Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Recenze (857)

ariari 

všechny recenze uživatele

sklamanie , ten dej bol spočiatku tuctový,akosi sa zabudli vyblázniť na scénari, ňouma v hlavnej role...brrrr, dialógy zúčastnených , no co to soudruhové sestříhali? a čo sme to vlastne pozerali? ...asi to bola paródia, ..a tak sme sa na tom len smiali ako na trápnejší vyhráva...potom postupne vylepšovanie...tak predsa len za tri ()

Edgerton 

všechny recenze uživatele

S erkovou přístupností by to bylo o dost lepší, takhle se jedná o nadprůměrnou fantasy, která je rozhodně koukatelnější než třeba Letopisy Narnie, ale do kvalit Pána prstenů má daleko. Triky ujdou, ale vzhledem k nákladům se mohlo na nějakejch scénách zamakat víc. Z herců nejvíc zaujal Ewan McGregor, ta ústřední dvojice mě zas až tolik nebrala. Ve výsledku ale jak říkám, slušnej rodinnej film. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Povedená a zábavná fantasy pohádka, při níž je krásně možno zapomenout na blížící se zkoušky. Překvapilo mne neustálé střídání padouchů a jejich postupné odklízení ze scény, ale snímek tím získal neobyčejný spád a možnost dále překvapovat. Jediné, co mne rozladilo, byla ona finální - příliš egoistická - aktualisace, kterou z pohádky zmizelo ono neurčité nadosobní kouzlo, jímž se fantasy tohoto typu většinou honosí. ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Je to trošičku slabší počin samotného Singera, ale i tak to splnilo moje očekávání. A nutno dodat, že Nicholas Hoult začíná plavat v Hollywoodu, jako kapr v rybníku. Zahrál to dobře a jsem na něj zvědavej ve filmu Mrtví a neklidní a.k.a. zombík... ()

lip 

všechny recenze uživatele

Na to, jakou měl film PR, je silně podprůměrný, nudný a zdlouhavý. Doufám že se v tomhle stylu nebude pokračovat ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to bylo herci, ale přišlo mi to sympatické a klidně se na film podívam znovu. Jen škoda, že nebylo více místa pro rozvynutí postav. I když něměl Ian McShane v roli krále moc prostoru, tak mě zaujal. A o hlavních hercích ani nemluvě, výborně vybráno. Pro mě je to 85% a velké překvapení. ()

Element2 

všechny recenze uživatele

Na letošní rok to má celkem efektní nedostatky, což se týká především digitálních postav, které jsou málo detailně vykreslené a nějak se mi to tam nehodí. ()

EddyT3 

všechny recenze uživatele

Moc pekne natocenej film. I pres to,ze ve filmu je jen par slavnych jmen a hlavni postavy jsou herci (pro me cizi),tak to neubira na kvalite. Mozna naopak. Je to prijemna zmena videt v hlavnich rolich novy zacinajici herce. Ewan McGregor jen posiluje cele obsazeni. Skoda,ze jsem to nestihnul v kine,protoze ve 3D to muze byt jeste lepsi zazitek. Efekty jsou perfektni. Pri pohledu na hlavniho obra jsem si rekl,ze ho odnekud znam. Pri cteni titulku mi doslo odkud. Snad ho poznate i vy. Nic zasadniho se filmu neda vytknout. Zabavny,misty usmevny dobrodruzny snimek pro celou rodinu. Hodne zajimavej je konec. Kdyz se na nej podivate s nadsazkou,tak to vlastne cely dava smysl a na chvilku se zamyslite jestli se to treba opravdu nestalo. Konec opravdu vybornej. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Jack je zaujímavá fantasy, aká sa dnes nerobí. Postupné objavovanie niečoho nevídaného a potom kľúčový zlom v mytológii, keď Singer vypustí absolútnu nálož trikov a vytrieska 200-miliónový rozpočet.Obri sú fantastickí, ich svet i prevedenie plné mýtov vhodne zapadnú do diania.Aj keď sa Bryan Singer venoval novej verzii Jacka a čarovnej fazuli celé roky,príbeh Jacka a čarovnej fazule je jednoduchý.Tu sa chcelo viac pohrať so scenárom,práve scenár uberá Jacka od dokonalého filmového zážitku.HOD:74%...PS:Rozmyslite si, či si niekedy ešte namočíte fazuľu do vody. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Jedná se o docela povedenou celovečerní fantasy pohádku.Ve které Vás čeká povedená práce s efekty ale nic převratného nečekejte a slušným scénářem.Když vezmu kolik snímek stál(195 mil.USD )mohli si trikaři lépe poradit s mimikou obrů. Jenom jsem si nemohl pomoct a prostě mi nesedl představitel Jacka a taky ,že zavěr filmu se snažil vykrást pána prstenů -bitva o Minas Thirit. Na jedno zkounutí slušná podívaná. SLUŠNÉ!!! ()

AMEE 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za McGregora a jeho prďácký účes a druhá za tu docela ucházející bitku na konci. Jinak je to nuda a ztráta času. Taková škoda... ()

mima33 

všechny recenze uživatele

A mne sa to veľmi páčilo. Nicholas Hoult ako Jack bol perfektný a celkovo tento film na mňa pôsobil ako vynikajúco spracovaná fantasy. Nemôžem inak ako odporučiť. ()

RealHonza 

všechny recenze uživatele

Parádní akční pohádka. Kvalitní příběh, dostatek akce, dobré scény, herecké obsazení. Kdo má rád historické filmy a nevadí mu fantasy, tak zřejmě nebude litovat. Každopádně film doporučuji všem. ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

oddychovy filmik na nedelne popoludnie, chyba tomu ale napatie a energia. Postavy su ako keby nezladene a sterilne... ()

Flamik 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která je sice luky a meči v době před tisíci lety, ale obličeji, vlasy atd. se nikam nevrací. Celkově hezká kombinace, hlavně stálý napětí, vždy nové zápletky..bavil sem se. Na druhou stranu nic převratnýho a novýho. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Standardní pohádka s nic moc hereckými výkony. Potěší anglický humor, ale ani ten není nijak zvlášť vtipný. Z tohohle se dalo udělat větší dílo. ()

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama