Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2021 první expedice s lidskou posádkou dorazila na planetu Mars. Výprava zachytí na monitorech podivný objekt a vypraví se k němu. Dojdou k hoře, ke které vyšlou radarový signál. Ten však vyvolá obrovský písečný vír, ve kterém zahynou všichni kromě velitele Luka Grahama. Na místě, kde stála záhadná hora, se objeví socha obřího ženského obličeje. Vzápětí vyráží k Marsu záchranná výprava. Po téměř půlroční cestě je jejich loď těsně před sestupem na oběžnou dráhu poškozena rojem mikrometeoritů. Jedinou nadějí astronautů je zásobovací modul předchozí výpravy. Podaří se jim přistát poblíž poničené základny předchozí výpravy. Objeví tu pološíleného Luka Grahama, který přežil v provizorním skleníku. Když se vzpamatuje, pustí kolegům záznam signálu, který vycházel z vnitřku sochy. Podařilo se mu ho dešifrovat a zjistil, že to je elektromagnetické zobrazení lidské DNA. Podivné je, že kousek chybí. Astronauté se chystají k odletu, potom je napadne, že signál je možná klíčem k tajemství sochy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strašně zvláštní film. A proč? Můžete si vybrat: buď v jeho závěru nenacházíte žádnou pointu, nebo ji nacházíte, ale přijde vám absolutně nijaká. V obou případech to nejspíš vyjde nastejno. Tenhle snímek má jednu zásadní chybu - moc fylosofických myšlenek smíchaných se sentimentem a pramálo akce. Ale ať si říká kdo chce, co chce - mně se "Mise na Mars" celkem líbí.;-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já tenhle film mám strašně rád. Už jen kvůli té myšlence, kterou doprovází výborné herecké výkony v čele s Gary Sinisem a sice atypická avšak velmi chytlavá hudba. Rozhodně mnohem lepší jak konkurenční Red Planet, zejména závěr mě naprosto dostal. Ne kvůli zpracování, ale kvůli hodně atraktivnímu nápadu. Filmy tohoto typu miluju a Mission to Mars je pomyslnou špičkou. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ženy jsou prý z Venuše a muži z Marsu, ale už to asi neplatí. Všechno je jinak a Mise na Mars to odhalila. Nebylo to nějakým obzvlášť zábavným způsobem, ale o nějakou tu interesantní myšlenku se přitom dalo zakopnout a mně bylo příjemné, že jsem se přitom mohl setkat se slušným zástupem známých hollywoodských kosmonautů. Přesto si s šestiletým předstihem odvážně dovolím prorokovat, že v roce 2020 si nebudou Emeričané takhle rozverně poletovat na trase Země - Mars. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda obrovské sklamanie. Oproti iným vesmírnym opusom je film Misia na Mars len cosmic-space fraškou tváriaca sa veľkolepo kvôli objavu, ktorý je pre skupinku kozmonautov nepochopený a nový. Objav-veľký kamenný ksicht na červenej planéte, postupne sa dozvedáme, že je to akási kobka či hrobka dávnych vekov čudné vyzerajúcich pradávných marťanov, ktorý sa pokúsili rozmnožovať na našej (vtedy ešte asi nie) planéte. Po zániku možného života na Marse sa obyvateľstvo rozpustilo po celej galaxií. Jeden však počkal na Marse na nás než ho objavíme. To je asi tak celé. Medzi tým nejaká zápletka a tak. Dĺžkovo príliš zdĺhavé a nudné, škoda skvelého hereckého obsadenia, ktorý nenamútili zas tak veľa vody, efekty boli dosť béčkové (na tú dobu by už mali byť celkom realistické). Taký film o ničom. 45% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $60,883,407Tržby Celosvetovo $110,983,407 ║ Tak očakávania od daného projektu boli asi nemalé, najviac to zlyháva v réžii, v prostoduchom scenári ktorý chce v niektorých momentoch pôsobiť veľkolepo ale opak sa stáva pravdou, či dokonca ani tie triky občas neoslnia. /45%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Povrch planety Mars o rozloze 55 akrů byl postaven z písečných dun, pokryt tisíci kubíky betonu a obarven statisíci litry červené latexové barvy. Ve své době šlo o největší filmovou konstrukci a filmaři ji postavili nedaleko Vancouveru. [Zdroj: měsíčník Cinema 6/2000] (Locksley)

Související novinky

Tom Hanks bydlí na Měsíci

Tom Hanks bydlí na Měsíci

30.03.2009

Hračkářský gigant Mattel se už nemůže dívat, jak konkurenční Hasbro vydělává na filmech inspirovaných svými produkty (Transformers letos dostanou posily v podobě týmu G. I. Joe). Pokud čekáte akční… (více)

Reklama

Reklama