Reklama

Reklama

Dvanásti starostlivo vybraní a vycvičení astronauti sa vydajú na desaťročnú cestu vesmírom ku vzdialenému planetárnemu systému Epsilon Eridani. Ich úlohou je objaviť a preskúmať ďalšiu obývateľnú slnečnú sústavu. Aby posádka, vyčerpaná izoláciou v hlbinách vesmíru a pomaly plynúcim časom, ľahšie znášala dlhú misiu, vesmírná loď Phaeton je vybavená systémom virtuálnej reality. Vďaka nemu si dvanásti astronauti môžu vytvárať svoje vlastné súkromné svety, stýkať sa s rôznymi virtuálnymi osobami a prežívať s nimi zaujímavé dobrodružstvá. Lenže jedného dňa začne prístroj zlyhávať a posádka lode Phaeton, tak ako aj osud ich cieľovej planéty, sa ocitnú v ohrození. Zistia, že niekto nahral do počítača vírus, ktorý napadol aj ich vlastné myslenie a ohrozuje bezpečnosť lode. A jeden z nich je pravdepodobne zradca, sabotér a vrah, ktorý chce zničiť celú misiu. Navyše, všetci špeciálne vybraní vedci majú veľmi komplikované a výbušné povahy, takže situácia na palube sa už onedlho stane kritickou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, tohle je jen vykrádačka - navíc těžce nepovedená - Defying Gravity. Kde jde DG do hloubky, o tom se tady jen kecá nebo se to povrchně spláchne. Styl reality show mi nevadil, ale vadila mi ta politická hyperkorektnost - na palubě je Asiat i černoška, Španěl, vozíčkář (!), dva homosexuálové, postižený Parkinsonem... Logická chyba v ději - v modulu virtuální reality je cizí hráč, chyba jak sviň, a nikdo to neřeší. U filmu je dobrá hudba, ale celé je to chladné jak poloprázdná lednička. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Škoda, že zůstalo jen u pilotu. Na 2.str., jak zde někteří píší, otázkou je, za jak dlouho by se mi ten koncept zprotivil. Ale určitě bych šel do toho. Obsazení v poho a vyzdvihl bych hudbu, která je pro mě prostě supr. Duo skladatelek (to se tak často nevidí) dokázalo, že jejich score k Heroes, nebyla náhoda. P.s. rozhodně preferuji scény mimo VR, než v ní. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Reality-show z vesmíru a keby to malo trvať sľúbených 10 rokov, asi by som to nevydržal. Jeden diel sa vydržať dal, ale bez výraznejšieho zážitku, možno okrem záverečnej akčnej časti. Inak sa celý čas iba riešia vzťahy a často sa zablúdi do virtuálnej reality, ktorá má astronautom spestrovať život výletmi mimo oceľovej klietky vesmírnej lode. Každý si vyberie podľa svojho gusta, krajiny, more, sexuálne dobrodružstvá a softvér dokonca umožňuje vytvárať aj osoby s charaktermi podľa želania a to je asi druhý zaujímavý moment filmu, keď som spozornel. Záver je otvorený s očakávaním seriálu, ktorý nevznikol a možno by tu nejaký potenciál bol. ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Virtuality má takový "nádech béčkovosti" takových filmů jako je například Mise na Mars. Dlouhá neakční cesta vesmírem, která má spasit lidstvo. Ale narozdíl od nich má velkého Ronalda D.Moorea, který má na svědomí jeden z nejlepších sci-fi seriálů vůbec - Battlestar Galacticy. Také má na svědomí její pilot, který se zdál některým z nás nudný(mě ne. Já se u BSG nikdy nenudil). Setkal jsem se s názorem, že tohle je nejnudnější sci-fi posledních let(no mohlo by být trochu živější). Moore to snad má v povaze. Vidím ve Virtuality pěkný potenciál, a věřím, že když Moore dostane šanci, tak to opět bude stát za to. Moore mě ještě nikdy nezklamal :) Čtyři hvězdy. Tohle prostě musí pokračovat :) Nemůžu se dočkat, až zjistím, kdo je ten padouch :) ()

Yuriko 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré dílko, které by si zasloužilo pokračování. Různorodá posádka vesmírné lodi, co uniká ve volném čase do virtuální reality, kde se objeví závažná "chyba". Hm takový seriál bych si nechala líbit. Celé se to odehrává ve stylu drsnějšího "Big Brother" s hlavní otázkou: je tohle skutečnost nebo ne? Ke konci mi to připomnělo Třinácté patro. Myslím, že 4* jsou zaslouženě. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama