Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

honajz 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to má zajímavou atmosféru, komiksové postupy taky nejsou marné, soundtrack je vynikající, hlavní herec a herečka mají určitý šarm, ale co je to platné, když v příbězích samotných není o co hrát, chybí větší prvek napětí, a když je potřeba, funguje detektiv-upír jako radar, mašina na rozbor krve či DNA, prostě takový kluk vše v jednom. Hodně mi vadilo pár nelogičností a rytmus den-noc byl cele podřízen ne logice děje, ale hlavní postavě. (LA není tak veliké, abych ráno vyjel na místo činu nebo na sraz s klientem a dorazil tam až večer.). Ústřední motiv vztahu upír - lidská holka, ozvláštněný bejvalkou, není k zahození, ale v podstatě se točí kolem tří čtyř neustále opakovaných náznaků a nejde moc do hloubky. Ale uznávám, pohltí to. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po prvních čtyřech dílech velice příjemný dojem budí tento „upírský“ seriál. Jediná chybka kterou ale vidím asi jen já, je že příběh je každý díl jiný. Kamera a kvalita seriálu je na vysoké úrovni, stejně jako sympatické herecké obsazení. Druhý díl byl takřka bezchybný. Prozatím dávám spíše orientační 4* a musím říct že Moonlight nemá daleko k plnému hodnocení. *5.2.09 – Po 8 dílech zvedám na 5*, super seriál, který mě hodně chytnul. Doufám, že mu nedojde šťáva. *7.2.09 - Tak mám za sebou 16 dilů a konec seriálu (bohužel). Seriál mě pořádně chytl a rychle utekl, přál bych si další sérií, nebo třeba pár dílů navíc ;-). Konce jsem se hodně bál, nebyl nejlepší, ale ani nejhorší což je dobře. Celkově 9/10* ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Osobnej vzhliadnutá upírotéka postráda so zármutkom do dnešného dňa Buffy i True Blood, takže historky a srdcabôle "p. eye" alebo "súkromného očka" Mick St. Johna --- ani po úvodných 3 epizódach vás jeho meno neprestane ohromovať --- zaraďujem na seriálový Olymp. Skvelé monológy hlavnej postavy, čo monológy!, čo tam po nich, dokonalá hlavná postava- charakterný, ohľaduplný, rozhodný, komplikovaný, s krásnym úsmevom a nekonečne charizmatický, no niet čo dodať k stvárneniu, o ktoré sa postaral Alex O´Loughlin, možno len, že Mickove monológy ľahko prepočujete. ,) Kopa slovných vtipov založených na vampirizme, originálne nápady, v každej epizóde vzrušenie a humor a nejaká tá fajn myšlienka v rade neposlednom, no nepovedzte že ešte nie ste zaujatí, kto je Mick St. John... Vyhratý vizuál k tomu a svitá celkom nový mesiac... Moonlight si ma absolútne získava, trochu viac tajností na úkor nadmerného polopatizovania a jednoznačne hodnotím túto výborne štylizovanú sériu ešte vyššie! ! ! ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Moonlight mi přišel asi jako nejlepší seriál s upírskou tématikou, i když srovnává se mi to hůř, u jiných kazí dojem další série a tady mi v hlavě zůstala jen ta jedna jediná jako hodně povedená. Není tu žádná překombinovatnost, krvežíznivost, nic, jen prostě je hlavní postavou upír..jinak "člověk" jako každý jiný, kterého potkáváte denně v práci - není to o pití krve a rituálech ale právě spíš o běžném životě. Alex O'Loughlin zde má neuvěřitelné charizma a eleganci, která nevím ani tak jestli je dána tou rolí a upírskostí nebo prostě jím, ale je vážně škoda tak malého prostoru pro jeho realizaci, seriál by určitě další díly snesl. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a netuctově pojatá upírská tématika. Jednotlivé epizody jsou dobře napsané, mají spád a i když se každý díl věnuje jinému případu, vývoj vztahu ústřední dvojice seriál spojuje v jednotný celek. Herci mi byli vesměs sympatičtí, což pochopitelně platí hlavně pro Alexe O´Laughlina a zejména pro sladkou Sophii Myles, bez které bych si "Moonlight" vůbec nedokázal představit. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Když nastala pauza během stávky scénáristů začátkem roku 2008, Sophia Myles (Beth Turner) si ostříhala vlasy k bradě. Když opět začlo natáčení, musela nosit paruku. (TomikZlesa)
  • Seriál je založen na knize Trevora Munsona. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama