pořád nad průměrem ostatní produkce. Příliš dlouhé, spousta zbytečných scén. Vizuální porno s velikou invencí. ()

Maja008 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan mě zase potěšil, dle mého je Interstellar pravděpodobně nejlepší film odehrávající se ve vesmíru. Je to sice trochu apokalyptická budoucnost lidstva na Zemi, která není ale zas tak daleko, aby to mohlo být tolik reálné. Na druhou stranu jsem ráda, že to byl film z kosmu bez zbytečně protahovaných scén na jejich kosmické lodi a bez nekonečně omýlaných mimozemšťanů. Za ty 3 hodiny se vidí i co se odehrává v kosmu a na různých planetách, ale i na Zemi, a pak to díky bohu nekončí tím, že se chudák-táta dostane živý na Zem. Megalomanských scén s v především burácivou hudbou Hanse Zimmera je tam bohatě, ale i klidnější záběry vesmíru jsem si naprosto užívala. ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Interstellar disponuje obrovským napětím, dech beroucím vizuálem a především obrovskou mocí nad divákem, o kterou se zasloužil samozřejmě Nolan. Přestože mnohokrát překonává intelektuální dosah diváka, nakonec se nám snaží vnutit, že vše je jak má být. Trochu rozporuplné, trochu k zamyšlení... ()

kelley 

všechny recenze uživatele

Jonathane, ne abys do toho filmu cpal nějaké nové myšlenky a nápady ! Neboj brácho, vykrademe všechny scifárny a trochu to promícháme, však oni nám to zase sežerou... Trochu z Hvězdné brány, kousek Vesmírné Odyssey a kousíček, jak tady ten vysvětluje složeným papírem a tužkou tomuhletomu jak funguje zakřivený prostor, to už jsem taky viděl - v Horizontu Události. A uděláme z vycvičeného pilota kosmické lodi úplnýho debila. Ten přece nemůže vědět, jak červí díra teoreticky funguje. Jo, nějaký robot tam taky musí být, jako ve Star Wars nebo třeba ve Vetřelcovi, žejo. Jen bude hranatej. Jednu hvězdičku za to, že se tam aspoň počítá s relativistickým posunem času. Ale jinak se s touhle béčkovou slátaninou běžte laskavě vycpat... ()

rewoluce 

všechny recenze uživatele

Nepamätám sa, kedy som za sci-fi tému udelil full haus v podobe hviezd, ale v tomto prípade som urobil výnimku.. Proste geniálne spracovanie, geniálna réžia, všetko bolo geniálne.Dokonca by som povedal, že na pointe o hľadaní akého si vesmírneho grálu sa podieľal sám Stephen Hawking [?] Neuveriteľné koľko precíznej práce si dali grafici, a strihači. neskutočne veľa práce odviedli postavy z filmu a nehovorím len o hlavných postavách. Napokon celý dej zahŕňa len hrsť hercov a to v konečnom dôsledku rozhodlo.. Detailista som nikdy nebol aj keď v tomto snímku by bolo čo vytknúť, ale nebudem antiAmeričan a film svojou kvalitou by to aj tak presíkal s ďalekým náskokom. Jediné čo sa mi až tak veľmi nepáčilo bol fakt, že šňúrka do botasky mala merať len 1,5 metra a merala zbytočných 2,5.. Chcem tým naznačiť že od chvíle ako sa objavil vo filme pán Matt Da[e]mon, film kľudne mohli skrátiť na dve tri vety a bolo by hotovo. Inak celkom dobrý zážitok pre znalcov SCI-FI teórie.. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

25.03.2023

Trend bobtnajících filmových stopáží pokračuje i letos a po 169minutovém Johnu Wickovi 4 se diváci pomalu ale jistě můžou začít připravovat i na další vydatné kousky. Čerstvě totiž byly odhaleny… (více)

Reklama

Reklama