Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Recenze (798)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi pletly dva názvy filmů. Oba dva začínají na Smrtonosná. Smrtonosná zbraň je ale jen jedna. Jedná se o dokonalou akci napěchovanou humorem. Skvěle dopadlo spojení dvou nesourodých policajtů, šílence a slušňáka. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Richard Donner nakrútil jednu z mojich najobľúbenejších sérií Lethal Weapon, u nás známa ako Smrtonosná zbraň. I keď ma prvý diel nenadchol tak, ako napríklad dvojka či trojka, stále je to výborný akčný film s nezabudnuteľným duom - Mel Gibson a Danny Glover ako tak trochu bláznivá dvojka policajtov, seržanta Martina Riggsa a Rogera Murtaugha. Navyše nemôžu chýbať špičkové hlášky a skvelá akcia, hlavne tá záverečná. A som rád, že sa tento diel dočkal ešte lepšieho a ešte vtipnejšieho druhého dielu. /85%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici jsem svého času skutečně zbožňoval. Musím říct, že i po letech mě nesmírně baví. Navíc Donner ukázal, že měl vždycky schopnosti k tomu, aby natočil pořádnou akční podívanou s výbornými scénami. Scénář Shana Blacka je jedním z jeho nejlepších, jaké napsal. A Gibson s Gloverem jsou prostě úchvatné charaktery. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Tak jsem začal další klasickou sérii, která mi chybí v mém rejstříku filmů. Ale po Smrtonosné pasti a Terminátorovi mi tenhle úvod přišel asi nejslabší. Na mě ještě pořád moc osmdesátkovej, ale seržant Roger Murtaugh byl přesně takovej, jak jsem si ho z různých popisů představoval. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, je to akční, má to spád, a je to (ne)smrtelně zábavné. Gibson a Glover jsou perfektní dvojka. Jak jsem jim původně nevěřil, tak si mě oba velice rychle získaly. Viděno v půvoním dabingu. Právem klasika žánru. P.S. Jako malý ogara sem si pletl Zbraň s Willisovou Pastí. 88% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Dvojice Gibson & Glover se tímto dílem parádní série stala nezapomenutelnou. Šílený Martin Riggs a stárnoucí Roger Murtaugh se k sobě hodí jako nikdo, ale možná proto jsou tak oblíbení, nejenom mezi diváky, ale i mezi svými kolegy. První díl mne sice zrovna nezaujal, ale měl své jiné kouzlo a to, že se zde začaly prolínat životy mezi těmito dvěma policisty. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Absolutní klasika, kterou můžu vidět pořád a pořád. Nehorázné hlášky, výborně se doplňující Gibson s Gloverem, perfektní režie, zajímavá zápletka. Tentokrát se docela povedl i dabing, takže se to dá poslouchat. Jinak už tady toho bylo hodně napsáno, takže není moc co dodat. Snad jen..Riggsi, hej Riggsi..do prdele..odneste tu sračku z mýho trávníku. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pořádná poctivá akce šmncnutá jiskřivými dialogy geniálně suše pronášenými ůstřední a zcela protichůdnou dvojicí policistů. Věta, kterou pronese Murtaugh (Danny Glover) že je na to moc starej se zabydlela i v dalších, stejně kvalitních pokračování. A asi vůbec nejlepší je scéna, kdy Riggs (Mel Gibson) nakupuje za sto drogy... ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Tak ze dvou smrtonosných záležitostí, které se odehrávají o Vánocích v Kalifornii bez sněhu, zato se spoustou kulek a výbuchů, mám jednoznačně raději tu Bruceovu past. Ale i tak, pan Joshua se nám skoro vyrovná Karlovi a Mel je naprosto uvěřitelný a navíc krásný. Tenkrát jo! Kampak se nám asi poděl? Jenom mám občas pocit lehké nudy, ani nevím proč, snad těch policajtských dvojic je ve filmech příliš. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No abych pravdu řekla, takové filmy mě nikdy moc nebraly, ale když běžel v televizi, nahrála jsem si ho. Moc mě nenadchnul. Možná to bude tím, že jsem pár minut zaspala (ale to bylo únavou, ne nudou). Ten děj a všechno, docela v pohodě, ale akční filmy prostě nikdy nebudou u mě patřit mezi top ten... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Jedna s najlegendárnejšich policajných dvojíc Roge Murtaugh/Riggse, ktorí potierajú vo dne i v noci zločincov. Takto má vyzerať skutočná akčná jazda, kde nebude núdza o skvelé akcie a hlášky, dnes už nesmrteľné. Klasika v žánri. 90% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....dobrý thriller rokov 80-tych.....i s odstupom času pozerateľné....možno vtedy M.G. ešte ne.ebalo na hlavu ani v nej.... ()

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama